Skigebieds-consultant
Vind het skigebied dat perfect bij je past!
  1. Geef aan hoe belangrijk de volgende punten voor je zijn.
  2. Als resultaat zie je de dorpjes met een skigebied dat optimaal bij jouw wensen aansluit.
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Uw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht
Klantbeoordeling

Rumburk

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
Jedlová
Het hoogste punt: 774 m
Het laagste punt: 507 m
Hoogte skioord: 387 m
Liften in totaal: 4
Sleepliften: 4
Stoeltjesliften: 0
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 4,8 km
Pistes:
2,5 km
Pistes:
2,1 km
Pistes:
0,2 km
Pistekaart

Wintersportvakantie Rumburk – Verborgen schoonheid in het meest noordelijke deel van Tsjechië!

Rumburk

Rumburk ligt helemaal in het noorden van Tsjechië, in de zogenaamde Schluckenauer Zipfel, het Boheemse laagland bij de grens met Duitsland. Naar Dresden is het slechts 75 km. Rumburk is één van de drie grotere steden in de Lausitzer bergen en grenst aan Saksisch- en Boheems Zwitserland. Dit gebied nodigt uit tot tripjes door de heerlijke natuur van het nationaal park en het Elbsandsteingebirge.

De stad wordt gekenmerkt door Saksisch-Boheemse cultuur en vertelt een ontroerend verhaal, dat uiterlijk in de steegjes van de oude stad voelbaar wordt. In Rumburk had het weefambacht een grote culturele en financiële invloed en de stad profiteerde eeuwen lang van de handel met de edele stoffen. Rond het historische marktplein in het centrum staan kleurrijke gebouwen uit de Barok en de Renaissance met mooie poortbogen, die uitnodigen tot een stadsrondwandeling. In het midden van het marktplein staat een pestzuil van de Heilige Drievuldigheid. Het bekendste monumentale bouwwerk in Rumburk is echter de Loretokapel van het Kapucijnenklooster uit de 17e eeuw. De "Loreta" is een van zandsteen gebouwde kapel naar Italiaans voorbeeld. Ze geldt als het noordelijkst gelegen bouwwerk van dit soort in Europa. Verder is er nog een groot aantal andere heilige monumenten zoals kerken, die tijdens een stadsrondwandeling ontdekt kunnen worden.

Bij Rumburk rijst de basaltberg Dymník (516 m, Rookberg) op. Vanaf de uitkijktoren op de top genieten dagjesmensen van een mooi uitzicht op de Lausitzer bergen en Boheems Zwitserland. De regio rondom Rumburk wordt gekenmerkt door een zacht golvend heuvellandschap, waar actieve sporters een wandel- en langlaufparadijs vinden. Op de op twee na hoogste berg van de Lausitzer bergen, de Jedlová (774 m) bevindt zich een klein skigebied waarop naast voornamelijk eenvoudige pistes ook de mogelijkheid tot nachtskiën bestaat.

Reuzengebergte

Het Reuzengebergte vormt het grootste deelgebergte van de Sudeten, die tussen Polen en Tsjechië liggen. De Sneeuwkop is met ca. 1.600 m de hoogste berg van de Sudeten en daarmee ook het hoogste punt van Tsjechië. Typerend voor de regio zijn de steenachtige rotsen en mooie bergmeren. In de buurt van de top Medvědín bevindt zich de bron van de Elbe. De wintersportcentra in het nationale park van het Reuzengebergte bieden alles wat men voor een heerlijke vakantie nodig heeft. Hier vindt u goed geprepareerde pistes, moderne liftvoorzieningen, eindeloze langlaufloipen op prachtige hoogteplateaus en een afwisselend vrijetijds- en après-skiaanbod, dat niet voor de Oostenrijkse plaatsen onder doet!

Vervoer Rumburk

  • Trein: Rumburk, Neugersdorf (ca. 6 km)
  • Vliegtuig: Dresden (ca. 80 km), Praag (ca. 133 km)

Accommodaties in Rumburk

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Rumburk

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de WinterTrex voordelen