Skigebieds-consultant
Vind het skigebied dat perfect bij u past!
  1. Geef van onderstaande punten aan hoe belangrijk ze voor u zijn.
  2. Als resultaat ziet u de skiplaatsen met een skigebied, dat optimaal bij uw wensen aansluit.
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Uw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht
Award
Klantbeoordeling

Annaberg im Lammertal

188 Aantal beoordelingen:

93 % Aanbeveling:

Plaats 8,1
Skigebied 8,4
Informatie over het skigebied
Dachstein West
Het hoogste punt: 2.100 m
Het laagste punt: 780 m
Hoogte skioord: 778 m
Liften in totaal: 53
Sleepliften: 27
Stoeltjesliften: 13
Gondelbaan: 13
Pistes in totaal: 160 km
Pistes:
57 km
Pistes:
95 km
Pistes:
8 km
Skiroutes: 44 km

Skigebied Dachstein West

Skigebied Dachstein West

Met de skipas van de regio "Dachstein West" heeft u in totaal toegang tot 160 km aan pistes. De 53 liften brengen u gemakkelijk naar de gewenste piste. Geniet van perfect geprepareerde pistes in de skigebieden Annaberg im Lammertal, Gosau, Russbach, St. Martin, Lungötz, Bad Dürrnberg, Postalm en Abtenau, die verbonden worden door gratis skibussen. Vanuit het skicentrum van Annaberg im Lammertal kunt u rechtstreeks het skigebied Dachstein West instappen.

Niet alleen beginners en genieters, maar ook gevorderde skiërs vinden hier gevarieerde pistes. De zogenaamde "Gaudipisten" bieden slalomparcours met tijdmeting, snowcross-mogelijkheden en buckelpistes. Wie nog meer wil, kan bij de Ötscherlift ook nog eens gaan nachtskiën.

Voor beginners zijn de brede, goed geprepareerde hellingen goed geschikt voor de eerste pogingen op de ski's. Gezinnen met kinderen hebben lang erkend dat het skigebied optimaal is afgestemd op hun behoeften. Talrijke aanbiedingen voor de kleine wintersporters, verschillende skipeutertuinen en skikampen bieden veel plezier voor de kinderen.

In de verschillende funparks kunnen zich zowel skiërs als snowboarders vermaken. Het snowpark Dachstein West in het gebied Russback is het grootst en meest afwisselend en biedt jumps, rails en tables. Freeriders komen in de Freesports Arena Krippenstein volledig aan hun trekken, dat is een van de hotspots van de freeride scene.

Direct naast de piste bij het dalstation van de Donnerkogelbahn bevindt zich de Fuxis Kinderclub, die opvang voor kinderen vanaf een jaar aanbiedt. De kinderen worden verzorgd door opgeleide deskundigen met kennis van de Engelse taal (tegen betaling). In Fuxi's Kinderland kunnen de kleintjes leren skiën. Hier wordt de kinderen met behulp van skileraren en mascotte Fuxi op een speelse manier niet alleen de eerste skipogingen, maar ook een training van de techniek bijgebracht.

Sinds het seizoen 2016/17 is de panorama-skiroute "Panoronda" met in totaal 44 km lengte geopend. Een afwisselende ervaring op de beste geprepareerde en gemarkeerde pistes. Sfeervolle hutten en zon terrassen nodigen uit voor een pauze, om te genieten van het droomachtige uitzicht.

Wilt u alle indrukken die u tijdens de dag skiën heeft verzameld met uw vrienden en familieleden delen? Geen probleem! In totaal staan u 13 Wi-Fi hotspots verspreid over het skigebied Dachstein West ter beschikking- in het Funpark, bij enkele hutten en liftstations.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Annaberg im Lammertal

In het skigebied Dachstein West is het mogelijk een skipas tot in de avond te verlengen. Rond het dalstation van de Hornspitzbahn wordt 's avonds een nachtskipiste verlicht. De als rode piste gemarkeerde dalafdaling is 1 km lang en zorgt één keer per week voor skiplezier na de officiële sluiting van de liften. De verlichting is op bijzondere tijden van 18:30 tot 20:30 uur ingeschakeld en verlicht meteen ook het ernaast gelegen Brumsiland, zodat ook kinderen van het nachtskiën kunnen genieten. Bij het onderste gedeelte van de afdaling nodigt de Hornspitzbar uit tot een drankje tijdens het skiën in de avond. Voor nog meer skiplezier bevinden zich bij de Hornspitz-Express een wedstrijdroute en het Ötscher Kids Park met steile bochten en een golvenbaan.

Après-ski Annaberg im Lammertal

In Annaberg im Lammertal staan u verschillende vrijetijdsmogelijkheden ter beschikking. Families vermaken zich bij het ijsstokschieten of rodelen of ontspannen tijdens een sneeuwschoenwandeling of paardensleetocht bij de Joachimsberg.

Talrijke hutten en restaurants bieden typisch Oostenrijkse keuken. In de gehele regio Dachstein-West wachten talrijke activiteiten op u. Paragliding, deltavliegen, sneeuwfietsen en veel indoor sport zorgen voor plezier.

Snowpark: Snowpark Dachstein West Annaberg im Lammertal

In de skiregio Dachstein West zijn maar liefst vier verschillende funparken waar voor elke freestyler wat wils is!

Degenen die naar de maximale kick en het grootste risico op zoek zijn, moeten echt eens een kijkje nemen in het “Snowpark Dachstein West”! Obstakels zoals de 7 meter lange curved box en diverse medium kickers zorgen naast een jib box, een pro kicker met een table van 10 meter en een wallride voor een ultieme adrenalinekick. Lijkt dat je allemaal net iets te gewaagd? Geen probleem, want op elementen voor beginners kunnen ook zij overal van genieten. Ervaren shapers garanderen eerste klasse shred-sessions. Dankzij de gratis Wi-Fi-hotspot kunnen successen meteen worden gedeeld.

Wie eerst eens naast de freestylezones wil oefenen, kan in het skigebied op maar liefst drie plaatsen terecht: het Ötscher Kids Park in Gosau, het youngsters freestyle park in Annaberg en het Rookie Park in Russbach. Kleine golven, steile bochten, jumps, boxen en rails zijn hier perfect om op te oefenen.
Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Het skigebied Dachstein West is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Oostenrijk

Beoordelingsrapport van experts Dachstein West

Het testrapport Dachstein West is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Annaberg im Lammertal

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Annaberg im Lammertal

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs