Skigebied Vent

13-11-2018 - WinterTrex

Vent staat in het Tiroolse Ötztal met een klein, maar fijn skigebied van 15 pistekilometers op wintersporters te wachten. Het skigebied wordt gekenmerkt door gezinsvriendelijkheid en sneeuwzekerheid. De skigebieden Vent, Sölden, Obergurgl-Hochgurgl, Hochoetz-Kühtai, Niederthai en Gries vormen samen de beroemde skiregio Ötztal met 77 liften en 309 pistekilometers.

Heerlijk uitzicht over de Tiroolse Alpen.

1) Algemene informatie over het skigebied Vent

  • skioord Vent op 1.900 m hoogte
  • skigebied Vent tussen 1.890 en 2.680 m
  • 4 liften met 3 sleepliften en 1 stoeltjeslift
  • 15 piste- en 2 loipekilometers
  • skiregio Ötztal met 77 liften, 309 pistekilometers en 3 snowparks

Het skioord Vent ligt tegen de achtergrond van de Wildspitze op een hoogte van 1.900 m in het Tiroolse Ötztal. Dit scheidt als zijdal van het Inntal de Ötztaler van de Stubaier Alpen. Rondom het bergdorp Vent ligt op hoogtes van 1.890 tot 2.680 m een klein, maar fijn skigebied. 1 stoeltjeslift en 3 sleepliften geven toegang tot 15 pistekilometers, die verdeeld zijn over 5 blauwe en 10 rode pistes. Langlaufers vinden in totaal 2 loipes met een totale lengte van 2 km, waaronder een oefenloipe.

Het skigebied Vent hoort bij de beroemde skiregio Ötztal, waarvan de 309 km piste op hoogtes tussen 1.400 m en 3.340 m liggen. De skiregio Ötztal bestaat uit de skigebieden Vent, Sölden, Obergurgl-Hochgurgl, Hochoetz-Kühtai, Niederthai en Gries. 77 liften ontsluiten in de vorm van 17 cabinebanen, 29 sleep- en 31 stoeltjesliften de sneeuwzekere skiregio. Op 125 km blauw, 133 km rood en 51 km zwart gemarkeerde pistes genieten skiërs en snowboarders van alle niveaus van afwisselend skiplezier.

Langlaufers glijden in het Ötztal over 185 km zeer goed geprepareerde klassieke en skatingloipes. Het loipenetwerk van Längenfeld, Niederthai en Gries is bekroond met het Tiroolse keurmerk voor loipes en kan gratis worden gebruikt. Snowboarders en freestylers kunnen terecht in de 3 snowparks van Hochoetz, Sölden en Obergurgl. Deze bieden van een klein funpark tot een XL-snowpark de perfecte zones voor kinderen en volwassenen van elk niveau.

Zeer populair: skitouren in de Tiroolse Alpen.

Het skigebied Vent in het Tiroolse Ötztal voorziet wintersporters in de maanden december tot april dagelijks van ongeveer 6,2 zonuren. Naast moderne sneeuwkanonnen garanderen gemiddelde sneeuwhoogtes van 17 cm bij het dal- en 200 cm bij het bergstation de hoge sneeuwzekerheid van het skigebied Vent.

De categorieën ‘Liften & banen’ en ‘Sneeuwzekerheid’ tellen als top beoordelingscriteria dubbel in het testresultaat van onze experts mee. Het skigebied Vent ontvangt in deze categorieën van onze experts 2 dan wel 4 van de maximale 5 sterren.

2) Pistekaart skigebied Vent

3) Skiën in het skigebied Vent

Het skigebied Vent is echt een geheime tip voor gezinnen met kinderen. De brede, zeer goed geprepareerde pistes zijn perfect voor beginners en ook voor gevorderden. Het skigebied is erg overzichtelijk en de afdalingen zijn zonder wachttijden bij de liften eenvoudig te bereiken. Tussen Vent en de andere skigebieden van de skiregio Ötztal rijdt een skibus, waarvan bezitters van een skipas gratis gebruik kunnen maken.

Modern materiaal huren skiërs en snowboarders bij de verhuur van de sportzaak Sport-Alm Schreiber. Deze ligt in het centrum van Vent en biedt naast een uitgebreide skiservice ook huursleeën aan.

Het competente team van de Skischule Vent geeft beginners en gevorderden ski-, snowboard- en langlaufles. Naast groepslessen worden er ook privélessen voor alle niveaus en leeftijdsgroepen aangeboden. Begeleide toeren voor freeriders en speciale skilessen voor kinderen ronden het aanbod op geslaagde wijze af.

Kinderen oefenen hun eerste afdalingen op een speelse manier in het Kinderland van Vent, dat is uitgerust met tovertapijten en gekleurde figuren. Ouders kunnen hier ook oppas in de middag met een lunch boeken.

Langlaufers glijden in Vent over de 1 km lange, eenvoudige route van de oefenloipe en Ebenle-loipe. De 189 loipekilometers in het Ötztal zijn verdeeld in 117 km klassieke en 69 km skatingloipes. Met 80 eenvoudige, 94 gemiddeld moeilijke en 12 uitdagende km loipes komen langlaufers van alle niveaus aan hun trekken. De volgende nachtloipes worden bovendien verlicht: de 900 m lange, eenvoudige loipe Ötzi Dorf, de 3 km lange, gemiddeld moeilijke loipe Sonnenplateau, de 1 km lange, eenvoudige loipe Tellerboden en de 1,1 km lange, gemiddeld moeilijke route Frühloipe. Indrukwekkende panoramische uitzichten op de bergen van de Ötztaler Alpen bieden de 800 m lange, eenvoudige Höhenloipe Hochgurgl, de gemiddeld moeilijke, klassieke Höhenloipe Gries met een lengte van 8,4 km en de 5,3 km lange, gemiddelde Höhenloipe Pill-Angern-Poschach.

Freestylers ontdekken in de skiregio Ötztal fun- en snowparks van alle groottes waarin ze zich kunnen uitleven. Het WiDI Fun Park in Hochoetz biedt onder de Balbach-stoeltjeslift een zone die met golvenbaan, beginner rail, flatboxen en kickers zeer geschikt is voor kinderen en beginners. Het AREA 47 Snowpark in Sölden ligt op een hoogte van 2.561 m en heeft een enorme lengte van 744 m. De 35 obstakels van de veelzijdige setup zijn verdeeld over een beginners-, medium-, jib- en special area. Bij de Bruggenboden stoeltjeslift in Obergurgl genieten beginners en experts in het Snowpark Obergurgl op 22 perfect geshapete obstakels.

Het skigebied Vent in het Ötztal scoort bij de beoordelingscriteria voor bijzondere belangen uitstekende 4 sterren voor de categorie ‘Gezinnen & kinderen’. Het aanbod voor beginners en dat voor gevorderden en freeriders ontvangt 3 sterren. De categorieën ‘Snowparks’ en ‘Langlaufen & loipes’ ontvangen 1 dan wel 2 sterren.

4) Expertbeoordeling

In het testoordeel van onze experts ontvangt het Tiroolse skigebied Vent een totale beoordeling van 2,7 van 5 mogelijke sterren. Zeer goede 4 sterren zijn er voor de ‘Sneeuwzekerheid’ en voor ‘Gezinnen en kinderen’. 3 welverdiende sterren worden toegekend aan de categorieën ‘Beginners’, ‘Gevorderden en freeriders’, ‘Oriëntatie’ en ‘Restaurants, hutten & horeca’. 2 sterren zijn er voor de rubrieken ‘Liften & banen’, ‘Langlaufen & loipes’ en ‘Aankomst en parkeermogelijkheden’. 1 ster krijgen de categorieën ‘Après-ski’ en ‘Snowparks’.

Actuele stand en meer informatie bij Wintertrex.

5) Activiteiten naast de piste

Wintersporters genieten in Vent en de omliggende plaatsen van de skiregio Ötztal van een afwisselend vrijetijdsaanbod.

Op de 5 km lange Rodelweg Stablein ontdekken rodelliefhebbers in Vent een zeer goed geprepareerde natuurrodelbaan. Deze begint bij het bergstation van de stoeltjeslift Wildspitze en maakt van maandag tot donderdag ook nachtrodelen mogelijk. Na de heenreis met de skidoo is het eerst tijd voor een gezellig kampvuur, voordat je met fakkels afdaalt naar het dal. Het panoramarestaurant Stableinalm biedt een mooie gelegenheid voor een pauze.

De grote speeltuin in de sneeuw in Vent biedt gezinnen een heerlijk speelparadijs om sneeuwpoppen te bouwen en sneeuwbalgevechten te houden. Daarna is een wandeling naar de 3.774 m hoge Wildspitze, de hoogste berg van Tirol, een aanrader. Met twee bobbanen kom je weer snel in het dal.

Tijdens een paardensleetocht genieten wintersporters van het prachtige besneeuwde natuurpark Ötztal. De tocht start in Vent midden in het natuurpark en wordt georganiseerd door de familie Reindstadler.

De Bergführerstelle Vent organiseert dan weer begeleide sneeuwschoenwandelingen in en rondom Vent. Hier leren vakantiegangers veel interessante weetjes over de regio.

Rodelplezier in het Ötztal.

Na een drukke skidag genieten skiërs en snowboarders in de Freizeit Arena Sölden of in de Aqua Dome Längenfeld op ontspannen wijze van wellness en heerlijk badplezier tegen de achtergrond van de bergen.

In de bergrestaurants en hutten in Vent en de omgeving kunnen wintersporters van de heerlijke Tiroolse keuken genieten. Voorbeelden van typisch regionale specialiteiten zijn Tiroler Kaspressknödel, Tiroler Speckknödel, Schlutzkrapfen en Moosbeernocken. Hiervoor kunt u onder andere goed terecht in de Gasthof Rofenhof, de Gsathof Obervent, het restaurant Hochjoch Hospiz, de skihut Unsere Alm en het Panoramarestaurant Stablein. Na het skiën is het tijd voor een uitbundig feestje in de skihut Unsere Alm en in de Prostkastl.

De categorieën ‘Après-ski’ en ‘Restaurants, hutten en horeca’ ontvangen in het Tiroolse skigebied Vent van onze experts één dan wel drie sterren.

6) Plaatsen in het skigebied

Vent is een Tirools bergdorp in de gemeente Sölden, dat een pittoreske ligging aan het einde van het Venter Tal heeft. Onder de bezienswaardigheden van Vent vallen het barokke altaar in de Pfarrkirche Vent en de historische Rofenhöfe. Deze liggen ongeveer 115 m boven het bergdorp en vormen de hoogstgelegen, permanent bewoonde bergboerderijen van Oostenrijk. Hier kan je de door de vroegere bewoners gebouwde touwbrug en de beroemde Haflingers bewonderen. Op weg naar de Rofenhöfe geniet je, vanaf het Alten Kreuz op de Wildspitze, van een prachtig uitzicht op de top.

Zicht op Vent.

7) Heenreis naar het skigebied Vent

Met de auto bereik je Vent vanuit Nederland via de Duitse A3 of A61, vervolgens de A8 en de A7 tot aan de grens met Oostenrijk. Vervolgens rijd je verder over de B179 en de B186 via Sölden, waarna je de borden naar Vent volgt.

Met de trein reis je het best via het station Ötztal, op ongeveer 55 km van Vent. Vanaf het station rijdt bus 4194 naar het 17 km ten noordwesten van Vent gelegen Sölden. Tussen Sölden en Vent rijden skibussen.

De dichtstbijzijnde luchthaven ligt ongeveer 100 km verderop in de provinciehoofdstad Innsbruck. Na meerdere overstappen bereik je het station Ötztal en vervolgens kom je per bus in Sölden.

Voor de categorie ‘Aankomst & parkeermogelijkheden’ ontvangt het skigebied Vent in Tirol van onze experts 2 sterren.

8) Weer, sneeuwhoogtes en webcams Vent

Vooraf naar het skigebied kijken en zien of de zon schijnt? WinterTrex heeft informatie over het weer, de actuele sneeuwhoogtes en webcambeelden.

Kort, maar krachtig: funcarvers zorgen voor bijzonder skiplezier

Terwijl de korte, leuke carvers lange tijd werden uitgelachten, ontdekken steeds meer ...

In de sporen van de professionals: beroemde en beruchte wereldcuppistes

Elk jaar in de herfst begint voor de elite van de skisport weer de wereldcup. De ...