Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty

Langlauf Zweden

Scandinavië geldt als de wieg van de sport langlaufen. Niet voor niets vindt u hier de perfecte omstandigheden voor de sport. Loipen en skiwegen die door de dichte bossen lopen, over bevroren meren en over pittoreske bergtoppen. Zweden is bekend door de talrijke kampioenschappen in de Noorse sport. Natuurlijk ook door de Wasalauf, een van de grootste langlaufevenementen ter wereld. De wedstrijd vindt plaats op een parcours van maar liefst 90 km lang, van Sälen naar Mora.

Het langste loipensysteem ter wereld vindt u tevens in Zweden. Dat ligt namelijk in en om Funäsdalen. In totaal vindt u hier 300 km aan loipen. Hierdoor vinden ook professionals de ideale infrastructuur. En daar maken ze dan ook graag gebruik van. De nationale teams uit Zweden en Noorwegen trainen hier vaak. Het seizoen is extra lang en duurt van midden november tot eind mei!

In Åsarna, dat ook wel eens "Guldbyn" (gouddorp) genoemd wordt, zijn meerdere professionals groot gebracht. De plaats ligt maar 40 km van Åre vandaan en kan pochen met een loipen netwerk van maar liefst 72 km.

Bij het moderne skistadion in Östersund vindt u 89 km aan loipen. Dit zijn niet alleen "gewone" loipen, maar ook loipen voor hondenraces of waar u uw tijd kunt meten en natuurlijk ook verlichte loipen. Bovendien kunt u hier een langlauf cursus volgen en zelfs ook een cursus voor het waxen van uw ski's.

Bijna aan de grens met Noorwegen vindt u het kleine, maar fijne skigebied van Idre Fjäll. Hier komen niet alleen liefhebbers van het Alpine skiën aan hun trekken. De plaats is tevens de officiële trainingsplaats voor het Zweedse nationaal team. Ongeveer 62 km aan loipen lopen door het prachtige landschap van Idre Fjäll.

Langlaufbestemmingen Zweden

Kaart vergroten

Plaatsen (regio) Km aan loipes
82 km