Skigebieds-consultant
Vind het skigebied dat perfect bij u past!
  1. Geef van onderstaande punten aan hoe belangrijk ze voor u zijn.
  2. Als resultaat ziet u de skiplaatsen met een skigebied, dat optimaal bij uw wensen aansluit.
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Uw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht
Award
Klantbeoordeling

Boží Dar

30 Aantal beoordelingen:

73 % Aanbeveling:

Plaats 7,9
Skigebied 8,3
Informatie over het skigebied
Skiregion Fichtelberg/Klínovec
Het hoogste punt: 1.244 m
Het laagste punt: 763 m
Hoogte skioord: 1.028 m
Liften in totaal: 23
Sleepliften: 15
Stoeltjesliften: 7
Gondelbaan: 1
Pistes in totaal: 47 km
Pistes:
23 km
Pistes:
18 km
Pistes:
6 km

Skigebied Skiregion Fichtelberg/Klínovec

Skigebied Skiregion Fichtelberg/Klínovec

De skipas "Skiregio Fichtelberg/Klínovec" geldt voor de aantrekkelijke skigebieden aan beide kanten van de Duits-Tsjechische grens: rond de Fichtelberg (1.215 m) bij Oberwiesenthal liggen ruim 16 pistekilometers, aan de naburige Tsjechische Keilberg zijn er ongeveer 29 pistekilometers.

U kunt op de Fichtelberg komen via Oberwiesenthal of via Duitslands oudste kabelbaan of met een moderne 4-persoonsstoeltjeslift. Vanwege de lichte tot middel zware afdalingen is Fichtelberg erg geschikt voor families. Een aanrader is de 2 km lange familie-afdaling evenals de 1,8 km lange rodelbaan. Daarnaast is er voor de kinderen een oefengedeelte met tovertapijt en een skipeuterschool. Ook voor gevorderden is er wat te beleven. De 1,2 km lange FIS-afdaling onder de kabelbaan alsook de 600 m lange piste "Am Wäldchen" horen bij de geavanceerde FIS-afdalingen van Oost-Duitsland.

Het ca. 5 km verderop gelegen skigebied Klínovec (Duits: Keilberg, 1.244 m) biedt een veelvoudig piste aanbod met in totaal 18 pistekilometer rond de Keilberg. Dat is de hoogste berg van het Erzgebergte. Het niveau is over het algemeen middelzwaar. Populair zijn de bosafdalingen aan de noordzijde van de berg.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Boží Dar

Naast vele andere hoogtepunten biedt het skigebied rondom Boží Dar op de grens tussen Duitsland en Tsjechië zijn gasten de mogelijkheid de pistes ook in de nacht te gebruiken. De skigebieden in de skiregio Fichtelberg/Klínovec verlichten hun afdalingen dan voor het nachtskiën tot in de late avonduren. Wie tijdens het nachtskiën op zoek is naar afwisseling, kan terecht in het nabijgelegen Skiareal Klínovec. Ook aan de Duitse kant kan op de verlichte pistes in het nabijgelegen nachtskigebied op de Fichtelberg langer dan gebruikelijk van het skiplezier worden genoten.

Après-ski Boží Dar

In het kleine Boží Dar wordt een dagje skiën op een geheel eigen manier beëindigd. Hier wordt niet wild gevierd, maar ook niet uitgerust. In plaats daarvan zijn er veel mogelijkheden om te genieten van de mooie natuur van het bohemer Erzgebergte. De vrijetijdsactiviteiten verschillen tussen een sneeuwschoenwandeling, plezierig snowtubing en uitdagend snowkiting. Snowkiting kunnen beginners leren in de Kite-skischool, gevorderden kunnen materiaal huren en het snowkiting dan beleven.

Bij het verplichte programma behoort in ieder geval een uitje naar de Keilberg. Het 12 km lange, gemarkeerde wandelpad gaat naar het hoogste punt van de berg, daar is een uitkijktoren. Vanaf daar kan je van een 360°-panorama genieten. Een alternatief is de kabelbaan.

Zelfs met slecht weer wordt het niet saai. Voor de afwisseling is er een gezellige kegelavond, een bezoek aan het museum van Boží Dar, zwemmen en tennissen in het dichtbije Oberwiesenthal of gewoon een uitgebreid avondeten in één van de gezellige huizen en restaurants ter plekke.

Snowpark: Boží Dar

De skiregio "Fichtelberg-Klínovec" biedt aan de Fichtelberg en aan de Keilberg telkens een goed onderhouden snowpark. Het snowpark in Oberwiesenthal beschikt over jumps, kicks, rails en tubes alsook een wallride. Genoeg om de energie eruit te laten en de skills te oefenen. Een line is voor de kickers. Daarnaast is er een DIY Wood line met pole Jam, Coping en down Slider. De 110 m lange halfpipe maakt het af.

De funpark aan de Klínovec naast de sleeplift Vlek beschikt over kickern, rails, boxen, een halfpipe en een beginners line. Highlight is een superpipe, die met de FIS-voorschriften overeen komt. Hier hebben reeds wedstrijden plaatsgevonden in de Snowboard worldcup.
Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Het skigebied Skiregion Fichtelberg/Klínovec is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Tsjechië

Beoordelingsrapport van experts Skiregion Fichtelberg/Klínovec

Het testrapport Skiregion Fichtelberg/Klínovec is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(2,8 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Boží Dar

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Boží Dar

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs