Skigebieds-consultant
Vind het skigebied dat perfect bij je past!
  1. Geef aan hoe belangrijk de volgende punten voor je zijn.
  2. Als resultaat zie je de dorpjes met een skigebied dat optimaal bij jouw wensen aansluit.
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Uw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht

Skigebieden Slowakije

Skigebieden Slowakije

Dat Tatra ideale, natuurlijke mogelijkheden voor het wintersportgebied biedt, is ondertussen ook over de landgrenzen van Slowakije bekend. Wat weinigen echter maar weten, is dat men in de winter in bijna elke regio van Slowakije kan skiën - in totaal zijn er zelfs 100 skicentrums! Heden ten dage zijn er naast de bekende skicentrums van Tatra en Fatra ook in kleinere gebergtes vele centrums met goed geprepareerde pisten, van de kleine Karpaten in het westen tot aan het gebergte Nízke Beskydy in het oosten van Slowakije.

Après-ski Slowakije

In de Neder en Hoge Tatra zijn er enkele heel mooie après-ski mogelijkheden, echter niet zoveel als in de Alpen. In de grotere plaatsen zijn er vele bars, restaurants en pubs waar men de skidag rustig kan eindigen. In de Slowaakse keuken zijn vele invloeden uit andere Slavische keukens te vinden. De basisgerechten zijn brijen, aardappel- en groentegerechten, gebraden, gesmoord en gerookt vlees. Traditioneel Slowaaks eten is 'lokše' (aardappelroti), 'spishska pohutka' (goulash met aardappelpannekoeken), pasteitjes met wildvlees, de voor de hele Karpatische regio traditonele ravioli met vlees en spinazie, en het beroemde gerecht 'pečené bravčové koleno' (gebraden varkenspoot).

Bijzonder bekend is hier de schaapskaas, die door zijn hoge kwaliteit in heel Europa bekend is. Om van de Slowaakse specialiteiten te kunnen genieten, hoeft u niet al te diep in uw buidel te tasten, doordat de prijzen van restaurants overal betaalbaar zijn. Het omvangrijke sport-, en wellnessaanbod bestaat uit bobsleeën, schaatsen, paragliding, hondenslee, paintball, paardenkoets en sneeuwdisco´s.

Excursies Slowakije

Talrijke kastelen, burchten en vestingen, diverse grotten, thermaalbaden en historische gebouwen, deze factoren maken Slowakije voor toeristen interessant. In de hoofdstad vindt u de Burcht Bratislava, die op een heuvel boven de stad ligt, het oude raadhuis, de gotische St. Martins kathedraal, de Slowaakse philharmonie en verschillende paleizen.

Op de lijst van het UNESCO-wereldcultuurerfgoed staat de burcht Spišský hrad in Žehra. Deze is een van de grootste burchten van Midden-Europa en werd in 1970 compleet gerenoveerd. Bijzonder pittoresk gelegen is het kasteel Červený Kameň. Dit is aan de oostzijde van de Kleine Karpaten gelegen. Het kasteelmuseum van Červený Kameň beheert kunst, wapens en meubels uit verleden tijden en biedt zelfs een kleine apotheek in rokoko stijl. Van het Kasteel van Devín in Bratislava zijn enkel nog de ruïnes overgebleven. Dit is inmiddels een openluchtmuseum geworden.

In Slowakije liggen ca. 5.350 grotten. Rond 1.000 liggen in het Nationaal park Slowaakse Karst. Samen met het Hongaarse Nationaal park Aggtelek vormt dit een van de grootste karstgebieden van Midden-Europa. In het Demänovská-dal kunnen bezoekers een ijsgrot en een druipsteengrot verkennen.

Naar het verleden reizen toeristen in de boerendorpen Vlkolínec en in Bardejov. In Vlkolínec is de tijd daadwerkelijk stil blijven staan. Het dorp ligt op een hoogteplateau tussen de Hoge Tatra en de Lage Tatra. Hier zijn geen straten, stroom of waterleidingen. De huizen en de kerk zijn compleet met hout gebouwd. De huizen in de historische stadskern van Bardejov zijn niet met hout gemaakt, bieden echter prachtige gevels, die grotendeels gerenoveerd werden.

Wie tijdens zijn reis tijd voor ontspanning wil vrijmaken, die kan naar een van de talrijke thermaalbaden van Slowakije gaan. In het thermaalpark Bešeňová bijvoorbeeld, of in het Aquapark Tatralandia met zout-, thermaal- en waterbaden, een Keltische saunawereld evenals wellnessaanbiedingen.

Plaatsen Slowakije

Kaart vergroten

Plaatsen (regio) Hoogte Skigebied Pistes skigebied
vantot
577 m Jasná 44 km 943 - 2.024 m
1.346 m Štrbské Pleso 8,3 km 1.376 - 1.840 m
850 m Tatranská Lomnica 11,8 km 888 - 2.190 m

Veilig boeken met de WinterTrex voordelen