Nieuwsbrief

Nu aanmelden en van allerlei voordelen profiteren!

Meer reisinformatie

Actuele reisinformatie Coronavirus

Informatie voor WinterTrex-klanten met aankomst in maart en april 2020


Houd er rekening mee dat vanwege de grote drukte en de dynamiek van de huidige ontwikkeling de onderstaande informatie niet altijd actueel kan worden gehouden. Wij verzekeren u echter dat alle boekingen en e-mails op basis van prioriteit (tijdstip van de aankomst) worden behandeld en wij alle betroffen klanten informeren als een reis niet mogelijk is. Op dit moment zijn voor alle klanten alle reizen met een geplande aankomstdag tot en met 31-03-2020 afgezegd (stand: 17-03-2020).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Laatste update: 15-03-2020, 13:00 uur

WinterTrex volgt de huidige ontwikkelingen van het coronavirus op de voet. Bovendien staan wij voortdurend in contact met onze dienstverleners, met klanten ter plaatse en met diverse autoriteiten. In principe wordt de hele EU getroffen door de verspreiding van het coronavirus, zodat het niet mogelijk is om een algemene uitspraak te doen over het risico van een vakantie binnen de EU. In alle EU-landen bestaat het risico op besmetting met het coronavirus. De autoriteiten geven daarom aanbevelingen om het coronavirus in te dammen. Ongeacht waar u zich bevindt, wordt aangeraden om grote bijeenkomsten en lichamelijk contact (bijvoorbeeld handen schudden, enz.) te vermijden en te letten op de naleving van hygiënische maatregelen.

Tot nu toe is er geen verhoogd besmettingsrisico voor een WinterTrex-bestemming. Toch hebben bijna alle landen of regio's op eigen initiatief besloten het wintersportseizoen voortijdig te beëindigen om de coronaviruspandemie in te dammen.

Het valt nog te af te wachten hoe de zaken zich in de andere regio's ontwikkelen. Daarom vragen we uw begrip voor het feit dat we niet kunnen anticiperen op bepaalde beslissingen. Wij kunnen een reis alleen annuleren volgens de contractueel overeengekomen voorwaarden (zie Algemene Voorwaarden, punt 4a). Zonder reiswaarschuwing, sluiting van een regio of sluiting van hotels wegens het coronavirus, wat als uitzonderlijke omstandigheden zou worden beschouwd, is gratis annuleren niet mogelijk. Dit komt omdat de hotels onze gasten verwachten en wij moeten betalen voor de hotelkamer, ook als onze gasten niet aankomen.

De huidige reiswaarschuwingen van het ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen op deze pagina worden bekeken:
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Wij zullen alle klanten zo snel mogelijk per e-mail informeren zodra wij de informatie hebben ontvangen dat de geboekte accommodatie wordt gesloten. In dat geval zullen wij uw boeking kosteloos annuleren.

Als u uw reis nu al wilt annuleren of omboeken met kosten, stuur dan een e-mail naar annulering-nl@wintertrex.nl. We vragen uw begrip voor eventuele vertragingen in de verwerking. Daarnaast vragen we u om geen telefonische vragen te stellen vanwege de toegenomen drukte.

Oostenrijk:

Tirol / Salzburg/ Vorarlberg / Ost-Tirol / Karinthië
In de deelstaten Tirol, Salzburg, Vorarlberg en Oost-Tirol werd het winterseizoen voortijdig beëindigd. Alle liften worden na 15-03-20 gesloten. Ook zullen alle accommodaties na 16-03-20 officieel sluiten. Daarom kunnen onze reizen vanaf 16-03-20 naar die regio's dit seizoen niet meer plaatsvinden. Wij zullen hierover alle betrokken klanten zo snel mogelijk informeren en een kosteloze annulering of omboeking aanbieden (de nieuwe prijs is dan van toepassing).

Stiermarken / Opper-Oostenrijk
Alle skigebieden in Stiermarken en Opper-Oostenrijk zullen vanaf 16-03-2020 sluiten. Op dit moment is nog niet duidelijk of alle accommodaties sluiten. Als dat het geval is, zullen wij alle betrokken klanten daarover informeren.
Frankrijk
Alle skigebieden in Frankrijk zullen vermoedelijk sluiten vanaf 15-03-2020. Op dit moment is het nog niet duidelijk of alle accommodaties ook zullen sluiten. Als dit het geval is, zullen we alle betrokken klanten daarover informeren.

Italië
De Italiaanse autoriteiten hebben heel Italië nu tot 03-04-20 gesloten verklaard. Onze reizen naar Italië kunnen dus tot en met 03-04-20 jammer genoeg niet doorgaan, omdat er geen toegang is. Wij zullen daarover alle betrokken klanten die hun reis nog niet hebben geannuleerd zo snel mogelijk informeren en hen een kosteloze annulering of omboeking aanbieden (de nieuwe prijs is dan van toepassing). Voor reizen naar Italië vanaf 04-04-20 is een kosteloze annulering of omboeking op dit moment niet mogelijk. Wij vragen om uw begrip daarvoor en zullen de situatie nauwlettend blijven volgen. Zodra er iets verandert, zullen we de betrokken klanten natuurlijk zo snel mogelijk informeren.

Zwitserland
Alle skigebieden in Zwitserland zijn vanaf 15-03-2020 gesloten. Op dit moment is het nog niet duidelijk of ook de accommodaties zullen sluiten. Als dat het geval is, zullen we alle betrokken klanten daarover informeren.

Tsjechië
Tsjechië heeft de noodtoestand uitgeroepen en zal sommige van onze klanten de toegang weigeren. Wij zullen alle betrokken klanten daarover informeren en hen een kosteloze annulering of omboeking aanbieden (de nieuwe prijs is dan van toepassing).

Slowakije
Slowakije heeft de noodtoestand uitgeroepen en zal sommige van onze klanten de toegang weigeren. Wij zullen alle betrokken klanten daarover informeren en hen een kosteloze annulering of omboeking aanbieden (de nieuwe prijs is dan van toepassing).

Polen
Polen heeft de grenzen voor 10 dagen gesloten, waardoor er geen toegang is voor buitenlanders tot en met 24-03-2020. Wij zullen alle betrokken klanten die hun reis nog niet hebben geannuleerd onmiddellijk op de hoogte brengen en hen een gratis annulering of omboeking aanbieden (de nieuwe prijs is dan van toepassing). Voor reizen naar Polen na 25-03-20 is een gratis annulering of omboeking op dit moment niet mogelijk. Wij vragen om uw begrip en zullen de situatie nauwlettend blijven volgen. Als de situatie verandert, zullen wij de betrokken klanten uiteraard zo snel mogelijk informeren.

Andorra
Ook Andorra heeft het skiseizoen vanaf 14-03-20 beëindigd. Op dit moment is nog niet duidelijk of alle accommodaties sluiten. Als dat het gaval is, zullen we hierover alle betrokken klanten informeren.

Duitsland
Oberstdorf / Kleinwalsertal
Het skigebied Oberstdorf / Kleinwalsertal beëindigt het skiseizoen vanaf 16-03-20. Op dit moment is nog niet duidelijk of ook alle accommodaties sluiten. Als dat het geval is, zullen wij alle betrokken klanten daarover informeren.

Zugspitze
Alle skiliften op de Zugspitze sluiten vanaf maandag 16-03-20.Op dit moment is nog niet duidelijk of ook alle accommodaties sluiten. Als dat het geval is, zullen wij alle betrokken klanten daarover informeren.

Allgäu
Alle skiliften in Oberallgäu sluiten vanaf maandag 16-03-20.Op dit moment is nog niet duidelijk of ook alle accommodaties sluiten. Als dat het geval is, zullen wij alle betrokken klanten daarover informeren.

Sauerland
Alle skiliften in Winterberg sluiten vanaf maandag 16-03-20.Op dit moment is nog niet duidelijk of ook alle accommodaties sluiten. Als dat het geval is, zullen wij alle betrokken klanten daarover informeren.