Nieuwsbrief

Nu aanmelden en van veel voordeel profiteren!

Meer reisinformatie

Coronavirus: stand van zaken & vooruitblik

Nu al boeken voor wintersport 2020/2021 - met onze Corona-geld-terug-garantie


Stand: 20-10-2020

Is een skivakantie in 2020/2021 mogelijk?

Ja! Het winterseizoen 2020/2021 gaat door! Wij en onze partners bij de plaatselijke VVV's, liften en hoteliers van alle skigebieden in en buiten Europa hopen onze klanten een stressvrije en veilige skivakantie 2020/2021 te geven. De heropening van verschillende zomerskigebieden en ook van heel wat kabelbanen afgelopen zomer en nu in de herfst heeft aangetoond dat dit met de huidige Corona-hygiënevoorschriften zeker mogelijk is. En mocht Corona bij accommodaties of skigebieden tóch een stokje voor de winterpret steken - geen probleem: onze klanten hebben een Corona-geld-terug-garantie!

Onze Corona-geld-terug-garantie

Wanneer de accommodatie of alle in de skipas inbegrepen skigebieden door Corona zijn gesloten in de periode dat jouw vakantie plaatsvindt, kun je je vakantie gratis annuleren. Dat geldt ook wanneer er een negatief reisadvies (code oranje) van het RIVM, of het FOD als je woonplaats in België ligt, voor de geboekte stad of regio komt of de reis niet mogelijk is omdat het vakantieland de grenzen heeft gesloten.
In deze gevallen kun je vanaf 10 dagen voor je vakantie gratis annuleren

We zullen de terugbetaling van de reissom binnen 14 dagen na annulering regelen. In het afgelopen winterseizoen 2019/2020 hebben we 100% van de betalingen van de reizen, die door de coronapandemie moesten worden afgezegd, teruggestort. Daarnaast zijn alle betalingen in geval van faillissement verzekerd.

Actueel nieuws rondom de wintersport in 2020/2021

Interview met Thomas Bartel, directeur van WinterTrex: Skiën in tijden van corona: skivakantie is mogelijk

Oostenrijk wil de skigebieden deze winter open houden: bondskanselier Kurz bevestigt dat "het wintertoerisme en het skiën mogelijk is."

Gondels en kabelbanen zijn niet gevaarlijk: Viroloog Prof. Alexander Kekulé vertelt in de MDR Podcast Kekulés Corona-Kompass (23.05.2020) dat hij "geen reden ziet om deze liften te sluiten."

Skiën hoort niet per se tot de risicosporten wanneer het om Coronagaat: Prof. Dr. Ralf Roth van de Duitse Universiteit voor Sport in Keulen zegt tijdens een evenement met het thema "Dein Winter. Dein Sport" (jouw winter, jouw sport) dat skiën een goede mogelijkheid is om fit te blijven, mits de wintersporters zich verantwoordelijk gedragen en aan de regels houden.

Je laten testen met "Veilige gastvrijheid" kan nu in Oostenrijk: vanaf 1 september kunnen zowel gasten als de locale bevolking werkzaam in het toerisme (hotels, campings, jeugdherbergen en de gastronomie) zich regelmatig laten testen.

Gletsjerskigebieden draaien alweer volop: De zomerskigebieden aan de Kitzsteinhorn, aan de Hintertuxer gletsjer, aan de Kaunertaler gletsjer, de Mölltaler gletsjer, de Dachstein gletsjer en aan de Stilfser Joch hebben na de gedwongen Coronapauze opnieuw hun deuren geopend voor skiërs en snowboarders. Dit verloopt onder streng toezicht van de plaatselijke gemeenten.

Actuele reisadvies en waarschuwingen

Op de pagina zie je de actuele reisinformatie en adviezen voor al onze vakantielanden!

Belangrijke externe links met gedetailleerde Corona-informatie over onze bestemmingen