Nieuwsbrief

Nu aanmelden en van veel voordeel profiteren!

Meer reisinformatie

Coronavirus: stand van zaken & vooruitblik

Nu al boeken voor wintersport 2020/2021 - met onze Corona-geld-terug-garantie


Stand: 04-11-2020

Is een skivakantie in 2020/2021 mogelijk?

Het winterseizoen 2020/2021 gaat door! Wij en onze partners bij de plaatselijke VVV's, liften en hoteliers van alle skigebieden in en buiten Europa hopen onze klanten een stressvrije en veilige skivakantie 2020/2021 te geven. De afgelopen maanden verliep het openen van de gondels en hutten met de Corona-hygiënevoorschriften al succesvol. En mocht Corona bij accommodaties of skigebieden tóch een stokje voor de winterpret steken - geen probleem: onze klanten hebben een Corona-geld-terug-garantie!

Onze Corona-geld-terug-garantie

Wanneer de accommodatie of alle in de skipas inbegrepen skigebieden door Corona zijn gesloten in de periode dat jouw vakantie plaatsvindt, kun je je vakantie gratis annuleren. Dat geldt ook wanneer er een negatief reisadvies (code oranje) van het RIVM, of het FOD als je woonplaats in België ligt, voor de geboekte stad of regio komt of de reis niet mogelijk is omdat het vakantieland de grenzen heeft gesloten.
In deze gevallen kun je vanaf 10 dagen voor je vakantie gratis per email annuleren. De annulering moet tot uiterlijk 2 dagen voor vertrek worden doorgegeven.

Om een efficiënte en chronologische verwerking aan de hand van de begindatum van de vakantie te garanderen, vragen wij je om pas op de uiterste datum (10 dagen voor het begin van de reis) contact met ons op te nemen als je wilt annuleren. Vanwege de hoge werklast vragen we om begrip voor het niet kunnen garanderen van het beantwoorden van de vragen voor de aangegeven 10 dagen en dat we alle inkomende e-mails chronologisch zullen beantwoorden aan de hand van de datum van de reisperiode.

We zullen de terugbetaling van de reissom dan binnen 14 dagen na annulering regelen. In het afgelopen winterseizoen 2019/2020 hebben we 100% van de betalingen van de reizen, die door de coronapandemie moesten worden afgezegd, teruggestort. Daarnaast zijn alle betalingen in geval van faillissement verzekerd.

Actueel nieuws rondom de wintersport in 2020/2021

Interview met Thomas Bartel, directeur van WinterTrex: Skiën in tijden van corona: skivakantie is mogelijk

Oostenrijk publiceert informatie over veilig reizen: "Veilig reizen in Oostenrijk."

Gondels en kabelbanen zijn niet gevaarlijk: Viroloog Prof. Alexander Kekulé vertelt in de MDR Podcast Kekulés Corona-Kompass (23.05.2020) dat hij "geen reden ziet om deze liften te sluiten."

Skiën hoort niet per se tot de risicosporten wanneer het om Coronagaat: Prof. Dr. Ralf Roth van de Duitse Universiteit voor Sport in Keulen zegt tijdens een evenement met het thema "Dein Winter. Dein Sport" (jouw winter, jouw sport) dat skiën een goede mogelijkheid is om fit te blijven, mits de wintersporters zich verantwoordelijk gedragen en aan de regels houden.

Je laten testen met "Veilige gastvrijheid" kan nu in Oostenrijk: vanaf 1 september kunnen zowel gasten als de locale bevolking werkzaam in het toerisme (hotels, campings, jeugdherbergen en de gastronomie) zich regelmatig laten testen.

Actuele reisadviezen en waarschuwingen

Onder volgende link kun je het reidadvies voor het geboekte vakantieland aangeven en inzien: Reisadviezen per land vanuit het RIVM

Belangrijke externe links met gedetailleerde Corona-informatie over onze bestemmingen