Skigebieds-consultant
Vind het skigebied dat perfect bij u past!
  1. Geef van onderstaande punten aan hoe belangrijk ze voor u zijn.
  2. Als resultaat ziet u de skiplaatsen met een skigebied, dat optimaal bij uw wensen aansluit.
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Uw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht
Award
Klantbeoordeling

St. Anton

200 Aantal beoordelingen:

96 % Aanbeveling:

Plaats 9,2
Skigebied 9,3
Informatie over het skigebied
Arlberg
Het hoogste punt: 2.811 m
Het laagste punt: 1.300 m
Hoogte skioord: 1.304 m
Liften in totaal: 88
Sleepliften: 28
Stoeltjesliften: 45
Gondelbaan: 15
Pistes in totaal: 303 km
Pistes:
130 km
Pistes:
122 km
Pistes:
51 km
Skiroutes: 200 km

Skigebied Arlberg

Skigebied Arlberg

Het skigebied van St. Anton hoort samen met de skigebieden Stuben, Zürs en Warth-Schröcken bij de regio Ski Arlberg. Sinds het winterseizoen 2016/2017 zijn de skigebieden dankzij de Flexenbahn, Trittkopfbahn I en II alsmede Albonabahn 2 opgegaan in één groot skigebied. De Flexenbahn verbindt met 47 cabines voor 10 personen Lech-Zürs met Stuben/Alpe Rauz en vervangt elke dag 120 ritten van de skibus. Daarnaast is er een geweldig uitzicht over het Klostertal dankzij grote panoramaruiten. Bezitters van de skipas Arlberg hebben de beschikking over 303 pistekilometers en 88 liften!

Dankzij het veelomvattende aanbod voor kinderen en veel blauwe pistes is St. Anton am Arlberg zeer geschikt voor gezinnen en beginners. De Arlberg (1.300 - 2.811 m) hoort bij de meest sneeuwzekere regio's van de gehele Alpen: in combinatie met moderne sneeuwkanonnen worden uitstekende piste-omstandigheden gegarandeerd. De Arlberg is echter niet alleen bekend om de zeer goed geprepareerde pistes, maar ook als freeride-mekka. In totaal ca. 200 km afdalingen door de diepsneeuw vindt u hier, zodat u een perfecte powder-dag kunt doorbrengen. De bergrestaurants van de Arlberger Bergbahnen bieden bovendien gratis Wi-Fi aan.

Het funpark "STANTON PARK" in het Rendl skigebied is een eldorado voor snowboarders. De pro's kunnen op de wk route onder de Kapall (2.330 m) racen terwijl de beginners bij de Gampen oefenen.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski St. Anton

De après-ski in St. Anton is legendarisch en ver buiten de grenzen van Oostenrijk bekend. Al vanaf 15.00 uur begint het internationale publiek in de stemming te komen! Er is genoeg keuze: talrijke skihutten zoals de "Krazy Kanguruh" of de "Heustadl" nodigen u aan de afdaling al uit om van de laatste zonnestralen te genieten en op een geslaagde skidag te proosten. Een bezoekje aan "Mooserwirt" moet u niet laten schieten – dit is après-ski met een cultstatus!

Tegen de namiddag verplaatst het leven zich naar de voetgangerszone, het slentergedeelte van St. Anton met een veelvoud aan chique winkels, gezellige cafés en restaurants met internationale keuken. Op 2.100 m hoogte lokt de „Galzig VerwallStube“ als Oostenrijks hoogstgelegen koepelrestaurant met voortreffelijke delicatessen! Laat in de avonden gaat het er in diverse bars, pubs en discotheken heet aan toe.

Voor wie meer op zoek is naar ontspanning is er het grote wellnesscentrum Arlberg WellCom met drie zwembaden en een grote sauna- en wellnessruimte. Of u kunt gebruikmaken van één van de vele mogelijkheden van het sport- en klimcentrum arl.rock. Daar kunt u squashen, tennissen en voetballen, maar bijvoorbeeld ook klimmen. U kunt zelfs langs de buitenwand omhoog ijsklimmen. St. Anton heeft niet alleen naam gemaakt als 'bakermat van het Alpiene skiën', maar ook klimmers komen hier graag naartoe. In het skigebied, preciezer gezegd bij de Rendl, kunt u bijvoorbeeld klimmen op de enige winterklimroute van Tirol: deze is 850 meter lang, gezekerd met een stalen kabel en vooral vanwege het panoramisch uitzicht zeer aantrekkelijk.

Een echte aanrader is de 4,4 km lange natuurrodelbaan met een hoogteverschil van 500 m. Deze afdaling duurt ongeveer 15 minuten en bevat vele bochten. Voor wie de natuur wil ontdekken, zijn er maar liefst 80 km winter- en sneeuwschoenroutes door het besneeuwde landschap een onvergetelijke belevenis.

Snowpark: St. Anton

Het "STANTON PARK" bij het bergstation Rendl ligt ingebed in het adembenemende landschap van de Arlberg en is dankzij twee bergliften goed bereikbaar. Vanwege zijn speciale ligging, direct bij de "Rendl-Terrasse", kunnen ook bezoekers de spectaculaire stunts bekijken. Bovendien kunnen de boarders hier even lekker pauze nemen. Dankzij evenementen als de Acrobag Progression Tour die 2015 voor het eerst in Europa plaatsvond behoort het snowpark tot de top locations van de contestscene.

Het "STANTON PARK" laat met zijn spectaculaire aanbod geen wens onvervuld: verdeeld over drie areas met verschillende moeilijkheidsniveaus (beginner, advanced en pro). Tot de obstacles behoren onder meer diverse rails en boxen, kickers met tot wel 15 m, pipes, een wall ride en een big tube. Headshaper René Friedl en zijn team hebben veel moeite gedaan om een unieke belevenis te creëren.

Naast het "STANTON PARK" is er ook een funslope met golven, bochten, speedboost alsmede twee High Fives met soundeffecten. Hier kan iedereen zich zonder veel voorkennis uitleven. Deze plezierige piste vindt u bij de Galzig.

Wie tussendoor ook de andere skigebieden in de regio verkent, die zal nog meer freestyle mogelijkheden aantreffen. Want zowel in Lech alsook bij de Sonnenkopf zijn snowparken gelegen. Het snowpark Lech am Arlberg biedt 3 lines inclusief mini-kickers voor kinderen en de beste triplekicker-line van de Alpen. Bij de Sonnenkopf komen vooral beginners aan hun trekken: het funpark voor beginners biedt 5 medium parkelementen evenals een kickerline (3 - 5 m).
Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Het skigebied Arlberg is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Oostenrijk

Beoordelingsrapport van experts Arlberg

Het testrapport Arlberg is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,7 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in St. Anton

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied St. Anton

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs