Skigebieds-consultant
Vind het skigebied dat perfect bij u past!
  1. Geef van onderstaande punten aan hoe belangrijk ze voor u zijn.
  2. Als resultaat ziet u de skiplaatsen met een skigebied, dat optimaal bij uw wensen aansluit.
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Uw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht
Klantbeoordeling

Innsbruck

159 Aantal beoordelingen:

92 % Aanbeveling:

Plaats 8,3
Skigebied 7,4
Informatie over het skigebied
Glungezer
Het hoogste punt: 2.304 m
Het laagste punt: 950 m
Hoogte skioord: 575 m
Liften in totaal: 7
Sleepliften: 4
Stoeltjesliften: 1
Gondelbaan: 2
Pistes in totaal: 23,5 km
Pistes:
7 km
Pistes:
16 km
Pistes:
0,5 km

Skigebied Glungezer

Skigebied Glungezer

Met de skipas "Glungezer" hebt u toegang tot 23 pistekilometers en 7 liftinstallaties op een hoogte van 950 m - 2304 m. Dit bijzondere oord dat vooral bij de natuurliefhebbers bekend is, ligt op slechts ca. 15 km van Innsbruck. Het skigebied bereikt u via Tulfes. Sinds het winterseizoen 2018/2019 biedt het skigebied bovendien een 10-persoonsgondelbaan 'Glungezerbahn I', die de 2-persoonsstoeltjeslift heeft vervangen, en sinds het winterseizoen 20/21 garandeert de nieuwe Combilift "Tuflein Express" een moderne en eenvoudige toegang tot de Bergstation. De goed geprepareerde pistes kronkelen door een prachtig natuurlandschap en bieden zowel voor skiërs alsook voor snowboarders mooie afdalingen. Van de bergtop op 2677 m hoogte biedt het skigebied een adembenemend uitzicht op het mooie Inntal en de bergtoppen van de Nordkette.

Op de Glungezer kan men van een van de langste afdalingen van Tirol met een lengte van 15 km genieten. Maar ook diepsneeuwgebieden en een gevarieerd snowpark zijn redenen om dit geheimgehouden skigebied te ontdekken.

Aan de rand van de pistes nodigen gezellige hutten en een gezellig restaurant bij de Halsmarter voor een verblijf uit. Als u zich aan een bijzondere berg- en natuurbelevenis wilt wagen, kunt u de skitourroute naar de "Glungezer Hütte" afleggen.

Wie op zoek is naar nog meer afwisseling, kan de opwaardering naar de skipas Ski plus City Pass gebruiken (zie skiregio).
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Innsbruck

In het donker van de verlichte piste skiën - plezier in de sneeuw op een hele bijzondere manier. Wie in Innsbruck verblijft en zin in nachtskiën heeft, kan terecht in het ongeveer 25 km verderop gelegen skigebied Oberperfuss op de Rangger Köpfl. Hier staat maanaanbidders in het seizoen en bij voldoende sneeuw op dinsdag en vrijdag vanaf 18:30 uur een nachtskigebied ter beschikking. Voor het populaire nachtskiën zijn de pistes tot ca. 22:30 uur verlicht. In de nacht brengt een 8-persoonsgondelbaan de nachtskiërs naar de top. Vanaf hier kunnen ze over een lengte van 2,5 km verlichte piste naar beneden. Wie genoeg heeft van het skiën in de nacht, kan uitrusten in één van de drie gezellige hutten en van de sterren boven Oostenrijk genieten.

Après-ski Innsbruck

Innsbruck biedt een zeer uitgebreid après-ski en vrijetijdsaanbod. Feestjes of cultuur, hier vindt gegarandeerd iedereen waar die naar op zoek is. Al op de pistes kunt u genieten in de hutten en restaurants en in de talrijke bars, discotheken en clubs kan tot vroeg in de ochtend worden gefeest. Boarders ontmoeten elkaar in "Jimmy's", bovendien zijn "Plan B", de discotheek "Plateau" en de bar "Jolly" geliefde locaties. Voor degene waarbij de voorkeur in het wat verfijndere ligt, kan naar de grote stad gaan om te genieten van het uitgebreide aanbod van concerten, galerien en optredens. Om te shoppen kan men overdag het beste naar de Maria-Theresienstraße met haar boetiekjes, winkels en koffiehuizen gaan. Voor sportieve activiteiten staan o.a. bowlingbanen, zwembaden, natuur- en kunstschaatsbanen, een klimwand en een rodelbaan ter beschikking. Een bezoek aan de kristallenwereld in Wattens of een bezoek aan de stad met haar veelzijdige culturele bezienswaardigheden zoals het slot Ambras, de Hofburg, de Bergisel-Schans of het beroemde Goldenen Dachl is zeker een daguitstapje waard!

Snowpark: Innsbruck

In het skigebied bij de Glungezer bevindt zich een uniek snowpark met obstacles om te jibben en freestylen van 3 verschillende niveaus. Het "Jib-Park" strekt zich uit over 4 verschillende areas aan de Schartenkogellift en aan de lager gelegen Halsmarterlift en wordt tijdens het seizoen voortdurend door de parkdesigners van de "headbud crew" aangepast op de sneeuwcondities. U kunt rekenen op een creatief snowpark dat voor freeskiers en snowboarders voor veel plezier en de nodige adrenalinekicks zorgt!

In de stad Innsbruck wacht eveneens een heel speciale highlight op u, want in daar ligt een van de weinige "In-City" snowparken. Het "Nitro Skyline Park" is eenvoudig met de Nordkettenbahn (tegen betaling) vanaf het congreshuis van Innsbruck te bereiken. Binnen 20 minuten leg je hier 1.905 hoogtemeters af en kan je met een adembenemend uitzicht op de skyline van Innsbruck je freestyle-tricks showen. Maar niet alleen de locatie is wat dit park tot iets bijzonders maakt. Ook de indeling doet nergens voor onder: meerdere tubes, rails, boxen, kickers, die vooral bij de pro's voor blije gezichten zorgt. Dankzij de lichtmasten kan je elke vrijdag tot ca. 22 uur in het donker stunten en je skills voor een indrukwekkend decor perfectioneren.

Het skigebied Glungezer is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Oostenrijk

Beoordelingsrapport van experts Glungezer

Het testrapport Glungezer is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3,2 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Innsbruck

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Innsbruck

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs