Imposante wintersportdocumentaires

06-03-2013 - WinterTrex

Skiën en snowboarden, en dan vooral de extremere variant daarvan, lenen zich natuurlijk uitstekend voor het maken van prachtige films. Op onze Facebook-pagina plaatsen wij af en toe ook filmpjes met mooie tricks in de prachtige besneeuwde omgeving. Maar ook steeds meer lange speelfilms verschijnen. Vaak wordt daarbij de top van de extreme skiërs en snowboarders uitgenodigd om op bijzondere en exclusieve locaties hun kunsten te laten zien.

De meest recente snowboardfilm, die daarbij in het oog sprint, is The Art of Flight, dat vorig jaar verscheen. In de film worden Travis Rice en zijn vrienden bij snowboardavonturen op maarliefst vier continenten gevolgd. Ongelofelijke tricks worden in deze film gecombineerd met de meest prachtige beelden. Deze film is een op het in 2008 verschenen That’s It, That’s All, waar Travis Rice met een dreamteam andere bijzonder locaties al aandeed.

Een meer inhoudelijke benadering van het snowboarden biedt de film First Descent uit 2005. Hier worden de meest spectaculaire beelden afgewisseld met het achtergrondverhaal van het snowboarden. Wanneer u geïnteresseerd bent in de ontwikkeling van de sport an sich, is dit voor u een beter keuze. In deze film zijn onder andere Shawn Farmer, Nick Perata en Terje Haakonsen te zien.

Maar ook voor wie meer geïnteresseerd is in het (extreme) skiën zijn er uitstekende films te vinden. Het beste voorbeeld is de film Steep, die in 2007 is verschenen. In deze documentaire worden duizelingwekkende skistunts gecombineerd met interviews met de skiërs zelf. Op deze manier is de evolutie van het extreme skiën zichtbaar. Namen, die aan de film meewerken zijn Bill Briggs, Stefano De Benedetti, Eric Pehota, Glen Plake, Shane McConkey, Seth Morrison, Chris Davenport, Ingrid Backstrom en Andrew McLean.

Wilt u dus thuis ook van indrukwekkende sneeuwlandschappen en stunts genieten. Kijk dan een van deze spectaculaire films!

Bronnen:

www.moviemeter.nl

  • woensdag, 06. maart 2013
  • auteur: WinterTrex
  • categorie: Wintersport
Print Friendly and PDF
Region Berchtesgaden – Skigebieden Berchtesgadener Land

Zelfs degenen die niet zoveel met wintersport hebben, kennen de regio Berchtesgaden. ...

Zermatt – Skigebied Matterhorn ski paradise

Wintersport in de skiregio Matterhorn ski paradise? Dat betekent 360 km lange ...