Voordelig de sneeuw in!

18-01-2013 - WinterTrex

Tot en met 2005 stelde het CBS een groei van het aantal Nederlanders dat in de wintermaanden naar Europese gebergten trok om één of meerdere weken te genieten van de bergen, de sneeuw en de snelheid, vast. Die trend heeft zich sinds 2008 niet voortgezet. Sindsdien blijft het aantal Nederlandse wintersporters (om en nabij één miljoen, red.) min of meer gelijk, terwijl de mogelijkheden groeien en de prijzen dalen. Tot voor kort kon men eigenlijk alleen in de Alpen skiën, maar tegenwoordig zijn er meerdere plaatsen in Europa waar men terecht kan om te skiën, te snowboarden of te langlaufen. Denk maar eens aan de Pyreneeën, het Reuzengebergte in Tsjechië of in noord-Scandinavië. Door het grote aanbod kunt u soms door de bomen het bos niet meer zien. Vergelijk alle aanbiedingen, bestemmingen en prijzen door uw wintersport te vergelijken op De Vakantiezoeker.nl.

Tussen Frankrijk en Spanje, in de Pyreneeën, ligt het dwergstaatje Andorra. In de wintermaanden verandert dit staatje in een wintersportparadijs dat vandaag de dag de concurrentie aangaat met de bekende oorden in de Alpen. Met honderden kilometers aan pistes, moderne faciliteiten en een zeer hoge sneeuwzekerheid heeft Andorra dan ook alle ingrediënten in huis voor een fantastische wintersportvakantie. Andorra is bovendien het land met de goedkoopste skipassen, als men de prijs per kilometer piste berekent. Met € 1,10 per kilometer piste is Andorra beduidend goedkoper dan bijvoorbeeld Zwitserland (€ 3,67) en Oostenrijk (€ 4,11). Ook het Reuzengebergte in Tsjechië behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden voor een wintersportvakantie. De prijs van materiaal, skipassen en accommodaties ligt hier aanzienlijk lager dan in de Alpen. Bovendien is het helemaal niet verder rijden dan veel bestemmingen in de Alpen, dus is deze bestemming zeker het overwegen waard.

Vooralsnog blijven de Alpen echter de populairste bestemming onder Nederlandse wintersporters. Hoewel Zwitserland wordt gezien als de bakermat van het skiën, is een wintersport in Oostenrijk in 2013 zeer aan te raden. Oostenrijk was in 2011 met ruim 650.000 bezoekers de populairste wintersportbestemming onder Nederlanders (CBS). Gebieden als Mayrhofen, Gerlos en Zell am See in Oostenrijk zullen al veel mensen aanspreken. Het prettige van de skigebieden in de Oostenrijkse Alpen is, dat de faciliteiten door de jarenlange ervaring zijn geoptimaliseerd. U vindt hier moderne liften, brede en veilige pistes, een hoge sneeuwzekerheid, luxe overnachtingsplekken en leuke uitgaansgelegenheden. Oostenrijk staat zeer bekend om zijn gezellige aprés-ski-gelegenheden. De ANWB stelde onlangs een top 10 van wintersportbestemmingen met de beste après-ski-mogelijkheden vast met daarin maarliefst 8 bestemmingen in Oostenrijk. Maar ook als u Alpine-rust zoekt, bent u in Oostenrijk aan het juiste adres.

Een hoge sneeuwzekerheid, de adrenaline van de snelheid en de luxe faciliteiten zullen uw vakantie onvergetelijk maken. Door de vele mogelijkheden zijn de prijzen aanzienlijk gedaald. Op internet vindt u bv. een groot aantal voordelige vakantie aanbiedingen. Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden, bestemmingen en prijzen kunt u het best alles met elkaar vergelijken. Zo krijgt u de meeste informatie, kunt u veilig op reis en betaalt u altijd de beste prijs. Wintersporten hoeft vandaag de dag niet duur te zijn.

Waar gaat de winterreis naartoe?

Ontspannen lukt ook op andere plekken dan op een zonovergoten strand. Wist je dat een ...

WinterTrex-Award 2018 – De beste skigebieden en accommodaties van het seizoen

Dit jaar ontvangen 69 accommodaties en 56 skigebieden de WinterTrex-Award 2018. Basis ...