Skivakantie voor studenten – voordelig en flexibel

24-04-2019 - WinterTrex

Voor studenten is het soms helemaal niet zo eenvoudig om op wintersport te gaan. Als je er eindelijk zin in hebt, gooien tentamens en een laag saldo op je bankrekening vaak roet in het eten. Soms zelfs allebei. Maar je moet het er niet bij laten zitten. Met de onderstaande tips kom je erachter hoe studenten ondanks weinig geld en tentamens een paar actieve dagen in de bergen kunnen doorbrengen.

Eindelijk vakantie? Eindelijk op skivakantie!

Gebruikmaken van de flexibiliteit

Ook al ben je als student niet een van de topverdieners, je moet niet worden afgeschrikt om op skivakantie te gaan. Ja, skivakanties zijn niet altijd goedkoop, maar de slimme student heeft een groot voordeel: hij is flexibel. Skireizen voor studenten hebben het beslissende voordeel dat ze ook op korte termijn geboekt kunnen worden. Zo kan je vaak profiteren van last-minute aanbiedingen met hoge kortingen! Maar zelfs studenten die van langetermijnplanning houden, hebben de tijd aan hun kant. De semesterpauze biedt genoeg tijd voor skireizen buiten het hoogseizoen. Dit bespaart je niet alleen geld: de skigebieden zijn ook niet zo druk als in het hoogseizoen. En ook het aanbod is groot genoeg – bij SnowTrex kan je kiezen uit meer dan 2.000 accommodaties!

Als groep op vakantie en de kosten delen

Er zijn nog vele andere manieren voor een student om de kosten van een skivakantie zo laag mogelijk te houden. Met groepen van vijf tot tien personen kunnen veel appartementen en chalets meestal tegen redelijke prijzen worden geboekt. Waarschijnlijk het beste en meest kostenbesparende aspect van appartementen en chalets zelfvoorziening. Een kleine kitchenette behoort meestal tot de standaardinrichting, zodat alles wat je nodig hebt comfortabel en goedkoop thuis bij de discounter om de hoek kan worden gekocht en meegebracht. Zo kunnen de kosten vooraf worden berekend en kan je zelfs ter plaatse van je favoriete gerechten genieten. Degenen die zich dan in de hut op iets extra’s trakteren, doen dat ‘omdat het kan’.

De slimme student zorgt er ook voor dat de auto tot op de laatste kubieke centimeter effectief wordt gebruikt. Gedeelde brandstofkosten zijn lage brandstofkosten en daarom wenselijk! De Deutsche Bahn biedt ook regelmatig goedkope tickets aan binnen Duitsland.

In chalets en appartementen is het gezellig overnachten.

Sparen eenvoudig gedaan

Bij WinterTrex vind je ook regelmatig interessante spaaraanbiedingen en promoties. Zo vinden bijvoorbeeld de Crazy Booking Nights vooral voor het begin en het einde van het seizoen plaats. Tijdens deze nachten worden bepaalde accommodaties sterk in prijs verlaagd. Ze staan niet vast en wanneer ze plaatsvinden wordt altijd op korte termijn beslist. Daarom is het raadzaam om op de hoogte te blijven via sociale netwerken of de WinterTrex nieuwsbrief. Een week skivakantie met een skipas voor minder dan 100 euro is onmogelijk? Helemaal niet! Met een beetje geluk kan je hier een echt koopje doen! Ook op de last-minute pagina vind je regelmatig echte prijs-kwaliteitkrakers. Dus het is de moeite waard om eens op de website te kijken!

Wie WinterTrex aanbeveelt bij zijn vrienden, profiteert ook van de WinterTrex vriendschapspromotie! En wie WinterTrex bijzonder goed kan aanbevelen aan anderen, moet eens overwegen om actief te worden als SnowTrex-promotor en nog meer voordelen te behalen.

Als de prijs daalt, neemt het humeur van studenten toe.

Uitkijken naar gave events

Voor studenten die op zoek zijn naar plezier, niet alleen op de berg, maar ook naast de piste, zijn er een aantal geweldige evenementen te ontdekken! De winter is het festivalseizoen bij uitstek en vooral aan het begin en het einde van het seizoen zijn de partybolwerken vol. Of het nu het “Top of the Mountain Concert” in Ischgl, het “WOW! Gletsjer Love Festival” in Zell am See-Kaprun of de “PowderWeek” van WinterTrex in Les 2 Alpes, Frankrijk is – de lijst van evenementen groeit van jaar tot jaar. Verveling is gegarandeerd verleden tijd!

Fit voor het skiën: fitnesstips van de experts

Wie zijn lichaam ook in de zomer fit houdt, voelt zich tijdens het skiën of ...

Weetjes over het skiën. De grootste misvattingen

“Skiën is gevaarlijk”, “skiën is niets voor senioren” en ...