Skireizen – voordelen van pakketreizen

14-05-2019 - WinterTrex

Pakketreizen worden steeds aantrekkelijker. Dat is geen wonder, want ze bieden voor rustzoekers die waarde hechten aan zekerheid en comfort tijdens de boeking, het optimale pakket. Maar er zijn ook andere voordelen van pakketreizen – WinterTrex heeft er 7 samengesteld.

Pakketreizen bieden veel zekerheid en comfort.

1. Ook pakketreizen kunnen individueel zijn

Pakketreizen zijn niet langer onveranderlijke aanbiedingen. Ook hier hebben reizigers de mogelijkheid om hun eigen speciale vakantiewensen samen te stellen – en dat met alle andere voordelen van pakketten. Je kunt bijvoorbeeld een accommodatie voor 5 personen boeken, maar de skipas kan slechts voor 3 personen worden gereserveerd. Of je gebruikt in plaats van het halfpension alleen het ontbijt – informeer daarvoor bij de touroperator of vink het direct in de boeking zo aan!

2. Goedkoper dan een losse boeking

Touroperators hebben bij de inkoop van accommodaties en skipassen aanzienlijk betere voorwaarden dan particulieren, omdat ze veel grotere hoeveelheden kopen. Ook de vakantiegangers zullen dit merken aan de pakketprijs: normaal gesproken is het voor hen ook veel goedkoper om bij de touroperator accommodatie, maaltijden en skipassen als pakket te boeken in plaats van alles los van elkaar. Dit geldt ook voor aanvullende diensten die door veel touroperators worden aangeboden, zoals verzekeringen of huurmateriaal.

Pakketreizen bieden skiplezier voor het hele gezin.

3. Berekenbare reiskosten

Met een skipakketaanbieding kunnen reizigers in één oogopslag het grootste deel van de reiskosten zien die ze zullen moeten maken: Accommodatie incl. kost en inwoning en skipas zijn naast de reiskosten de belangrijkste kosten. Het spreekt voor zich dat je geen onaangename verrassingen wilt ervaren die je reisbudget zouden belasten. Des te beter dat je met een skipakket al duidelijkheid hebt over een grote kostenfactor en de reiskosten veel beter kunt berekenen.

4. Beste-Price-garantie

Een ander prijsargument voor het boeken van een pakketreis bij een touroperator is de Best-Price-garantie: touroperators beloven hierbij de beste prijs te bieden voor de aangeboden reis. Als klanten de reis met dezelfde service en beschikbaarheid en op hetzelfde moment elders goedkoper vinden, krijgen ze een korting.

5. Touroperator als contactpersoon

Bijna geen enkele vakantieganger heeft voor of tijdens de vakantie geen vraag over zijn reis, waarmee hij zich graag tot een competente partner wil wenden. Hier is de contactmogelijkheid met een touroperator een groot voordeel. Telefonisch of direct ter plaatse – de meeste touroperators hebben altijd een luisterend oor voor alle vragen van klanten.

6. Voorpret zonder stress

Zodra de juiste skipakketvakantie is gevonden en geboekt, hebben de vakantiegangers geen zoekstress meer. Accommodatie: Check. Verzorging: Check. Skipas: Check. Misschien zijn zelfs huurmateriaal en verzekeringen direct geboekt – zodat pakketreizigers ook hier kunnen ontspannen en achterover kunnen leunen.

Pakketreizen: Best-Price, veel plezier.

7. Veilig met een reisveiligheidscertificaat

Touroperators in Duitsland hebben een reisverzekeringsbewijs: Als de touroperator of het hotel waarbij de wintervakantieganger zijn skipakketreis heeft geboekt failliet gaat en zijn geld al is overgemaakt, worden de reiskosten aan de touroperator of het hotel terugbetaald of hoeven ze zich ter plaatse geen zorgen te maken over de terugreis. Dit is een enorm voordeel als je rekening houdt met het feit dat bijvoorbeeld bij enkele boekingen de vooraf geboekte huuruitrusting (gedeeltelijk) moet worden betaald, zelfs als je helemaal niet aankomt.

In principe zijn skipakketten voor alle vakantiegangers de moeite waard, omdat ze geld, stress en kostbare tijd besparen. Rest alleen nog de vraag: waar moet ik op een wintervakantie naartoe?

De langste dalafdalingen in de Alpen

Het is de kers op de taart: de laatste afdaling van de skidag, die tot in het dal ...

De 10 hoogste skigebieden in Oostenrijk

Skigebieden met hooggelegen pistes kenmerken zich vooral door twee dingen: ...