Doet Thailand mee aan de Olympische Winterspelen?

16-04-2013 - WinterTrex

Thailand neemt sinds 1952 deel aan de Olympische spelen. Thaise atleten hebben tot nu toe in totaal 21 medailles gewonnen, waarvan de meeste in het boksen. De meest succesvolle Olympische Spelen voor Thailand waren de Spelen van 2004 in Athene, waar ze 8 medailles wonnen.

Aangezien Thailand zeer zeker geen wintersport land is, zou je verwachten dat het land dan ook geen deelnemers heeft voor de Olympische Winterspelen. Toch heeft Thailand een Olympisch Wintersport verleden. Aan de Olympische Winterspelen werd voor het eerst deelgenomen in 2002. In dat jaar en in 2004 deed Prawat Nagvajara, een cross country skiër, voor Thailand mee aan deze Spelen. Hij is tot op heden de enige persoon die Thailand ooit heeft vertegenwoordigd op de Olympische Winterspelen. Hoewel het land diverse wintersport atleten heeft die in aanmerking komen voor hun eigen discipline, heeft het NOC van Thailand er tot op heden niet echt voor gekozen hen hier naartoe uit te zenden.

Olympische Winterspelen in 2014

Ondanks het passieve Olympische Winterspelen verleden van Thailand heeft het land wel degelijk ambities om zich in de toekomst op Olympisch niveau ook te richten op de Winter edities. Naar aanloop van de Olympische Winterspelen van 2014 in Sochi (Rusland) heeft de Sports Authority of Thailand (SAT) de hulp ingeroepen van de United States Sports Academy. De afgelopen vijf jaar heeft deze Academy de SAT bijgestaan in de opbouw van een Olympisch wintersport team.

Aangezien Thailand momenteel slechts over een tweetal recreatieve ijsbanen beschikt (beide gelegen in de Thaise hoofdstad Bangkok), is het land begonnen met een opleiding voor hockeyers en kunstschaatsers. Maar het land is vastberaden om er naar te streven dat in de toekomst voor elke wintersport discipline een atleet wordt voorgedragen. Om deze atleten te ondersteunen wil Thailand in eigen land meerdere wintersportfaciliteiten realiseren. Op dit moment ondergaan de meest Thaise atleten hun training in het buitenland.

Informatie over Thailand

Wil je meer weten over Thailand? Ga dan naar de website van Thailandtotaal. Thailandtotaal is een informatieve website met allerlei informatie, tips en achtergronden over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand. Ontvang je graag nieuws, video’s en verhalen over Thailand in je mailbox, schrijf je dan op deze website gratis in voor de nieuwsbrief.

Korte vakantie in de sneeuw: een skiweekend in de bergen

Hebben uw benen tintelingen? Roepen de bergen? Valt er zonder onderbreking verse ...

Vakantiefoto’s en grote bestanden gratis versturen

Wie op vakantie gaat, komt vaak met veel foto’s en video’s op de ...