Nieuw bij WinterTrex: het hoogstgelegen hotel van de Alpen

06-02-2014 - WinterTrex

Uw ogen gaan open en u ziet direct de met sneeuw bedekte bergtoppen van de 3.000 m hoge bergen die rondom de accommodatie liggen. De zon schijnt door de ramen, de piste ligt direct voor de deur. Een droom? Natuurlijk! Maar dit is een droom die kan worden vervuld. WinterTrex biedt vanaf vandaag het meest hooggelegen hotel van de Alpen aan, het Berghotel Grawand. Hier slaapt u op 3.212 m hoogte, midden in het skigebied van de Schnalstaler gletsjer. Dit is geweldig, toch?!

© Ignas Tour

Enkel met de gletsjerlift bereikt u het hotel. Binnen 6 minuten wordt u vanuit Kurzras in het Zuid-Tiroolse Schnalstal naar het berghotel gebracht. Bent u echter voorzichtig met het après-skiën, want de laatste gondel vertrekt om 16:30 uur. Dit betekent echter niet dat u zich daarna zult vervelen. Het hotel biedt alle gemakken die voor een geslaagde wintersportvakantie zorgen: wie in het binnenzwembad wil zwemmen, geniet van een indrukwekkend uitzicht op de omliggende bergwereld. In de sauna en het stoombad kunnen de spieren heerlijk ontspannen en ’s avonds kunt u in het panoramarestaurant, dat uitzicht op het Schnalstal biedt, van een heerlijk 4-gangendiner genieten. Als afsluiter van een geslaagde dag kunt u nog een drankje in de Grawandbar van het hotel nemen. Van het bij het volpension inbegrepen middageten kunnen de gasten in het grote zelfbedieningsrestaurant van het hotel of op het grote zonneterrras smullen.

Wie van het uitzicht op de bergwereld niet genoeg kan krijgen, die heeft in het Berghotel Grawand de mogelijkheid om een kamer met een balkon of een terras te boeken. De kamers van het 3-sterrenhotel zijn gezellig ingericht en beschikken tegen betaling ook over w-lan.

’s Morgens starten wintersporters vanuit het hotel direct met skiën of snowboarden. De ski’s of het snowboard aan en op naar het sneeuwzekere gletsjerskigebied van het Schnalstal, dat in totaal 35 pistekilometer biedt. Een variatierijk terrein staat ver van de kern van Zuid-Tirol voor de wintersporters open. Genotskiërs voelen zich vooral op de brede gletsjerpistes van makkelijk tot middelzwaar niveau of op de zonnige hellingen bij de Hintereis-Sesselbahn op hun gemak. Veel afwisseling bieden ook de rode pistes bij de Lazaunhut, die pittoresk door het woud slingeren. Geoefende skiërs vinden vooral op de zwarte pistes beneden de gletjserliften uitdagingen. Het highlight van de skidag is de 8 km lange dalafdaling naar Kurzras. Maar ook voor diepsneeuwfans heeft het Schnalstal veel routes te bieden. Freestylers komen daarentegen in het Gentlemenriders Nitro Snowpark aan hun trekken. Het maakt niet uit of beginner of prof – easy, medium en pro lines evenals de easy jib line en de pro jib line bieden voor iedereen een obstakel.

© Ignas Tour

Bovendien overnachten gasten in het Schnalstal niet enkel in het hoogstgelegen hotel van de Alpen, maar ook nog in de buurt van een plaats die geschiedenis schreef. Want niet ver van het skigebied vandaan maakte een Duits echtpaar in september 1991 een bijzondere ontdekking: bij de Tisenjoch vonden zij Ötzi, de ‘man uit het ijs’, die vandaag in het archeologische museum van Bozen te zien is.

Waar gaat de winterreis naartoe?

Ontspannen lukt ook op andere plekken dan op een zonovergoten strand. Wist je dat een ...

WinterTrex-Award 2018 – De beste skigebieden en accommodaties van het seizoen

Dit jaar ontvangen 69 accommodaties en 56 skigebieden de WinterTrex-Award 2018. Basis ...