Dataverzameling op de skipiste

23-08-2012 - WinterTrex

Was u ook altijd nieuwsgierig welke sportieve prestatie u precies op de piste levert? Of hoe groot de hoogteverschillen zijn die u op een dag in de sneeuw overwint? Dan kunt u gebruik maken van een nieuwe service die veel skigebieden inmiddels aanbieden.

In veel skiregio’s, bijvoorbeeld in Mayrhofen, kan iedereen nu nagaan hoeveel pistekilometer hij of zij tijdens de wintervakantie heeft afgelegd. Dit wordt mogelijk gemaakt door de draaikruisen op de pistes en het internet. De draaikruisen registreren elke skiër inclusief tijd en hoogteverschillen en zetten deze gegevens op internet.

Om zijn gegevens te kunnen bekijken moet men alleen het eigen skipasnummer op de desbetreffende internetpagina (bijvoorbeeld www.skiline.cc) invoeren. Zodra u deze heeft ingetikt, krijgt u een gedetailleerde opsomming van de tijd die u op de piste heeft doorgebracht en de afstand die u daarbij heeft afgelegd. Met behulp van een diagram kan iedere skifan na de wintervakantie zien hoe actief hij of zij was.

Door de opkomst van de internetpagina is er tegelijk een nieuwe trend ontstaan. Veel skiërs concurreren met elkaar wie de actiefste op de piste is. De precieze gegevens op internet maken het nu onmogelijk om te sjoemelen.

Wanneer u ook eens wilt weten hoe sportief u tijdens de vakantie bent of uw prestatie wilt vergelijken met andere wintersporters, dan kunt u op de internetpagina terecht.

Bron:

www.sueddeutsche.de

Waar gaat de winterreis naartoe?

Ontspannen lukt ook op andere plekken dan op een zonovergoten strand. Wist je dat een ...

WinterTrex-Award 2018 – De beste skigebieden en accommodaties van het seizoen

Dit jaar ontvangen 69 accommodaties en 56 skigebieden de WinterTrex-Award 2018. Basis ...