Veilig met de auto naar de skivakantie

03-09-2013 - WinterTrex

Elk jaar rijden veel wintersporters met de auto naar Oostenrijk, Frankrijk en de andere Alpenlanden om eindelijk weer van de witte pracht te genieten. Het maakt niet uit of men met de eigen auto op wintersport gaat of met een huurauto reist, bijvoorbeeld van Sixt, het is vooral belangrijk dat men veilig op de plaats van bestemming aankomt.

Terwijl iedere wintersportliefhebber natuurlijk ervan houdt als er veel sneeuw op de pistes ligt, kan het winterweer voor de autorijders op de weg naar hun wintersportbestemming ook een groot risico zijn. Daarom willen wij vandaag een aantal tips geven hoe men veilig op skivakantie gaat.

Voordat men naar het skigebied vertrekt moet men ervoor zorg dragen dat alle spullen goed zijn opgeborgen in de auto. Een dakkoffer is daarvoor ideaal. Deze wordt gewoon geïnstalleerd op een imperiaal en kan tevens bij veel autodealers worden gehuurd. Een andere, nog goedkopere mogelijkheid om ski’s en snowboards veilig te transporteren zijn magnetische skidragers op het dak. Dit vereist geen ingewikkelde installatie en de dragers passen op elk automodel.

Als de winteruitrusting niet helemaal in de eigen auto past, kan het ook  handig zijn om een iets grotere auto voor de vakantie te huren. Dat kan onder andere via autoverhuurbedrijf Sixt, maar natuurlijk is het makkelijkste als men de skimatierialen ter plaatse huurt.

Wie ski’s of snowboards in de bagageruimte wil meenemen kan voor de veiligheid nog een houten plank als een soort barrière achter de autostoeltjes schuiven, want afhankelijk van de snelheid kunnen de scherpe ski’s bij een botsing zelfs de autostoelen doorsteken! De skischoenen pakt men best in de voetenruimte van de auto omdat zware dingen altijd op de grond moeten worden opgeborgen. Principieel is het zeer belangrijk dat alles goed is vastgemaakt en dat er niets los door de auto vliegen kan.

Als de eigen auto is geladen, moet de bandenspanning altijd opnieuw worden gecontroleerd. En wanneer men is aangekomen in de alpiene gebieden, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de wegomstandigheden. Een volledig geladen auto rijdt namelijk op sneeuw en ijs veel lastiger dan in normale omstandigheden.

Met onze tips staat een zorgeloos en vooral veilige wintersportvakantie met de auto zeker niets in de weg.

  • dinsdag, 03. september 2013
  • auteur: WinterTrex
  • categorie: Uitrusting
Kort, maar krachtig: funcarvers zorgen voor bijzonder skiplezier

Terwijl de korte, leuke carvers lange tijd werden uitgelachten, ontdekken steeds meer ...

In de sporen van de professionals: beroemde en beruchte wereldcuppistes

Elk jaar in de herfst begint voor de elite van de skisport weer de wereldcup. De ...