Milieuvriendelijk op de piste

15-02-2013 - WinterTrex

Veel wintersporters willen ook tijdens hun skivakantie ecologisch verantwoord handelen en zijn steeds meer geïnteresseerd in een wintersportuitrusting die niet alleen aan sportieve eisen voldoet, maar bovendien ook rekening houdt met duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Deze trend hebben ook de grote skifabrikanten ontdekt en zijn flink ermee bezig “groen” wintersportmateriaal te ontwikkelen. Ski’s gemaakt van hout, linnen of glasvezel zijn dus vandaag de dag geen rariteit meer en worden steeds vaker op de pistes gezien. Veel bedrijven bieden inmiddels producten aan die minder milieuonvriendelijke materialen, minder stoffen op petroleumbasis en minder vernis bevatten. Qua rijplezier en kwaliteit zijn de nieuwe ski’s echter gelijkwaardig aan hun voorgangers. Maar niet alleen de ski’s zijn verbeterd, ook bij de bindingen wordt er steeds meer erop gelet dat gerecyclede materialen of stoffen worden gebruikt die het milieu minder sterk belasten. Innovatie tonen enkele skifabrikanten ook met betrekking tot de milieuvriendelijke productie van skischoenen. Onlangs werden de eerste CO2-neutrale skischoenen gepresenteerd, gemaakt van gerecycled plastic. Deze bijzondere schoenen zijn wel klimaatneutraal, maar niet minder comfortabel of slechter presterend als de gewoonlijke exemplaren. Maar wie een echte “groene” wintersporter wil zijn, die heeft ook milieuvriendelijke kleding nodig. Enkele merken hebben uitsluitend duurzaam geproduceerde ski-en snowboardkleding in hun assortiment en er zijn zelfs fabrikanten die niet alleen kleding uit gerecyclede materialen produceren, maar verder ook een CO2-neutrale fabriek onderhouden of hun producten in Europa laten maken om de belasting die tijdens het transport ontstaat te verminderen.

Met de juiste uitrusting is het voor de wintersporters vandaag de dag dus niet moeilijk om hun groene hart ook op de pistes te laten spreken.

Bron:

www.snowplaza.nl

  • vrijdag, 15. februari 2013
  • auteur: WinterTrex
  • categorie: Uitrusting
Kort, maar krachtig: funcarvers zorgen voor bijzonder skiplezier

Terwijl de korte, leuke carvers lange tijd werden uitgelachten, ontdekken steeds meer ...

In de sporen van de professionals: beroemde en beruchte wereldcuppistes

Elk jaar in de herfst begint voor de elite van de skisport weer de wereldcup. De ...