Bijzondere cadeau-ideeën voor wintersporters

28-11-2017 - Marien Le Comte

Over minder dan een maand is het Kerst, maar heb je het passende cadeau nog niet gevonden? Wij geven enkele cadeautips speciaal voor wintersporters.

Wat zou er in de rugzak van de kerstman zitten?

Voor snoepers – skiërs van chocolade

Wie niet veel geld wil uitgeven, maar wel een zoete attentie cadeau wil doen, kan dit lekkere presentje aanschaffen. De chocoladefiguur ‘Skiër’ wordt liefdevol handgemaakt en ontstaat in de Lausitz. De figuur weegt 90 gram en is gemaakt van massieve melk- of pure chocolade. Puur genot in de vorm van een skiër! Online te bestellen via Confiserie Felicitas, ca. € 10,-.

Voor sneeuwverslaafden – toversneeuw in een zakje

Een ideaal geschenk voor de kleine portemonnee, maar met een zeer groot gelukseffect: sneeuw! De toversneeuwpoeder voor privégebruik wordt geleverd in een zakje van 30 gram en heeft vermengd met water een groot resultaat. Met slechts één theelepel poeder kan je al een glas vol poedersneeuw toveren, waarvan je een sneeuwpop of –engel kunt maken. Of het nu sneeuwt of dooit, sneeuwplezier is hiermee – ten minste op kleine schaal – gegarandeerd. De “Magic Snow Powder” in de vorm van liefdesverdrietpillen kost ongeveer € 4.

Magic Snow Powder

Voor liefhebbers van comfort – skischoenbutlers

Wie wel eens een skischoen heeft aangetrokken, kent het wel: de voet mag niet in de skischoen worden bekneld, maar de schacht moet wel nauw op het been aansluiten. Daarvoor moeten de gespen strak worden aangetrokken en met veel kracht worden gesloten. Dat is afhankelijk van de zittende of staande positie behoorlijk inspannend. De vindingrijke ontdekker dr. Michael Völpel heeft voor dit probleem een klein hulpmiddel ontwikkeld, dat een einde aan deze problemen maakt. Het kleine plastic onderdeel stulp je direct over de gespen, waarmee je een versterkt hendeleffect oproept. Het sluiten van je skischoenen was nog nooit zo gemakkelijk. Prijs: ca. € 10,- www.skiboot-butler.de.

De skiboot-butler is verkrijgbaar in vele kleuren.

Voor diepsneeuwskiërs – lawinecursus

Voor makers van skitoeren, freeriders, snowboarders en sneeuwschoenwandelaars is het onmisbaar je over de omstandigheden van het terrein te informeren en in geval van nood te weten wat je moet doen. Het ideale geschenk voor waaghalzen op ski’s en board is dus een tegoedbon voor een lawinecursus. Daarin leer je alles over het onderwerp lawines en gevaren in het terrein, van een voordracht van 15 minuten tot aan een cursusweekend heb je keuze uit de meest uiteenlopende leervormen. Goede centrale punten zijn de Alpenverenigingen, de bergredding of de SAAC (Snow & Alpine Awareness Camps). Prijzen op aanvraag.

Voor retroliefhebbers – designmeubelen van oude ski’s

De designer Jakob Lederer uit Stiermarken maakt van oude ski’s leuke inrichtingsvoorwerpen. Het gave aan designmeubelen van oud sportmateriaal is dat het altijd unicums zijn – en dat de fantasie geen grenzen kent. Van skistokken worden kapstokhaken gemaakt, van skischoppen manden of bloempotten.

Uit een kinderski en vier stokhandvatten ontstaat een hippe kapstok.

Ook snowboards worden verwerkt tot banken, tafels en dergelijke. Er komt altijd een alpiene meubelstuk op maat uit. De prijzen voor de productie van deze unieke meubels variëren afhankelijk van de inspanning en grootte tussen € 90 en € 720. Concrete prijzen verkrijg je op aanvraag via www.skimoebel.at.

Skibank van oude ski’s. Puur retro!

Voor doe-het-zelvers – workshop ski’s maken van BUILD2RIDE

De eigen ski’s volgens de eigen ideeën zelf in elkaar zetten en ontwerpen: een droom voor veel wintersporters. De mannen van build2Ride maken deze droom tijdens een weekend waard. Voor de deelnemerskosten zou je ook een paar highend-ski’s kunnen aanschaffen, maar dan bezit je geen mooi designunicum dat je zelf hebt ontworpen en gemaakt. Dan toch maar liever een belevenisgeschenk met een mooi eindproduct. De skibouwworkshop kost vanaf ca. € 700,-, boekbaar via www.build2ride.com.

Ski’s made in Bavaria.

Voor gadgetfreaks – GoPro Hero4

Het beste IT-ding voor actieve sporters met affiniteit voor techniek is de actionsportcamera. Bevestig de camera eenvoudig aan je helm of stick en je kunt je onvergetelijke uren in de sneeuw vastleggen. De GoPro Hero4 neemt op in 4K-resolutie, kan per spraak worden bediend en wordt geleverd met 1-toetsbediening. Wie nog iets meer wil betalen, krijgt met de Hero5 een nog compactere versie die zelfs waterdicht is. Kosten: € 330,-

Heb je het passende cadeau niet gevonden? Misschien is het voor de hand liggende zelfs wel het beste cadeau: een skireis naar de sneeuw. WinterTrex heeft daarvoor vele tips te bieden. Fijne Kerstdagen!

  • dinsdag, 28. november 2017
  • auteur: Marien Le Comte
  • categorie: Uitrusting
Kort, maar krachtig: funcarvers zorgen voor bijzonder skiplezier

Terwijl de korte, leuke carvers lange tijd werden uitgelachten, ontdekken steeds meer ...

In de sporen van de professionals: beroemde en beruchte wereldcuppistes

Elk jaar in de herfst begint voor de elite van de skisport weer de wereldcup. De ...