Vroegboekcheck – 5 redenen om de skivakantie vroeg te boeken

23-05-2019 - WinterTrex

Net terug van de skivakantie en nu alweer uitkijken naar bergen, sneeuw en plezier op de piste? Of heb je al lang niet meer geskied en wil je komend seizoen zeker weer? Veel wintersportliefhebbers kunnen nauwelijks wachten op hun volgende skivakantie. Het helpt dus om de plannen vroeg te maken en al in het voorjaar of de zomer te boeken. WinterTrex heeft een lijst samengesteld van de voordelen die vroegboekers hebben:

Vroegboeken is om verschillende redenen de moeite waard!

1. Hoge kortingen zijn goed voor de portemonnee

Een goeie bespaartip: Vroegboekacties zijn meestal inclusief kortingen – en dat met een ruime keuze aan accommodaties. Als je al vroeg besluit om te gaan skiën en je vakantie al in het voorseizoen of vroeg in het seizoen te boeken, profiteer je van acties zoals zomerkortingen en meer, die zeer goed zijn voor je portemonnee. De voordelen die vakantiegangers ontvangen voor het relatief kleine bedrag zijn dezelfde als voor boekingen die op een later tijdstip worden gedaan. Alleen dat vroegboekers meer geld beschikbaar hebben voor andere leuke dingen op vakantie!

2. Groot aanbod gegarandeerd

Een zeer specifiek skigebied op het oog? Per se een kamer met balkon? Of graag een chique appartement voor een grotere groep? Vroegboekers genieten van een breed scala aan aanbiedingen en hoeven meestal geen compromissen te sluiten – een groot verschil ten opzichte van last-minute boekers. Vroeg boeken betekent dat er nog een groot aanbod beschikbaar is en je zeker het vakantiepakket zult vinden, waar je tijdens de lange dagen op kantoor naar uitkijkt.

3. Vroegboekers hebben veel tijd voor planning

Vroegboekers kunnen veel meer ontspannen zijn over hun vakantieplanning dan last-minute boekers. Er is absoluut geen gebrek aan tijd voor alle voorbereidingen. In plaats daarvan kan je alle to do’s in alle rust en zonder stress uitvoeren. Dit voordeel kan vooral fans van checklists en schema’s bevallen! Ook voor gezinnen is dit argument absoluut onverslaanbaar, hoe groter de groep, hoe meer planning er nodig is.

Vroegboekers kunnen ontspannen achterover gaan zitten.

4. Optimaal gebruikmaken van brugdagen en vakantieperiodes

Vroegboekers hebben niet alleen veel keus wat accommodaties betreft, maar ook wat reisperiodes betreft. Vroegboekers hebben geen problemen met uitgeboekte accommodaties in precies de reisperiode die zij op het oog hadden. Integendeel: je hebt zelfs de mogelijkheid om te profiteren van de populaire brugdagen en vakantieperiodes – ondanks het hoogseizoen tegen een lage prijs! Zo besparen wintervakantiegangers niet alleen geld, maar ook vakantiedagen.

5. Voorpret is de beste pret

Een klassiek gezegde: voorpret is de beste pret. En dit geldt vooral voor vroegboekers. Als je skivakantie voor het komende winterseizoen vroeg in het jaar boekt, kan je in de zomer al uitkijken naar die vakantie. Het doet niet eens pijn als de dagen tegen het einde van de zomer korter en koeler worden. Het volgende hoogtepunt staat je immers alweer te wachten: de langverwachte skivakantie.

De winter kan komen als de volgende skivakantie geboekt is.

Onze conclusie

Vroegboekkorting is de moeite waard voor iedereen die al vroeg weet dat hij de komende winter graag wil gaan skiën! De voordelen in een notendop: bespaar geld, vermijd stress, heb een ruime keuze en geniet van grenzeloze voorpret!

  • donderdag, 23. mei 2019
  • auteur: WinterTrex
  • categorie: Top 10
Skiën met James Bond: 007-locaties in de Alpen

Wilde achtervolgingen door de diepe sneeuw en spectaculaire stunts op ski’s of ...

De geschiedenis van het skiën

Waar en wanneer stond de eerste mens op ski’s? Wanneer werd skiën een ...