5 goede redenen voor een skivakantie direct aan de piste

07-02-2020 - WinterTrex

’s Morgens na het opstaan vanuit het raam zien hoe de piste erbij ligt, je ski’s vastbinden en direct afdalen naar de eerste lift. Na een geslaagde dag op de piste tot aan de accommodatie skiën, je ski’s losmaken en ontspannen. Zo kan je dag eruit zien, als je direct aan de piste verblijft. WinterTrex weet nog meer voordelen van een skivakantie aan de piste.

Accommodatie direct bij het bergstation in Zwitserland.

1. De dag ontspannen beginnen

Skivakanties op de piste besparen niet alleen tijd, maar vermijden ook reizen met de skibus. Het kan vooral voor kinderen vermoeiend zijn om in al de skikleding naar de bus te stampen en de hele weg te moeten staan. Dus waarom zou je je dan al gestresst zijn voordat de dag is begonnen? Als de accommodatie direct aan de piste ligt, ben je ongebonden, kan je op elk gewenst moment de piste op en vermijd je de drukte in de bus of het zoeken naar een parkeerplaats met de auto. U heeft de skidag in eigen hand – dat is wat een vakantie voor wintersporters betekent!

Van je bed op de piste!

2. Van elke vrije minuut genieten

Als eerste in de ochtend op de piste en met de laatste lift de berg weer op. Dit is zonder problemen mogelijk als de accommodatie direct naast de piste ligt en u niet afhankelijk bent van de laatste skibus. Met deze kennis kan de skipas ook worden gebruikt tot de laatste minuut van de laatste dag voordat u weer naar huis gaat.

3. De dag flexibel indelen

Een skivakantie aan de piste is ook perfect voor iedereen die niet de hele dag wil of kan skiën. U kunt comfortabel teruggaan naar uw accommodatie voor een verfrissende pauze en genieten van een vers bakje koffie op het balkon. Gezinnen met kleine kinderen kunnen op elk moment stoppen voor een middagdutje en kleine groepen kunnen zich gemakkelijker indelen in skiërs en niet-skiërs, omdat de afstand tot de accommodatie niet groot is.

Chalet direct aan de piste in Oostenrijk.

4. Ver weg van alle drukte ontspannen

Ver weg van de pistes vindt het leven meestal plaats in het dal. De accommodaties aan de piste bevinden zich meestal op de berg en zijn vaak alleen met de lift of skidoo te bereiken. (Let op: Met zo’n accommodatie is het raadzaam om geen kleine kinderen mee te nemen!) Een skivakantie in zo’n hotel hoog boven de wolken is een bijzondere ervaring en een aanrader voor iedereen. De focus ligt op skiën en natuur, wat zeker zal zorgen voor ontspanning. Behalve in Frankrijk, waar de winkel- en entertainmentfaciliteiten direct op de berg liggen, moeten de boodschappen op andere bestemmingen goed worden gecoördineerd en gepland.

5. De keuze hebben

En niet in de laatste plaats zorgt het ruime aanbod aan accommodaties op de piste ervoor dat elke vakantieganger tevreden is: of het nu gaat om een soloreiziger, echtpaar, familie of groep, het aanbod aan accommodaties aan de pistes is groot. De skihotels aan de piste bieden bijvoorbeeld het absolute allround zorgeloze arrangement voor wintersporters: Om flexibel te blijven in de middag, bieden de accommodaties meestal halfpension aan. Zo kan de pauzeplanning door u zelf worden gepland en geregeld. ’s Morgens en ’s avonds is er niets aan de hand en kunt u aan de gedekte tafel gaan zitten. Maar ook appartementen en chalets in de buurt van de pistes zijn erg populair, vooral in Frankrijk. De gunstige prijzen en de privacy in het eigen appartement zijn een duidelijk pluspunt voor veel gezinnen en kleine groepen.

In Val Thorens val je letterlijk vanuit je bed op de piste.

Dus: wie flexibiliteit en een vakantie zonder stress zoekt waarbij alle aandacht uitgaat naar het skiën, moet zijn volgende skivakantie absoluut in een accommodatie direct aan de piste doorbrengen!

  • vrijdag, 07. februari 2020
  • auteur: WinterTrex
  • categorie: Top 10
10 goede redenen om te skiën in Oostenrijk

Als het gaat om skivakanties is Oostenrijk waarschijnlijk een van de populairste, zo ...

Meer dan bescherming tegen wind en zon: het kleine skibrillen ABC

Antifog-glazen, sferische glazen of wissellenzen – skibrillen kunnen tegenwoordig ...