Reisbestemmingscheck: 7 goede redenen voor Winterberg

31-01-2017 - Jana Bosse

Nu is de beste periode om de volgende skivakantie te boeken. Maar waar naar toe? In ons magazine geven wij telkens 7 goede redenen voor een bepaalde reisbestemming die zeker overwogen moeten worden met het maken van de beslissing.

In Winterberg valt veel sneeuw © Tourist-Information Winterberg

Winterberg ligt op een hoogte van 668 m in het heuvel- en bosachtig Rothaargebergte. Winterberg is het belangrijkste skigebied van Nordrhein-Westfalen met zijn skiliftcaroussel. De oude stad bevindt zich midden in het landelijke Hochsauerland, maar is tegelijkertijd niet ver van de steden Dortmund (80 km) en Kassel (70 km). Dit maakt Winterberg bijzonder:

De ligging

Voor stedelingen die spontaan even willen gaan skiën en niet in een skihal zijn de Alpen te ver, wat Winterberg de perfecte bestemming maakt. Met dank aan de moderne liften en veel familievriendelijke pisten en rodelafdalingen is een volwaardige skivakantie op een hoogte van 820 m mogelijk. Men krijgt zelfs een beetje Alpen sfeer bij alle gezellige hutten en de veelvoud aan skischolen voor kinderen. Voor skiërs die niet naar de Alpen kunnen of willen is Winterberg de ideale reisbestemming.

Het skiliftcaroussel

Het skigebied van Winterberg biedt niet alleen de mogelijkheid om te skiën of te snowboarden maar ook een relatief grote liftverbinding met 28 skiafdalingen en verdere vrijetijdsactiviteiten. Er zijn 22 skiliften en 32 pistenkilometer met meerdere soorten afdalingen en rodelbanen.

Skischans

Winterberg staat bekend om zijn skischansen. De St.-Georg-Schanze am Herrloh (732m) is naast de bobbaan het herkenningspunt van Winterberg waar al Duitse kampioenschappen hebben plaatsgevonden. In de voet van de toren bevindt zich een restaurant “Schanzentreff” met terras met een uitzicht plateau. Op dit moment wordt de schans voor de bevordering van kinderen gebruikt.

St. Georg Schanze Winterberg (c) Ferienwelt Winterberg
De afdaling van de schansverlening naast de stoeltjeslift “St.-Georg-Schanze”

De belevenisbrug

Aan de belevenisberg, bevind zich een verdere attractie met uitzicht: de panorama belevingsbrug. Het is een 435 m lang uitzicht platvorm, van het platvorm kun je over heel Winterberg uitkijken. De naam heeft de belevenisbrug niet voor niets. Er zijn vijf fun-elementen die vooral voor kinderen erg leuk zijn: een bewegende hang- en borden brug, een jungle brug met touw en de “ski boa”, een nettunnel waar men doorheen kan kruipen en vervolgens door een glijbaan 40 m naar beneden kan glijden.

De bobbaan

Bij de skiberg ligt ook de wereldberoemde rodel- en bobbaan bekend die men ook vanaf de belevenisbrug kan zien. De kunstijsbaan is ruim 1,6 km lang en heeft 14 bochten, daarmee hoort deze tot de modernste en snelste bobbanen van de wereld. Vanaf april tot eind oktober kan men de baan bekijken. In de winter kunnen de kijkers de sporters toekijken.

 

Rodelaar in de bobbaan (c) Ferienwelt Winterberg

De koning van de Sauerlandse bergen

Ofschoon de berg met 841 m hoogte de drie na hoogste berg in het Rothaargebergte en de twee na hoogste in Nordrhein-Westfalen is, wordt de Kahle Asten de “koning” van de bergen in het Sauerland genoemd. Het uitzicht is spectaculair en is zelf in gedichten benoemd. De berg is ook bekend om het weerstation, dat meteorologische data kan verzamelen. In de Astentoren bevinden zich ook een gezellige berggasthof en het hoogstgelegen Hotel van NRW alsook een restaurant.

Het historische dorp

Naast de schans, de bergen en het skigebied is een blik in het dorp van Winterberg ook de moeite waard. De stad is meerdere eeuwen oud en heeft vele bezienswaardigheden. In de Altstadt kan men meerder historische gebouwen bekijken. In het dorp zijn er autovrije gebieden, waardoor men met alle rust kan winkelen of dingen kan bekijken.

Hier vindt u wintersport in Winterberg.

 

Print Friendly and PDF
Effectief regenereren na het skiën

Rust voor je spieren hoort net zo bij de skivakantie als de binding van je ski’s. ...

Fit voor de winter: uithoudingsvermogen en coördinatie

Wie in de zomer fit blijft, zal in de winter nog meer wintersportplezier hebben. De ...