Skigebied Warth-Schröcken

11-07-2018 - WinterTrex

Het skigebied Warth-Schröcken is ideaal voor wintersporters van alle leeftijden. Het skigebied ligt aan de sneeuwrijke Arlberg, met skipistes in elke moeilijkheidsgraad. Elf meter verse sneeuw per jaar, prachtige vergezichten, een ruim aanbod voor families met kinderen en een goede verbinding met andere skigebieden in de onmiddellijke omgeving, omschrijven het skigebied Warth-Schröcken.

Het fascinerende berglandschap van Warth-Schröcken.

1) Algemene informatie over het skigebied Warth-Schröcken

  • Warth-Schröcken maakt deel uit van het grootste skigebied in Oostenrijk
  • Warth-Schröcken telt 60 km aan skipistes met allerlei moeilijkheidsgraden
  • Jaarlijks valt in het skigebied elf meter verse sneeuw
  • Het skigebied heeft comfortabele hedendaagse liften

De bergdorpen Warth en Schröcken liggen tussen het Bregenzerwald, de Arlberg en het Lechtal in het Oostenrijkse Vorarlberg. Het skigebied Warth-Schröcken maakt deel uit van het grootste aaneengeschakelde skigebied in Oostenrijk. Het telt 60 km aan skipistes waarvan er 27 blauw kleuren, 21 rood en 12 km zwart. 14 liften zorgen voor het transport ter plaatse. Daaronder bevinden zich ook moderne, comfortabele skiliften met verwarmde stoeltjes. Maar de absolute troef van dit skigebied is zijn grote sneeuwzekerheid. Jaarlijks valt er tot 11 meter verse sneeuw op de skipistes: een record dat elke wintersporter doet watertanden. Want iedereen wil skiën onder de beste omstandigheden. De ideale ligging van het skigebied Warth-Schröcken, aan de noordkant van de Alpen, biedt die aan.

De skipistes zijn ’s morgens perfect geprepareerd.

Woorden schieten te kort om het dorpje Warth, gelegen op een hoogte van 1.500 m en daarmee het hoogste dorp van Vorarlberg, te beschrijven. Daar komt het pittoreske panorama op de prachtige omgeving bij, zodat bezoekers onvergetelijke uitzichten vanaf de piste hebben. Al die voordelen maken van het skigebied Warth-Schröcken een absolute aanrader, met afdalingen voor skiërs van elke leeftijd en zowel voor beginners als gevorderden. Families met kinderen komen hier aan hun trekken. Maar ook geoefende skiërs kunnen zich dagelijks in dit skigebied uitleven door de uitdagende afdalingen. Door de vele diepsneeuw heeft het skigebied Warth-Schröcken ook voor freeriders en snowboarders veel te bieden. Snowboarders kunnen bovendien terecht bij de Steffisalp. Daar wacht een funslope met twee banen op hen.

Het weer zorgt meestal voor ideale skicondities. In het skigebied Warth-Schröcken schijnt de zon gemiddeld zes uur per dag.. Het hoogseizoen van de wintersport start in december en loopt tot midden april. Terwijl ouders zich op de piste uitleven is er ook voor kinderen bijzonder veel te doen. Ofwel gaan ze naar de opvang om er heel wat winterpret te beleven. Ofwel trekken ze naar de skischool waar hen het skiën wordt bijgebracht en ze hun eerste kleine afdaling maken.

De experts van WinterTrex tonen alle mogelijkheden van het skigebied Warth-Schröcken en beoordelen de vele mogelijkheden. In dit geval werden de sneeuwzekerheid en  de liften en banen met de hoogste score van vijf sterren beloond.

2) Pisteplan

3) Skiën in het skigebied Warth-Schröcken

Het skigebied Warth-Schröcken in Oostenrijk ligt op een hoogte van 1.500 tot 2.000 meter. Daar vinden wintersporters vooral gemakkelijke tot middelmatige afdalingen. De routes met lichte glooiingen zijn ideaal voor families met kinderen. Zij kunnen samen terecht op de Saloberkopf of de Karhornbahn. Voor de kleintjes heeft het skigebied Warth-Schröcken het Paulis Kinderland in petto, een speciaal voor kleine kinderen ontworpen belevingswereld die helemaal in het teken van wintersport staat. Daarin bevinden zich op maat gemaakte hindernissen en een kindermolen. Ideaal voor de eerste stapjes in de sneeuw en een eerste ervaring op de latten.

Een freerider glijdt door de poedersneeuw in Warth-Schröcken.

De meer gevorderde skiërs zoeken beter de uitdagende pistes onder de Jägeralp-Express en Saloberjets op. Bij de Gamsloch-Karhorn en de Wannenkopf vinden freeriders dan weer wat ze nodig hebben. De skipiste Gamssprung biedt naast een uitdagende afdaling door de poedersneeuw ook prachtige vergezichten.. In het skigebied Warth-Schröcken loert het avontuur altijd om de hoek.

Denk daarbij ook aan de funslope met twee afdalingen. Die werd in het skigebied Warth-Schröcken gebouwd om snowboarders te plezieren. Hier kunnen ze hun kunstjes tonen op de vele boxen, pipes en schansen en prachtige sprongen uitvoeren. Op de skimovie-piste krijgen skiërs een camera mee, waarmee ze hun afdaling kunnen filmen. Zo houdt iedere skiër die hieraan deelneemt een leuke herinnering aan zijn skivakantie over. Getrainde skiërs helpt zo’n film dan weer om hun techniek te verbeteren. Dat alles is de reden waarom het skigebied Warth-Schröcken door zowel beginners als gevorderden en freeriders op waarde wordt geschat. En waarom de experts van WinterTrex het skigebied in alle twee de categorieën met vijf sterren belonen.

Een kleine racer op de wedstrijdpiste bij de Salober.

Wintersporters die meer willen ontdekken kunnen met een 3-Täler-Pass de oversteek naar het sneeuwpark Lech maken. Dat funpark ligt op 1.600 meter hoogte en is geliefd bij snowboarders. Het park is een slordige 3,6 ha groot. Door de ideale ligging van het skigebied Warth-Schröcken zijn veel goede verbindingen met andere gebieden voorzien.. De gondelbaan Auenfeldjet brengt wintersporters snel en comfortabel naar het skigebied Lech-Zürs en weer terug.

Voor langlaufen en loipes krijgt het skigebied Warth-Schröcken vier sterren van de WinterTrex-experts. Dat betekent dat langlaufers in goede omstandigheden hun geliefkoosde hobby kunnen uitoefenen. In de onderste regionen van het skigebied Warth-Schröcken bevinden zich vier loipes met verschillende moeilijkheidsgraden. Ze lopen op de Hochtannbergpass tussen de bergen door. De langste afstand bedraagt 15 km. Bij de kortste tocht leggen wintersporters een afstand van 4 km af. De prachtige natuur in de omgeving van het skigebied Warth-Schröcken maakt van het langlaufen een unieke belevenis. Op een hoogte van 1.600 tot 1.700 meter ligt nog een piste voor het houden van hoogtestages.

Dat maakt dat zowel skiërs, snowboarders en langlaufers hun ding kunnen doen in het skigebied Warth-Schröcken. De pistes in het skigebied Arlberg bieden een rijke waaier aan mogelijkheden. Even afwisselen is daardoor zeker mogelijk. Bezoekers van Warth en Schröcken zijn verzekerd van een prachtige wintersportvakantie. Van stilzitten kan geen sprake zijn.

4) Expertbeoordeling

Pistes in alle moeilijkheidsgraden te midden van een sprookjesachtig landschap, met moderne en comfortabele liften en een groot aanbod voor families met kinderen. Wat wil een wintersporter nog meer? Op basis van die eigenschappen is het geen verrassing dat het skigebied Warth-Schröcken hoge ogen gooit wanneer het op waardering aankomt. In vergelijking met andere skigebieden is het skigebied Warth-Schröcken een echte aanrader. Met een totaalscore van 4,6 op 5 sterren behoren de pistes in Vorarlberg tot de beste in Oostenrijk. Dat het skigebied deel uitmaakt van een veel groter, aaneengesloten wintersportdomein in de Alpen speelt ook in het voordeel.

Actuele stand en meer informatie bij WinterTrex.

5) Activiteiten naast de piste

Het skigebied Warth-Schröcken biedt wintersporters naast het avontuur in de bergen ook veel mogelijkheden naast de piste. Warth en Schröcken staan bekend om hun gastvrijheid. Veel gastenverblijven, houten chalets, restaurants en andere gelegenheden verwennen wintersporters met regionale of internationale specialiteiten. Wie hier al terechtkomt, wordt meteen verliefd op het skigebied en komt bijna zeker terug. Bijzonder geliefd bij wintersporters is de Salober S1 Ski Lounge bij het dalstation van de Saloberjet. In de gastenruimte is de ontvangst altijd hartelijk. De bar is de ideale plaats voor een afzakkertje na een drukke skidag. De sfeer is hier altijd opperbest. Op zaterdag zit de feeststemming er vaak al in de vroege namiddag goed in. Het feestgedruis duurt dan tot in de vroege uurtjes. Maar ook elders in het skigebied Warth-Schröcken kan aan après-ski worden gedaan. De drie sterren in de beoordeling van de experts van WinterTrex duiden dat ook aan.

Om zich buiten de piste te ontspannen vinden wintersporters bars, tavernen en eetgelegenheden op meerdere locaties in Warth en Schröcken. Ook andere ontspanningsmogelijkheden zijn voorhanden. Een prachtig voorbeeld is wellicht het concertpodium van Steffis Sporthotel. Daar kunnen muziekliefhebbers hun beentjes strekken, terwijl bands afwisselend volksmuziek, rock en popsongs spelen.

Wandelaars in het adembenemende winterse landschap bij Warth.

Wie een romantische uitstap zoekt, kan een avondwandeling maken en de zonsondergang achter de bergen aanschouwen. Dat levert vaak unieke plaatjes op. De omgeving leent zich perfect voor nordic walking. En als het er wat steviger aan toe mag gaan, is de rodelbaan Von der Höhi een echte aanrader. Twee keer per week komen rodelvrienden op de rodelbaan. Na het rodelen staat glühwein en kinderpunch op hen te wachten. Een speciaal aanbod voor liefhebbers van risico zijn de “Flying-Fox-banen”, waarbij je aan stalen kabels door diepe kloven raast. Hoogteverschillen van tot 300 m garanderen een echte adrenalinekick. Bovendien kunnen nieuwsgierigen een oefenles ijsklimmen volgen.

6) Plaatsen in het skigebied

Warth werd vrijwel meteen na de Eerste Wereldoorlog een aangename ontmoetingsplaats. Vandaag spitst het zich vooral toe op wintersport. De ligging in een groter, aaneengesloten wintersportdomein maakt Warth daar perfect geschikt voor. De chalets stralen een zekere charme uit en het landschap te midden van de bergen is adembenemend mooi. In de winter halen skiërs, langlaufers en freeriders hier hun hartje op. In de zomer komen vooral wandeltoeristen naar deze streek met moderne hotels en bijzonder veel uitgaansmogelijkheden.

Aanzicht van Warth am Tannberg.

Schröcken weet het oude en het nieuwe perfect te combineren. Naast sportactiviteiten vinden in het dorpje geregeld happenings plaats waarbij de plaatselijke cultuur centraal geplaatst wordt en extra veel aandacht wordt besteed aan tradities. De ambachtenmarkt, de kaasmakerij en het houtsnijwerk zijn daar mooie voorbeelden van. In het nabijgelegen Steeg ligt een binnenzwembad met een aansluitend wellnesslandschap. Precies wat je nodig hebt om je vermoeide spieren tot rust te laten komen.

7) Heenreis naar het skigebied Warth-Schröcken

Het skigebied Warth-Schröcken is met de auto gemakkelijk bereikbaar vanuit Nederland en België. Vanwege de hoogte en de vele sneeuw is een juiste wintersportuitrusting een aanrader. De toegangswegen zijn echter slechts in uitzonderlijke gevallen gesloten. De snelste route loopt over de A12 van Innsbruck naar St.-Anton aan de Arlberg. Van daaruit rijd je over de L198 naar Warth. Treinverbindingen zijn mogelijk met Dornbirn en Bregenz of naar Tirol. Vanuit die locaties kan jemet de bus verder tot in het skigebied Warth-Schröcken. Luchthavens in de omgeving zijn te vinden in St.-Gallen in Zwitserland, Friedrichshafen en Memmingen in Duitsland en Innsbruck in Oostenrijk.

8) Weer, sneeuwhoogtes en webcams Warth-Schröcken

Vooraf naar het skigebied kijken en zien of de zon schijnt? WinterTrex heeft informatie over het weer, de actuele sneeuwhoogtes en webcambeelden.

Fit voor het skiën: fitnesstips van de experts

Wie zijn lichaam ook in de zomer fit houdt, voelt zich tijdens het skiën of ...

Weetjes over het skiën. De grootste misvattingen

“Skiën is gevaarlijk”, “skiën is niets voor senioren” en ...