Skigebied Valfréjus

02-07-2018 - WinterTrex

Niet te groot en niet te klein, een beetje mondain en toch ontspannen – deze tegenstellingen combineert het skigebied Valfréjus in het Mauriennedal boven Modane in de Savooise Alpen op een perfecte manier. Valfréjus biedt een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding en een aangename familiaire sfeer.

Skistation Valfréjus.

1) Algemene informatie over het skigebied Valfréjus

  • 70 pistekilometers met voornamelijk blauwe pistes
  • hoogste punt in het skigebied op 2.737 m
  • bobpark, verlichte piste, boardercross park

Het skigebied Valfréjus ligt in het Mauriennedal en wordt omgeven door de toppen van het Vanoise-massief. Het beschikt over bovengemiddeld lange afdalingen, heeft een prachtige ligging in het nationaalpark Vanoise en sneeuwzekerheid tot op 2.737 m. Daarmee is het onder kenners en wintersportfans zeer populair.

Hier vinden vooral beginners, maar ook gevorderden op 70 pistekilometers een afdaling naar hun smaak. 40 km blauwe pistes overbruggen hoogteverschillen van maximaal 1.187 m – ongewoon voor Frankrijk. Maar ook rode pistes met een lengte van tot 20 km hebben hun fans. Wie echt een waaghals is, kan zich op 10 km zwarte pistes bewijzen.

In totaal 10 liften vervoeren de gasten naar het skigebied Valfréjus. De cabinebaan brengt bezoekers naar het Plateau d’Arrondaz, dat op een hoogte van 2.222 m adembenemend uitzicht biedt en met een zonneterras uitnodigt tot ontspannen en verbazen.

Heenrit met de cabinebaan d’Arrondaz.

Met 2 km loipes is Valfréjus minder geschikt voor het langlaufen, maar gasten kunnen wel terecht in de slechts 35 km verderop gelegen skiregio Valmeinier-Valloire, waar 10 km skatingloipes gratis kunnen worden gebruikt. Ook freestylers gebruiken het skigebied Valfréjus vaak als startpunt voor dagtrips naar de 3 Vallées, waar diverse snowparken veroverd kunnen worden. Valfréjus is ook een hooogtepunt voor speed flyers. Deze adembenemende mix van paragliden en afdaling profiteert perfect van de hier heersende voorwaarden: van de steile hellingen met diepe sneeuw tot aan de optimale windsnelheden.

Droomachtige afdalingen in de diepe sneeuw staan in Valfréjus te wachten.

De bovengemiddelde hoge ligging van het skigebied Valfréjus zorgt net zo voor een enorme sneeuwzekerheid met diepe sneeuw als de moderne sneeuwkanonnen. In het seizoen van december tot april worden gemiddeld 116 cm op de berg en 37 cm in het dal bereikt. In januari kan de sneeuwhoogte op de berg zelfs 159 cm bedragen. Het winterseizoen wordt meestal begeleid door 55 zonnedagen en met gemiddeld 17 zonnedagen is december echt een plezier voor wintersporters.

Valfréjus is overzichtelijk, biedt daarmee een familiaire sfeer en overtuigt met geweldig skiweer en een goede infrastructuur. Zo kan je de hoge beoordeling van onze experts van 4,4 sterren samenvatten. Vooral de sneeuwzekerheid en het moderne liften- en banensysteem ontvangen topbeoordelingen. Bovendien is er een geweldig aanbod voor elke wens en elk niveau, zodat ook grotere reisgezelschappen met verschillende eisen en ervaringen zonder problemen aan hun trekken komen.

2) Pisteplan Valfréjus

3) Skiën in het skigebied Valfréjus

Wie graag lang en aangenaam van het start- naar het eindpunt skiet, zal in Valfréjus volledig aan zijn trekken komen. Hoogteverschillen tot op 1.187 m zorgen voor extra lange afdalingen, ook voor beginners.

De langste en mooiste route loopt vanaf de Punta Bagna op een hoogte van 2.737 m eerst naar de Pas du Roc op 2.323 m en vervolgens door een lange bocht van 13 km op de piste “Jeu” direct naar het centrum van Valfréjus met zijn restaurants en zonneterrassen op 1.550 m. Deze route vereist conditie en loopt bovendien midden door de geschiedenis: twee bunkers van de Maginot-linie genaamd “Ouvrage Pas du Roc” en “Ouvrage Le Lavoir” liggen direct naast de afdaling. Zeker in het onderste gedeelte biedt de mooi vlakke route tijdens het skiën genoeg tijd om te kijken en je te verbazen.

Wie mer van korte pistes houdt, kan beginnen op het Plateau d’Arrondaz op een hoogte van 2.222 m en vanaf daar de vele groene en blauwe afdalingen naar beneden skiën of de rode pistes proberen. Of je verblijft op het grote terras en kijkt naar boven, waar op de zwarte pistes van de Punta Bagna ook genoeg te zien valt: hier is bijna altijd een speed flyer te bewonderen.

Steeds opnieuw zwevende speed flyers boven de pistes.

Juist de vele eenvoudige en zeer eenvoudige pistes op het plateau maken van Valfréjus een ideaal beginnersgebied en ook een uitstekend punt voor gezinnen met kinderen. De bosafdaling biedt pure idylle, die direct in het centrum eindigt. Hier kunnen vakantiegangers na de sportieve inspanningen van een snack genieten, een drankje doen en van de drukte genieten.

Bandencarrousel in het kinderland.

Snowboarders kunnen in het “Boarder Cross Park” hun vaardigheden verbeteren. In het “Bob Park” kunnen rodelaars zich op de vele routes en tunnels van 2 km lengte bewijzen en het rodelplezier duurt dankzij verlichte routes zelfs tot na zonsondergang.

In Valfréjus vindt daadwerkelijk iedereen wat hij zoekt en bovendien zorgt de knusse sfeer ook voor een absoluut ontspannen wintervakantie, zonder dat sportieve topprestaties gemist hoeven te worden.

4) Expertbeoordeling

Onze experts van WinterTrex geven het skigebied Valfréjus uitstekende cijfers. De bijzondere sfeer van de plaats en de zinvolle concentratie op geselecteerde aanbiedingen maken van het skigebied een geweldige bestemming voor gezinnen.

Actuele stand en meer informatie bij WinterTrex.

5) Activiteiten naast de piste

Alleen al het zonnebaden op één van de vele zonneterrassen is in Valfréjus al een hoogtepunt. Hier kunnen zonaanbidders bijna de hele dag doorbrengen. Want er is genoeg te zien. Zeer populair is het terras op het Plateau d’Arrondaz en ook het dorp Valfréjus lokt je met aantrekkelijke aanbiedingen, zoals bijvoorbeeld shoppen in het winkelcentrum of schaatsen op de ijsbaan in het centrum.

Valfréjus is gezegend met veel sneeuw.

Klassieke après-ski vind je in Valfréjus niet, maar in de discotheek “K2 Club” zijn er dagelijks wisselende dj’s en heerst er een après-ski stemming. Verder wordt de dag eerder op een rustige manier afgesloten. De restaurants zijn vooral op de traditionele Franse keuken gespecialiseerd, die passen bij de nadrukkelijk charmante sfeer van de plaats.

6) Plaatsen in het skigebied Valfréjus

In het skigebied Valfréjus is het gelijknamige dorp op 1.550 het middelpunt van alles. Direct aan de rand van de piste gelegen is Valfréjus één van de skidorpen die zich heel bijzonder op wintertoerisme hebben toegelegd en daarbij de typische charme van een winterse idylle bezitten. Het autovrije centrum nodigt uit tot shoppen, liefhebbers van après-ski komen in de feeststraat aan hun trekken. Mooie huizen in chaletstijl zorgen voor een echte Alpensfeer. Bovendien ligt het centrum van het dorp als een hoefijzer om het dalstation en zijn de zonneterrassen, cafés en bars dus direct op de ski’s bereikbaar.

Ook boven het dorp zorgen met hout beklede huizen voor een gezellige sfeer.

7) Heenreis naar het skigebied Valfréjus

Met de auto rijd je via de A43 tot aan Modane naar Valfréjus. Vervolgens neem je de D216. Het dichtstbijzijnde station ligt in Modane, op ongeveer 10 km. Hier stopt drie keer per dag de TGV Parijs-Milaan. Vanaf het station brengt de bus je naar Valfréjus. De dichtstbijzijnde luchthaven is Chambéry op 120 km.

8) Weer, sneeuwhoogtes en webcams Valfréjus

Vooraf naar het skigebied kijken en zien of de zon schijnt? WinterTrex heeft informatie over het weer, actuele sneeuwhoogtes en webcambeelden.

Skiën met James Bond: 007-locaties in de Alpen

Wilde achtervolgingen door de diepe sneeuw en spectaculaire stunts op ski’s of ...

De geschiedenis van het skiën

Waar en wanneer stond de eerste mens op ski’s? Wanneer werd skiën een ...