TIGNES – het geliefde familieskigebied

31-10-2013 - Kathrin Esser

Vele vinden dat Tignes het beste skigebied is dat Frankrijk te bieden heeft. De hoogteligging (1.550 – 3.456 m) en de gletsjer La Grande Motte garanderen absolute sneeuwzekerheid en zorgen ervoor dat zich in Tignes het hele jaar door alles om het skiën draait. Maar voldoet Tignes ook aan de voorwaarden voor een familieskigebied?

De plaats met zijn 2.200 inwoners ligt 2.100 meter hoog en bestaat uit de wijken Tignes-le-Lac, Le Lavachet en Val Claret. Het skigebied Espace Killy, vernoemd naar de Franse Olympisch kampioen Jean-Claude Killy, verbindt Tignes met Val d’Isère. Met 300 pistekilometer en 79 liften is het een van de grootste en bekendste skigebieden ter wereld. Trouwens zijn er ongeveer 200 kilometer aan blauwe, makkelijke pistes. Dat is een bijzonder groot aandeel! Beginners kunnen bijna direct binnen het voetgangersgebied met gratis skiliften oefenen. In Val Claret en Le Lac vindt u aparte kinderparken met sneeuwspeelplaats, parcours, kinderopvang en nog veel meer.

Het feitelijke skigebied van Tignes zet zich samen uit de vier regio’s La Grande Motte, Palet, Aiguille Percée en Tovière. Wij bevelen u als uitgangspunt het gebied Col du Palet/Aiguille Percée aan. Hier zijn talrijke heerlijk brede, blauwe pistes te vinden. Wie naar de top wil moet in ieder geval vanaf Val Claret een rit met de “Funiculaire Perce Neige” maken. Deze standkabelbaan bereikt het gletsjergebied van La Grande Motte in slechts 7 minuten. Ook vanaf hier leiden makkelijke en middelzware pistes weer terug naar het uitgangspunt. 2 aantrekkelijke snowparken laten het hart van elke snowboarder en freestyler sneller kloppen. Coole rides kunnen worden gefilmd om ze later op internet te bekijken. Trouwens is op 7 plekken in Tignes gratis w-lan beschikbaar.

Na een dag in de sneeuw biedt Tignes talrijke vrijetijdsmogelijkheden. Direct in Tignes-le-Lac is er een mooie natuurijsbaan (toegang gratis). Heel veel plezier kunt u met de snake-gliss hebben, waarbij meerdere rodelsleeën achter elkaar rijden. Verdere leuke activiteiten zijn motorsledetochten, wintermountainbiken, kaarten op ijs, bungee-trampolinespringen, bowling of een ijsralley. Wie het liever rustig en ontspannen wil kan een sneeuwschoenwandeling ondernemen, een hondesledentocht maken of ontspannen uren in het avonturenbad Le Lagon beleven. Hier heeft men de keuze uit diverse glijbanen, bubbelbaden, tegenstroominstallaties en een heerlijk sauna- en wellnessgedeelte.

Honger? Alle restaurants in Tignes liggen direct bij de pistes en beschikken over een veelvuldig aanbod: van pizza en fast food tot Franse of internationale keuken. Voor een gezellige avond is echter ook de regionale keuken met fondues en racletten bijzonder aan te bevelen.

Onze conclusie: Tignes is niet alleen een buitengewone skiregio, maar biedt ook families alles voor een mooie en afwisselende skivakantie. Nog meer leuke tips voor een vakantie met het gezin biedt trouwens familieski wintersport.

  • donderdag, 31. oktober 2013
  • auteur: Kathrin Esser
  • categorie: Skigebieden
Print Friendly and PDF
Effectief regenereren na het skiën

Rust voor je spieren hoort net zo bij de skivakantie als de binding van je ski’s. ...

Fit voor de winter: uithoudingsvermogen en coördinatie

Wie in de zomer fit blijft, zal in de winter nog meer wintersportplezier hebben. De ...