Skigebied SuperDévoluy & La Joue du Loup

11-07-2018 - WinterTrex

Het skigebied SuperDévoluy & La Joue du Loup ligt in de Franse Alpen, bij de 2.683 meter hoge berg Tête de la Cluse. Met ruim 100 kilometer aan skipistes is skipret voor iedereen gegarandeerd. Zowel beginners als gevorderden vinden hier hun gading. En ook snowboarders en freestylers hebben het naar hun zin. Het zonnige Mushroom’s Park op 2.000 meter hoogte maakt alle stoutste dromen waar.

Avondsfeer op de pistes.

1) Algemene informatie over het skigebied SuperDévoluy & La Joue du Loup

  • 100 kilometer aan skipistes op een hoogte van 1.500 tot 2.500 meter
  • Ruim aanbod met veel afwisseling in alle moeilijkheidscategorieën
  • 37 kilometer aan skipistes waarop kunstsneeuw kan worden aangebracht
  • Familievriendelijk skigebied dat het stempel ‘Famille Plus Montagne’ draagt

Het skigebied SuperDévoluy & La Joue du Loup bevindt zich op een hoogte van 1.500 tot 2.500 meter en strekt zich uit onder de top van de berg Tête de la Cluse. Het hoogste punt van waaruit een groot aantal afdalingen vertrekt heet Le Pierra, en bevindt zich op 2.500 meter. De afdalingen eindigen in het dal van het skigebied SuperDévoluy & La Joue du Loup met de gelijknamige dorpen. De dorpen worden op 1.750 meter van elkaar gescheiden door de Crête des Beaumes.

Beide dorpen zijn pure skioorden die ontstonden boven  het hoofddorp Le Dévoluy. In 1966 werd in SuperDévoluy het eerste skihotel ‘Bois d’Aurouze’ geopend. Kort daarna volgden andere hotels. In 1976 werd het skigebied in La Joue du Loup ontwikkeld. Door de houten chalets die hier gebouwd werden, kreeg het skidorp de bijnaam ‘La Station Bois’. Vandaag werken beide skioorden ondanks hun contrasten samen om alle skiërs een onvergetelijke wintersportvakantie aan te bieden.

De houten chalets liggen deels direct aan de piste.

Skiërs kiezen uit: 36 blauwe en groene skipistes waarop ook beginners terechtkunnen, 14 rode pistes voor de gemiddelde skiër en 5 zwarte pistes. 23 skiliften zorgen ervoor dat iedereen snel en veilig uit het dal van het skigebied SuperDévoluy & La Joue du Loup komt en bovenaan op Le Pierra wordt afgezet. Ook voor snowboarders, freestylers en langlaufers zijn er in het skigebied SuperDévoluy & La Joue du Loup veel mogelijkheden. Net zoals voor families met kinderen.

Families weten het gezinsvriendelijke skigebied SuperDévoluy & La Joue du Loup op waarde te schatten. Als bewijs van die grote erkenning kreeg het skigebied het stempel ‘Famille Plus Montagne’ toebedeeld. Kinderen vanaf 15 maanden beleven winterpret in één van de dorpen, terwijl hun ouders zich op de piste uitleven. De iets oudere kinderen krijgen skiles of trekken naar de rodelpiste.

De grote variatie aan pistes voor elk niveau kreeg vijf sterren van de experts van WinterTrex. Ook vijf sterren krijgt het skigebied SuperDévoluy & La Joue du Loup voor de sneeuwzekerheid. Van midden december tot midden april is sneeuwpret onder de Tête de la Cluse gegarandeerd. Laat de echte sneeuw wat op zich wachten? Dan worden sneeuwkanonnen ingezet om een handje te helpen.

De gemiddelde sneeuwhoogte in het dal bedraagt 30 cm en bij het bergstation 80 cm. De maximale sneeuwhoogte in het skigebied SuperDévoluy & La Joue du Loup bedraagt 120 cm. Daarnaast baadt de regio in de zon. Met 62 dagen zon ligt het skigebied SuperDévoluy & La Joue du Loup ruim boven het gemiddelde van 58 dagen zon. De zonnigste periode op Le Pierra bevindt zich in het voorjaar.

2) Pisteplan SuperDévoluy & La Joue du Loup

3) Skiën in het skigebied SuperDévoluy & La Joue du Loup

Le Pierra in het skigebied SuperDévoluy & La Joue du Loup biedt de beste garantie op skiplezier. Een totale oppervlakte van 2.000 ha en een hoogteverschil van 1.000 meter maakt afwisseling mogelijk. Ook voor ervaren skiërs die op de top de zwarte piste opzoeken. De skipistes Etoiles, Galaxie en Le Mur vormen de grootste uitdaging.

Bij het bergstation La Festoure begint de langste blauwe afdaling. Die mondt uit in SuperDévoluy of La Joue du Loup. De makkelijkere piste is een waar genot voor iedereen. Beginners kunnen bij het station La Tête des Casses terecht voor meerdere groene en blauwe pistes. Die bezorgen de hele familie heel wat winterpret.

Panorama van Joue du Loup.

In het skigebied SuperDévoluy & La Joue du Loup bevinden zich oefenpistes voor kinderen met klinkende namen als Baby en Bamby. In het kinderdagverblijf ‘Jardin des neiges’ spelen de allerkleinste kinderen met tovertapijten, opblaasbare figuren en ander speelgoed. De grotere kinderen krijgen skiles en worden aan het eind van de dag beloond met een Piou-Piou-medaille. Het kindvriendelijke skiaanbod met veel mogelijkheden wordt door de experts van WinterTrex eveneens met vijf sterren beloond.

Freeriders vinden bij de Combe Ratin en de Tête de la Cluse veel gebieden met diepsneeuw naast de piste. Wie erop uittrekt om de omgeving te verkennen, moet zeker even de trip maken naar het observatorium op 2.709 meter hoogte, bij de Pic de Bure. Dat biedt een fabelachtig uitzicht over het Plateau de Bure en de uitgestrekte vlaktes, waar lange wintertochten mogelijk zijn. De mooiste trektochten bevinden zich langs de Tête de Lapras, Tête du Lauzon en Grand Ferrand.

Ook snowboarders en freestylers komen in het skigebied SuperDévoluy & La Joue du Loup aan hun trekken. Voor hen werd op 2.000 meter hoogte Mushroom’s Park gecreëerd, vlak bij de lift Le Pré du Renard. Daar bevinden zich een hindernissenparcours, rails, boardercross en veel meer. Het park is zo opgebouwd dat beginners en gevorderden elkaar niet kunnen hinderen. Voor dit aanbod verdient het skigebied SuperDévoluy & La Joue du Loup vier sterren.

4) Expertbeoordeling

Actuele stand en meer informatie bij WinterTrex.

5) Activiteiten naast de piste

Ook naast de piste is veel te beleven. Outdoor fans die van de rust willen genieten, trekken het best hun wandelschoenen aan voor een sneeuwwandeling door het vredige berglandschap. Gps-toestellen zijn verkrijgbaar in het toeristencentrum en loodsen wintersporters door de ongerepte natuur. Ze bevatten informatie over de omgeving. Voor families met kinderen heeft het skigebied SuperDévoluy & La Joue du Loup een aangepast aanbod klaarstaan.

Wie op zoek is naar avontuur kan zich op de top van het skigebied SuperDévoluy & La Joue du Loup wagen aan een paragliding tandemsprong. Het vogelperspectief zorgt voor een onvergetelijk uitzicht over de wijde omgeving.

De Tête de la Cluse is bij wintersporters bekend om zijn mogelijkheden om aan sneeuwkiting te doen. Daarbij worden skiërs voortgetrokken door een groot windzeil. Al naargelang de windsterkte kunnen hoge snelheden worden gehaald die iedereen kippenvel bezorgen. Een echte aanrader!

Omdat liefde voor een skigebied ook door de maag gaat, hebben SuperDévoluy en La Joue du Loup een ruime waaier aan eetgelegenheden: cafés, tavernen en restaurants, waar snacks of uitgebreidere maaltijden kunnen worden verorberd. Voor het tussendoortje is Le Vieux Pisteur met een formidabel uitzicht de place to be. Het nachtleven komt op gang in L’Inuit Bar in La Joue du Loup en La Table du Yeti in SuperDévoluy.

6) Plaatsen in het skigebied SuperDévoluy & La Joue du Loup

Het skigebied SuperDévoluy & La Joue du Loup telt veel overnachtingsmogelijkheden. Het idyllische La Joue du Loup staat bekend om zijn houten chalets. Een grote winkelstraat loopt door het dorp en in de filmzaal La Tanière draaien Franse films en films uit Hollywood.

Het dalstation van La Joue du Loup.

SuperDévoluy biedt ’s avonds meer ontspanningsmogelijkheden. Zo zijn er het bowlingcenter Le Chourum en Aqua Spa Dévoluy waar massages en whirlpools voor ontspanning zorgen. In het sportcentrum zijn squash, zumba en pilates mogelijk. En bij skijöring worden skiërs door paarden voortgetrokken.

7) Heenreis naar het skigebied SuperDévoluy & La Joue du Loup

Het skigebied SuperDévoluy & La Joue du Loup is vanuit Nederland of België het best bereikbaar via de Route Napoleon (N85) tot aan Corps. Vanaf daar rijd je richting Le Dévoluy. Vanuit het zuiden is de A51 tot Gap/Tallard de aangewezen weg. Daarna ga je richting Veynes en dan naar Le Dévoluy.

Het dichtstbijzijnde treinstation ligt in Veynes-Dévoluy. Dat is heel vlot bereikbaar met de nachttrein vanuit Parijs. Bij het station staat een hotelshuttle te wachten. Is dat niet het geval, dan is een taxi naar het skigebied SuperDévoluy & La Joue du Loup de beste keuze. Vanaf de luchthaven van Grenoble is het 135 km rijden. Lyon bevindt zich op 180 km en Marseille op 210 km. Vanuit Marseille kan de tgv genomen worden tot aan het skigebied SuperDévoluy & La Joue du Loup.

8) Weer, sneeuwhoogtes en webcams SuperDévoluy & La Joue du Loup

Vooraf naar het skigebied kijken en zien of de zon schijnt? WinterTrex heeft informatie over het weer, actuele sneeuwhoogtes en webcambeelden.

De langste dalafdalingen in de Alpen

Het is de kers op de taart: de laatste afdaling van de skidag, die tot in het dal ...

De 10 hoogste skigebieden in Oostenrijk

Skigebieden met hooggelegen pistes kenmerken zich vooral door twee dingen: ...