Skigebieden voor de zomer (deel 3/3) – Skiën aan het andere einde van de wereld

12-08-2013 - WinterTrex

Afgezien van de zomerskigebieden in Europa en Amerika, die we al hebben voorgesteld, is skiën in de zomer (althans we het hebben over onze zomer) ook op de 5e continent mogelijk. Perisher, Treble Cone en Coronet Peak zijn de namen die je moet onthouden.

Het grootste skigebied van Australië en van de zuidelijke hemisfeer is Perisher in New South Wales. Het samenhangende skigebied bestaat uit vier plaatsen en is geopend van half juni tot begin oktober. Perisher Valley, Blue Cow, Simiggins Gaten en Guthega bieden voor iedereen – of beginner of freestyler – de juiste helling onder de zeven bergtoppen. Ook voor snowboarders en freestyle fans is er het juiste aanbod. Diverse evenementen zoals de ANZ Snowboard Mag Demo Days op 22 en 23 juni 2013 of de PlayStation Night Slopestyle op 20 juli 2013 zijn slechts twee voorbeelden van de evenementenkalender van dit jaar. Van 26 tot 28 augustus 2013 vindt in Perisher zelfs een internationaal freestyle evenement, “The Mile High” Perisher Open Slopestyle plaats. Vanaf Sydney is het weliswaar ongeveer 6 uur rijden maar dat is de moeite in ieder geval waard.

Het skigebied van Coronet Peak is waarschijnlijk het meest populaire van Nieuw-Zeeland en is van 08 juni tot 06 oktober 2013 geopend. Zijn ligging nabij de stad Queenstown (slechts 20 minuten met de auto) zorgt ervoor dat het ook een leuk doel is voor een dagje uit. In het skigebied kan men ook ’s nachts skiën en de liften zijn vanaf 08:00 uur geopend. Daarom is Coronet Peak ook het skigebied met de langste openingstijden in Nieuw-Zeeland. Op de gevarieerde pistes komt iedereen aan zijn trekken –  of skiër, snowboarder, beginner of gevorderde. Actueel meldt het gebied ongeveer 40 centimeter sneeuw.

Treble Cone is het grootste skigebied in het zuiden van Nieuw-Zeeland. In de periode van 27 juni tot en met 29 september 2013 lopen de liften hier iedere dag van 9:00 tot 16:00 uur. Het gebied bestaat uit twee gedeeltes: het Saddle Bassin en het Home Bassin. Bij beiden zijn er prima freestyle hellingen – een paradijs voor diepsneeuw liefhebbers. Ervaren skiërs moeten onder geen beding een begeleide tocht op de Motatapu Chutes missen. Maar  ook alle anderen komen in Treble Cone op hun trekken. Hier kan men de hele tijd van een prachtig panorama genieten.

‘-Eind-

  • maandag, 12. augustus 2013
  • auteur: WinterTrex
  • categorie: Skigebieden
Waar gaat de winterreis naartoe?

Ontspannen lukt ook op andere plekken dan op een zonovergoten strand. Wist je dat een ...

WinterTrex-Award 2018 – De beste skigebieden en accommodaties van het seizoen

Dit jaar ontvangen 69 accommodaties en 56 skigebieden de WinterTrex-Award 2018. Basis ...