Skigebieden voor de zomer (deel 2/3) – The American way of Skiing

25-07-2013 - WinterTrex

Na de presentatie van een aantal zomerskigebieden in Europa, reizen we nu een beetje verder weg. Het gaat over de oceaan en naar de zomerskigebieden van Noord- en Zuid-Amerika. Deze verschillen niet alleen qua pistes en liften van de gebieden in de Alpen maar ook qua sfeer!

We willen telkens een skigebied in Canada en een in de Verenigde Staten bekijken voordat we richting zuiden naar Chili en Argentinië gaan.

Whistler, British Columbia in Canada is tegelijkertijd een geliefd doel zowel voor zomer- als wintersporters. Van 22 juni tot 28 juli 2013 zijn de bergliften op de Horstman Glacier geopend en alle sneeuwfans hebben tussen 12 – 15 uur de mogelijkheid om te skiën. Er is zelfs een snowpark op de gletsjer. Om niet het spectaculaire panorama over de Whistler Valley te missen, moet men eventjes een ogenblikje pauzeren op de top van Blackcomb Mountain. Later gaat het dan misschien verder met een mountainbiketocht. Hier heeft men de keuze – skiën en fietsen in een dag is geen probleem!

In Timberline Lodge, in de buurt van Portland, duurt het seizoen van de Noord-Amerikaanse zomerskigebieden het langst aan. Vanaf 01 juni 2013 zijn de bergliften hier iedere dag geopend. Het gebied wordt voornamelijk gebruikt als een traininggelegenheid voor professionele atleten. Maar er is ook minstens een piste die dagelijks tussen 7:00 en 13:30 uur door “normale” sporters gebruikt kan worden. Het terrein strekt zich uit over Palmer Snowfield op de zuidelijke hellingen van Mt Hood en gaat omhoog tot op 2600 meter.

Zuid-Amerika – daarbij denkt men eerder aan zon, strand en zee dan aan ​​skiën en sneeuw. Maar ook hier zijn er verschillende mogelijkheden om te wintersporten – de meeste mogelijkheden bieden Chili of Argentinië.

Ski Portillo in Chili ligt op de grens met Argentinië. Het hotel met 400 bedden ligt op 2880 meter hoogte en in de omgeving is er alleen het skigebied en niets anders! Maar dat maakt juist de charme van dit gebied uit. 45 km aan pistes en talrijke freeride mogelijkheden evenals mogelijkheden voor heli-skiën en langlaufen maken het gebied aantrekkelijk. Het seizoen duurt van 22 juni tot 05 oktober 2013 en het skigebied nodigt iedereen uit om  deze Chileense skimekka te leren kennen. Lang moeten wachten bij de liften zal men hier in ieder geval niet. Het aantal skilifttickets is beperkt naar 450 eenheden / dag. Op die manier kan elke gast  hier lekker rustig van de pistes genieten.

De Valle Nevado, in de buurt van Santiago, opent op 28 juni 2013. In het Chileense skigebied met 37 kilometer pistes staan wintersporters de meest moderne liften en een van de beste snowparks in Zuid-Amerika ter beschikking. De eerste gondel van Chili werd ook hier gebouwd. Samen met de skiplaatsen La Parva en El Colorado vormt Valle Nevado de “3 valleien van de Andes”. Of de vergelijking met de beroemde Trois Vallees serieus is bedoeld? Waarschijnlijk niet. Met 107 kilometer aan geprepareerde pistes is het echter in ieder geval een leuk terrein.

We sluiten onze trip af met Cerro Catedral, dat ongeveer 20 kilometer van de stad Bariloche in Argentinië af ligt. Het seizoen gaat hier van 18 juni tot en met 10 oktober 2013. Met 103 kilometer aan pistes en 40 liften is dit gebied al eerder vergelijkbaar met de grootte van een Europees skigebied. Zelfs een moderne lift vindt men hier. Het team van het snowpark doet zijn best daarmee de freestylers zich hier thuis voelen. Om die reden vinden hier ook talrijke freestyle evenementen zoals Big Air of Reef of Rip Curl Winter Search plaats.

– wordt vervolgd-

  • donderdag, 25. juli 2013
  • auteur: WinterTrex
  • categorie: Skigebieden
Waar gaat de winterreis naartoe?

Ontspannen lukt ook op andere plekken dan op een zonovergoten strand. Wist je dat een ...

WinterTrex-Award 2018 – De beste skigebieden en accommodaties van het seizoen

Dit jaar ontvangen 69 accommodaties en 56 skigebieden de WinterTrex-Award 2018. Basis ...