WinterTrex-medewerkers onderweg: reisverhaal uit Zell am See-Kaprun

27-09-2019 - WinterTrex

Als de winter begint, wordt het heimwee naar de bergen onder de medewerkers van WinterTrex altijd zeer groot. Onze collega Jana greep de kans en ging eind januari op weg naar het besneeuwde Salzburger Land – naar Zell am See-Kaprun. Hieronder lees je haar reisverhaal uit Zell am See-Kaprun:

Het indrukwekkende uitzicht uit het skigebied Schmittenhöhe op Zell am See.

Pistes in Zell am See-Kaprun

“Wij brachten vier dagen in de skiregio Zell am See-Kaprun met 138 km piste door. Onder het skigebied horen de gebieden Maiskogel, Schmittenhöhe (Zell am See) en het gletsjerskigebied op de Kitzsteinhorn (Kaprun). Ik ben een genietende skiër met een gemiddeld tempo, mijn zwager en mijn vriend zijn echter zeer goede skiërs. Ik wilde me tegenover de jongens bewijzen en vond de blauwe pistes toch al snel te gemakkelijk. Toen waagde ik me op de moeilijkste piste van de Schmitten”.

De zwarte piste was toen toch wel een echte uitdaging. De blik op de Zeller See maakte veel goed.

“Een bijzonder voordeel in het skigebied Schmittenhöhe is het prachtige uitzicht op de Zeller See. Maar ook het zicht op de omliggende toppen geeft je nog meer zin om alle afdalingen te gebruiken en tenminste één keer van elke piste te skiën. Met de Salzburg Super Ski Card was dat wel een hele uitdaging. Want met die skipas kunnen wintersporters naast de skigebieden in Zell am See-Kaprun onder meer ook skiën in het grote Skicircus Saalbach Hinterglemm Fieberbrunn Leogang met nog eens 270 km piste. Ook wij hebben dit aanbod gebruikt en hadden dus de mogelijkheid om nog meer pistes te gebruiken.

Een geweldig panorama van gletsjer, berg en meer is er in Zell am See-Kaprun.

Liften, hutten & après-ski

“Ik kende het skigebied nog niet en werd zeer positief verrast. Van de geweldige sneeuwomstandigheden via de brede afdalingen tot aan de moderne liften klopte alles. Er zijn veel stoeltjesliften (waarvan enkele met verwarming), sleepliften en moderne liften. Voor kinderen is er een tovertapijt en de toegang tot alle liften is zeer goed. Hoewel er veel wintersporters skiën, is er toch genoeg ruimte om heerlijk te carven. Als we eens een pauze van de lange afdalingen nodig hadden, was er keuze uit meerdere hutten, waarin je een warme thee of ook eens een jägermeister kan drinken. Na het skiën waren er bovendien enkele après-skibars zoals de Baumbar of de SchnapsHansBar”.

De legendarische SchnapsHansBar op de Schmittenhöhe.

Jana’s highlight

“Mijn persoonlijke highlight van deze skivakantie was zonder twijfel de ervaring in Kaprun. Het skiën op de gletsjer boven de boomgrens op brede, zeer goed geprepareerde pistes bij een stralende zon is gewoon geweldig. Overal zie je alleen maar gletsjers en gave pistes, zover je kunt kijken. Een bezoek is voor mij de moeite waard en één ding staat vast: ik kom nog eens terug naar Zell am See-Kaprun!”

WinterTrex-medewerker Jana op de Kitzsteinhorn in de skiregio Zell am See-Kaprun.

Heb je na dit reisverhaal zin gekregen in een skivakantie in Zell am See-Kaprun?

10 goede redenen voor skiën in het Zillertal

Wie een skivakantie naar het Zillertal plant of al geboekt heeft, heeft alles goed ...

Wedstrijden & acties – meedoen en winnen!

Hier vind je de wedstrijden van WinterTrex. Regelmatig geven wij hier een gratis ...