WinterTrex-medewerkers onderweg: reisverhaal uit Sölden

27-09-2019 - WinterTrex

Heerlijke zon, brede afdalingen – voor onze medewerker Peter was het lenteskiën in Sölden echt een genot. Ook de après-ski in deze feestplaats kwam niets tekort. Zijn reisverhaal uit Sölden:

Reisverhaal uit Sölden: weer, pistes, feestjes – alles top!

De pistes in het skigebied Sölden

Het skigebied Sölden biedt 144 kilometer aan pistes en twee gletsjers, die bijna altijd de beste voorwaarden bieden om te skiën. Hier kon WinterTrex-medewerker Peter zich als ervaren skiër echt uitleven, want de steilere hellingen van de Rettenbachgletsjer leverden hem geen problemen op. “We hebben het hele skigebied van Sölden geskied,” zegt hij. “Vooral ’s morgens, als de pistes nog fris en maagdelijk wit zijn, is skiën een plezier. Bovendien was er ’s morgens vroeg weinig drukte en dat was geweldig”. Peter nam als eerste de dalafdaling via de pistes 14, 22 en 21, waar hij echt verliefd op is. “Bij nummer 14 was de piste mooi breed en bij 21 en 22 de route mooi door het bos met een prachtig uitzicht op het dal. Het goede weer onderstreepte het mooie uitzicht!”

Indrukwekkend bergpanorama in het skigebied Sölden.

Maar elke skiër weet dat de zon zijn tol eist. Zachte sneeuwhopen vormen zich langzaam tot een brij die overal de overhand heeft. Dit is voor veel skiërs nogal vermoeiend. “Rond het middaguur werden de pistes eronder slushy, dus gingen we verder omhoog”, vertelt Peter ons. Omdat het skigebied tot 3.340 m reikt, is skiën in hogere en dus koudere gebieden geen probleem en de omstandigheden zijn meestal nog steeds zeer goed in de middaguren!

Après-ski in Sölden

Sölden zou Sölden niet zijn zonder après-ski. Peter en zijn vrienden konden dat ook ontdekken. Hij vond ook zijn favoriet: de après-ski bar ‘Philipp’. “Een zeer goede en praktische hut, want vanaf hier kun je zonder ski’s terug naar het dorp. Het eten is ook erg lekker en het bier smaakt goed”. Maar ook als je hier in Sölden bent, draait niet alles om het volgende drankje, zegt Peter: “Vanuit de hut heb je ook een goed uitzicht op de hellingen en de beginnersberg. Er zijn ligstoelen en bij goed weer kan je ook gewoon een paar uur in de zon liggen. Ondanks dat Sölden als feestplaats bekend staat, komt de recreatie hierboven duidelijk niets te kort. Niet alleen direct in het skigebied, maar ook in het dorp zelf zijn er vele andere bars en pubs die je uitnodigen om het na sluiting van de lift te feesten.

De eerste gang van het partymenu.

“In het dorp zelf kan je feesten bij de ‘Fire & Ice’ en de ‘Umbrella Bar’. In het epicentrum van de partystad staan de populairste clubs letterlijk naast elkaar. Peter kwam erachter dat er ook andere bars zijn, als deze te vol zijn. “De bar ‘Marco’ was niet zo druk. Deze ligt iets verder richting het centrum van de stad.” Hier kan je ook goed een drankje doen. Dan heb ik nog een culinaire tip: “Als je van pizza houdt, kan ik je de pizzeria ‘Onkel Tom’ aanbevelen. Hier kan je zelf een pizza met vier ingrediënten samenstellen – en dan is het ook nog eens erg lekker”.

Naast de après-skifeesten mag ook het alternatieve programma in Sölden aan het einde van een skidag niet over het hoofd worden gezien: Zo ligt het avonturenbad ‘Aquadome Längenfeld’ dan wel 13 km bij Sölden vandaan, maar het is zeker de moeite waard. Wellnessliefhebbers kunnen genieten van een adembenemend uitzicht op de bergen door een grote glazen wand. Bovendien is het erg spannend en tegelijkertijd onwerkelijk om in de komvormige buitenbaden met thermaal water te zitten en te genieten van het panorama van besneeuwde bergen bij buitentemperaturen rond het vriespunt. Een echt geweldige ervaring en vooral na een inspannende skidag zeer ontspannend.

Aanbevolen accommodatie

Na het skiën en feesten, wilde ik ook graag wat rust in mijn eigen vier muren. “We verbleven in huis Stefan Klotz…. We waren tevreden met de accommodatie, waar ook gratis Wi-Fi was. Bovendien konden we in een paar minuten naar de volgende supermarkt lopen en bereikten we de gondel te voet in ongeveer tien minuten. De ligging van het appartementenhuis is ook perfect voor de weg naar huis in de avonduren, omdat de bars en clubs zich niet ver van het huis bevinden. De dichtstbijzijnde bar lag op ongeveer 5 minuten lopen”.

Prachtige pistes in Sölden.

Conclusie: in Sölden kan je perfect skiën en feesten!

Heb je na dit reisverhaal zin gekregen in een skivakantie in Sölden?

8 tips voor een skireis in Italië

In Noord-italië is de skisport net zoals in alle andere Alpenlanden alomtegenwoordig. ...

Top reisbestemmingen voor een skivakantie in januari

Wat is er mooier dan in de poedersneeuw het nieuwe jaar te starten? In januari is er ...