WinterTrex-medewerkers onderweg: reisverhaal uit Oetz

27-09-2019 - WinterTrex

Aan het einde van het seizoen was onze WinterTrex-collega Selina in het zonnige Tiroolse Ötztal op ski’s onderweg. Niet in het wereldbekende skioord Sölden, maar in het ontspannen plaatsje Oetz. Lees hier haar reisverhaal uit Oetz:

De Bielefelder Hütte in het skigebied Hochoetz.

Pistes in het skigebied Hochoetz

“Het skigebied Hochoetz heeft 39 km piste, die vooral blauw en rood zijn. Er zijn twee zeer mooie afdalingen: de blauwe nr. 11 liep over enkele glooiende hellingen, waar ik veel snelheid kon ontwikkelen. Vervolgens is er de rode bosafdaling nr. 9 met drie iets steilere gedeeltes, die echter goed te doen waren. De rest was een glooiende bosafdaling, ca. 3 km lang en zeer ontspannen te skiën”.

Brede afdaling in het skigebied Hochoetz.

“Hochoetz is het ideale skigebied voor gezinnen, beginners en genietende skiërs. Goede skiërs vinden hier veel droomafdalingen, kinderen leren in de skischolen met behulp van schattige mascottes op speelse wijze skiën. Met de skipas heb je ook toegang tot het naburige skigebied Kühtai en daarmee tot 80 km piste. Je vindt hier bijna uitsluitend rode pistes, dus is het eerder een gebied voor gevorderden. De beide skigebieden zijn perfect door een gratis skibus met elkaar verbonden. Na een tocht van ca. 35 minuten bereik je Sölden al. Perfect om op één dag het gletsjerskigebied daar te leren kennen – echt de moeite waard voor uitzonderlijke pistes op de gletsjers en een waanzinnig uitzicht!”

De dalafdaling vanaf de gletsjer in Sölden.

Advies voor een pauze

“De skidag eindigden wij meestal bij het gondelstation van de Acherkogel. Daar ligt een mooi panoramaterras en een restaurant, waar een pauze natuurlijk perfect mogelijk is. De prijzen zijn oké en het uitzicht op het Ötztal is bij goed weer echt mooi”.

Zicht vanaf het gondelstation van de Acherkogel.

Après-ski in Oetz

“Ontspannen en ontdekken was ons devies. Bij het programma hoorde een uitstapje naar Innsbruck, dat ongeveer een uur bij Oetz vandaan ligt – zonder tolwegen overigens. De stad met het Goldenes Dachl en het Alpenpanorama aan alle kanten is absoluut een bezoek waard. Op één dag was het weer niet zo goed. Toen zijn we naar de Längenfeld Therme gegaan. Deze ligt op ongeveer 20 minuten rijden vanaf Oetz”.

Panoramisch uitzicht op het Ötztal.

“Oetz biedt bovendien een geweldig netwerk winterwandelingen: langs de Ötztaler Ache kan je prima wandelen en het landschap van de aangrenzende bergwereld ontdekken. Alleen voor de sneeuwschoenwandeling, die in de naburige plaats begint, hadden we helaas geen tijd meer”.

Na dit reisverhaal zin gekregen in een skivakantie in Oetz?

10 goede redenen voor skiën in het Zillertal

Wie een skivakantie naar het Zillertal plant of al geboekt heeft, heeft alles goed ...

Wedstrijden & acties – meedoen en winnen!

Hier vind je de wedstrijden van WinterTrex. Regelmatig geven wij hier een gratis ...