WinterTrex-medewerkers onderweg: reisverhaal uit Mayrhofen

27-09-2019 - WinterTrex

Onze collega Christina genoot van een lang weekend tijdens het lenteskiën in Mayrhofen. Haar conclusie: ook in maart is het skigebied Mayrhofen een geweldige bestemming! Hier haar reisverhaal uit Mayrhofen in het Zillertal:

Pistes en combinatiebaan op de Actionberg Penken.

De veelzijdige pistes in het skigebied Mayrhofen

“In totaal waren we met een groep van 17 mensen: mijn vriend en ik, plus enkele vrienden met in totaal vijf peuters. Onze groep bestond uit skiërs van verschillende niveaus, van beginners tot echt goede skiërs. Toch was er voor ieder wat wils. Een vriend heeft zelfs zijn twee-en-een-half jaar oude zoon voor het eerst op ski’s gezet – super schattig. Ik ben zelf ook meer een plezierskiër en ski meestal met een gemiddelde snelheid. Mijn vriend daarentegen is meer van het type ‘racer’ en heeft met zijn snelheidsmeter alle routes genomen. Mayrhofen was een geschikt terrein voor ons allemaal.

We hebben er in totaal vier nachten doorgebracht, dus we hebben er drie dagen geskied. Omdat we in het centrum van Mayrhofen verbleven en onze vrienden in de buurt van de Horbergbahn, kwamen we het skigebied binnen via de Penkenbahn, maakten we een afdaling om ‘in te komen’ en gingen we naar de Horbergbahn – een ideaal trefpunt, want vanaf hier bereik je snel de Penken, maar bijvoorbeeld ook het plaatsje Tux”.

Mooie afdalingen met een geweldig panorama in het skigebied Mayrhofen.

“Mijn tip: Neem de 150-persoons Tux gondelbaan van Horberg naar het Tuxertal om het skigebied Eggalm te verkennen. Hier is een stop bij de paraplubar ‘Vogelnest’ de moeite waard. Keer terug naar Mayrhofen via de gemiddeld moeilijke route 66. Een ander hoogtepunt en niet te vergeten is de Harakiri-piste. De moeilijke afdaling ligt bij de Penken en is de steilste helling in het skigebied met een extreem verval. Ik heb er niet op geskied, maar mijn vriend was enthousiast!”

Links boven goed te zien: de extreem steile Harakiri-piste.

Tips voor een pauze

“Voor de lunchpauze kan ik de ‘Tappenalm’ tussen Penken en Horberg van harte aanbevelen. Het is een toplocatie midden tussen de pistes met een prachtig uitzicht over het Horbergtal en de omliggende pistes. De hut serveert de lekkerste gebakken aardappelen met spek en ei. Die moet je absoluut proberen! De Tappenalm is te bereiken vanaf de Horberg met de stoeltjeslift ‘Tappenalm’, vanwaar een mooie, brede blauwe helling naar het restaurant loopt”.

Mayrhofen biedt mooie hutten voor een pauze.

Après-ski in Mayrhofen

“Natuurlijk ontkom je in Mayrhofen niet aan een feestje na sluiting van de liften. Voordat je terugkeert naar het dal, is het aan te raden om een of twee biertjes te drinken in de Elchbar (direct bij de Penkenbahn) en te wachten tot de meeste mensen zijn vertrokken. Als je liever direct naar huis gaat, kan je ook de Horbergbahn naar beneden nemen en dan de skibus naar het centrum van Mayrhofen. Dat gaat heel snel. Direct bij het dalstation naast de Penkenbahn ligt de Ice Bar, die een aanrader is als je van après-ski houdt. Wie na de laatste afdaling nog steeds honger heeft, moet een schnitzel of Leberkäsbrötchen eten in slagerij Gasser (recht tegenover het dalstation). Heerlijk! Ook de Yeti Bar direct bij de Horbergbahn is aan te bevelen, er is een gemengd publiek en er spelen hier regelmatig goede dj’s”.

Uitbundige sfeer in de après-skibars in Mayrhofen.

Persoonlijke conclusie

“Ik was positief verrast door het skigebied Mayrhofen. Ik had een overvol gebied verwacht met lange wachttijden bij de liften, maar ter plaatse kwam ik erachter dat dat niet klopte. In de ochtend hoefden we maar kort te wachten tot we op de Penkenbahn konden stappen. Ik was ook verbaasd over de zeer normale prijzen voor après-ski, dat ben je van Ischgl en dergelijke niet gewend. Het is geweldig dat Mayrhofen de prijzen niet zo hoog opdrijft.

Tot slot kan ik zeggen: Mayrhofen is een zeer afwisselend skigebied met gemakkelijk blauwe, maar ook veel rode pistes te midden van een adembenemend alpenpanorama, waar ik zeker nog eens zal gaan skiën”.

Wie krijgt er na dit reisverhaal ook zin in een skivakantie in Mayrhofen?

8 tips voor een skireis in Italië

In Noord-italië is de skisport net zoals in alle andere Alpenlanden alomtegenwoordig. ...

Top reisbestemmingen voor een skivakantie in januari

Wat is er mooier dan in de poedersneeuw het nieuwe jaar te starten? In januari is er ...