WinterTrex-medewerkers onderweg: reisverhaal uit Livigno

27-09-2019 - WinterTrex

Onze Poolse medewerker Magdalena was eind maart een week skiën in het Italiaanse Livigno. Een heerlijke vakantie-ervaring – hier haar reisverhaal uit Livigno.

De pittoreske gemeente Livigno ligt over een afstand van enkele kilometers in het uitgestrekte dal.

Pistes in het skigebied Livigno

“De hoofdactiviteit in het belastingvrije Livigno is – naast het winkelen – skiën. Ik heb pas op volwassen leeftijd bij WinterTrex leren skiën, maar ik ski veel. Ik ben voorzichtig en heb respect, maar door bewust te skiën kan ik mijn techniek goed bijschaven. Dit is in de tussentijd zeer merkbaar geworden. Voor mij is snelheid niet het belangrijkste. Ik houd ervan om over de prachtige brede hellingen te carven en de bergen te bewonderen”.

Afwisselende pistes in het skigebied Livigno.

“Het skigebied Livigno is geschikt voor genieters zoals ik, maar ook voor elk skiërs van elk ander niveau. De 115 km aan pistes zijn verdeeld over twee grotere gebieden. Aan de ene kant van de helling ligt de Carosello 3000 (2.402 m), waar we in de buurt verbleven. Aan de andere kant ligt het skigebied Mottolino (2.785 m). Daarnaast zijn er enkele oefenpistes direct aan de rand van de voetgangerszone. Er zijn zowel beginnerspistes, brede hellingen met blauwe pistes, maar ook rode en zwarte pistes, die enige ski-ervaring vereisen. Daarnaast is er een geweldig terrein om te freeriden en zijn er twee snowparks. Omdat het weer nogal wisselvallig was, gingen we vaker naar Mottolino. Dat was een goede keuze, want ik moet zeggen dat de hellingen daar geweldig zijn”.

Reisverhaal uit Livigno: op de brede pistes is veel ruimte om te carven.

Pauzeren in het skigebied Livigno

“Voor de lunch ontmoetten we elkaar graag bij de hut. Daarna relaxten we op de ligstoelen, luisterden we naar muziek en dronken we Lumumba (cacao met rum) of Bombardino (eierlikeur punch). Ook het gastronomische aanbod in de bergrestaurants was enorm en zeer smakelijk. Je kon kiezen tussen verschillende gerechten die gemakkelijk konden concurreren met sommige van de restaurants in het dorp”.

Après-ski in Livigno

“In Livigno zijn er verschillende skihutten en après-ski bars. Maar meestal zaten we in de Stalet bij het dalstation van Carosello. Daar vinden elke dag mottofeesten plaats, die we natuurlijk niet konden missen. De muziek was zeer gevarieerd, dus er was voor ieder wat wils. Op een van deze feestjes hoorden we een groep Duits sprekende meisjes en jongens. We raakten in gesprek en het bleek dat zij het Duitse Olympische schaatsteam waren! Ze waren op vakantie of in het trainingskamp – daar kwamen we niet meer achter, maar voor de gezamenlijke feestavond was het ook niet van belang”.

Winkelparadijs Livigno

“Eenmaal aangekomen in Livigno, kon ik niet anders dan verbaasd zijn. Er zijn zoveel restaurants en pubs, supermarkten en nog meer boetieks met goedkope producten. Livigno is een duty-free zone, zodat de uitvoer van producten tot een bepaald bedrag en/of een bepaalde hoeveelheid is toegestaan. Ook de prijzen voor alcohol en benzine zijn lager dan elders. Het is zeker de moeite waard om een of twee cadeaus mee naar huis te nemen – natuurlijk gekocht in de belastingvrije zone. Je moet voorzichtig zijn met de hoeveelheden want na het verlaten van de tunnel, direct bij de grens, kan je worden aangehouden en gecontroleerd”.

De winkelstraat in Livigno.

Vrijetijdtips voor Livigno

“Al met al was de vakantie geweldig. Toplocatie, topskigebied, top geprepareerde pistes, topinfrastructuur. We skiën zelden achter elkaar op dezelfde plek, maar hier zou ik meteen een uitzondering voor maken. Tot slot nog een paar persoonlijke tips voor je bezoek aan Livigno:

  • Drink het bier “1816” in de “Birrificio” – de brouwerij ligt op 1.816 m hoogte.
  • Raas van de SpeedSkiing baan bij de Mottolino en in Carosello 3000 en meet je eigen snelheid.
  • Gebruik ten minste een van de vele funsport-mogelijkheden: Heliskiën, paragliden, quadrijden en natuurlijk nachtrodelen op grote banden.
  • Degenen die er in maart zijn, kunnen het festival “La Skieda” bijwonen. Het Telemark Festival met wedstrijd vindt jaarlijks plaats en brengt telemarkers uit de hele wereld samen”.

Heb je na dit reisverhaal uit Livigno zin gekregen in een skivakantie in Livigno?

  • vrijdag, 27. september 2019
  • auteur: WinterTrex
  • categorie: Skigebieden
8 tips voor een skireis in Italië

In Noord-italië is de skisport net zoals in alle andere Alpenlanden alomtegenwoordig. ...

Top reisbestemmingen voor een skivakantie in januari

Wat is er mooier dan in de poedersneeuw het nieuwe jaar te starten? In januari is er ...