Nieuw bij WinterTrex: het Iglu Village Kühtai

20-12-2013 - WinterTrex

Een verwarming? Die zullen jullie hier niet vinden. Op de ‘hotelkamer’ is er altijd een temperatuur van 0 tot 1 graden Celsius. De muren bestaan uit sneeuw en ijs, evenals het bed. Dikke schapenvellen en donzen slaapzakken zorgen ervoor dat de gasten het warm hebben. Aan de bar zit men met de dikke winterkleding aan. Wat een avontuur! WinterTrex biedt voor iedereen die al altijd eens zoals een Eskimo wilde leven een hele bijzondere accommodatie: in Kühtai (2.020 m), het meest hooggelegen wintersportoord van Oostenrijk, ligt het Iglu Village, dat bij ons voor 1 of 2 nachten boekbaar is. Een rit met de gondel is bij aankomst niet nodig, want het dorp is gemakkelijk met de auto of met het openbare vervoer bereikbaar.

© Iglu Village Kühtai

Het is een unieke belevenis om hier te overnachten. 12 iglo-suites staan in het kleine dorp uit ijs en sneeuw ter beschikking. Erbij komen een dining-iglo, een multifunctionele iglo evenals een nevengebouw waar de verwarmde toiletten en douches zijn gelegen. De ijskoude iglo’s zijn van binnen liefdevol ingericht: elke iglo biedt wondermooie sneeuwsnijwerken, die middels LED-lampjes voor een bijzonder romantische sfeer zorgen. Zodat niemand het koud heeft, zijn de bedden met geïsoleerde, waterdichte matrassen en echte schapenvellen uitgerust. Elke gast krijgt een vers gewassen binnenslaapzak voor de warme donzen slaapzakken.

© Iglu Village Kühtai

Van binnen verwarmt niet enkel een snapsje ter begroeting, maar ook de deftige kaasfondue, die ’s avonds in de dining-iglo wordt geserveerd. Een borreltje drinkt men aan de iglo-bar. Ter plaatse organiseert het team van het Iglu Village bovendien ook recreatieactiviteiten, zoals een geleide avondwandeling met sneeuwschoenen en als afsluiter rodelplezier of zelfs een workshop iglo bouwen.

© Iglu Village Kühtai

Na een nacht omgeven door ijs en sneeuw, zorgt een uitgebreid ontbijt voor meer warmte. Dit wordt namelijk in de warme ruimtes van het 4-sterrenhotel “Alpenrose” geserveerd, dat naast het iglo-dorp ligt. De perfecte start van een belevenisrijke dag in het nabij gelegen skigebied met zijn 44 pistekilometer, in de slechts 35 km verderop gelegen metropool Innsbruck, op de loipen van Kühtai of op de winterse wandelpaden in de omgeving. Met zijn centrale ligging is het dorp het perfecte uitgangspunt voor talrijke ontdekkingstochten.

Het avontuur kan hier beginnen!

  • vrijdag, 20. december 2013
  • auteur: WinterTrex
  • categorie: Skigebieden
Waar gaat de winterreis naartoe?

Ontspannen lukt ook op andere plekken dan op een zonovergoten strand. Wist je dat een ...

WinterTrex-Award 2018 – De beste skigebieden en accommodaties van het seizoen

Dit jaar ontvangen 69 accommodaties en 56 skigebieden de WinterTrex-Award 2018. Basis ...