Nieuw bij WinterTrex: Dalaas-Wald in het Klostertal

29-11-2013 - Fabienne Thomma

Het Klostertal is het rustige gedeelte van de Arlberg, het tegendeel van het après-ski paradijs St. Anton of het nobele Lech Zürs. Diegenen, die het Klostertal al hebben ontdekt, weten dat dit dal meer voordelen dan enkel een rustige omgeving biedt. Het skigebied bij de Sonnenkopf kan weliswaar niet met honderden kilometer aan pistes pronken, echter is het daarentegen absoluut sneeuwzeker. Bovendien heeft het Klostertal vooral ook naast de pistes veel te bieden. Het is in de laatste jaren een populair gebied voor freeriders geworden.

(c) Klostertal Tourismus

Voor WinterTrex een goede reden om nog een oord, dat bij de Arlberg is gelegen, aan zijn assortiment toe te voegen. Dalaas ligt tussen Bludenz en St. Anton. Het oord heeft ca. 1.500 inwoners en is op 835 meter hoogte gelegen. Dalaas en zijn buuroord Wald zijn heerlijk rustig en gezellig, onder meer omdat het hoofdverkeer door een tunnel wordt geleid. Dalaas is een van 22 streken die als “veelvoudige natuurgemeente” zijn gekenmerkt. Met veel toewijding worden hier tradities onderhouden en regionale producten geproduceerd.

Dalaas staat bekend als een ideaal uitgangspunt voor toeristen in het Klostertal. En deze zijn niet enkel beperkt tot het skigebied “Sonnenkopf” (1.000 – 2.300 m). Ze kunnen zich echter wel beperken, want de geheime skigebiedentip rondom de Arlberg, die pas sinds 1975 in gebruik is, heeft niet enkel 31 pistekilometer, 9 liftinstallaties en een klein funpark voor beginners te bieden. Vanwege zijn topografische ligging zijn de sneeuwverhoudingen hier tot ver in de lente zeer goed. De Sonnenkopf is daardoor een van de weinige skigebied die geen sneeuwkanonnen nodig hebben.

(c) Klostertal Tourismus

Perfecte voorwaarden voor een backcountry-areaal waarvan freeriders dromen. Vanuit het bergstation Glattingrat kunt u prachtige diepsneeuwhellingen verkennen en op licht beboste pistes skiën. De Sonnenkopf biedt echter nog meer veeleisende pistes, zoals de afdaling door het Neunziggasttal naar Klösterle of door het Silbertal naar het Montafondal.

Wie toch liever de geprepareerde pistes neemt, die kan de 11 km lange Vermalen-afdeling nemen, die 1.300 m hoogte overbrugt. De zwarte piste “Bäraloch”  behoort met een steilte van 60 procent tot de steilste pistes van Oostenrijk. Aan het einde van de skidag gaat de après-ski van start, bijvoorbeeld in de Kelobar bij het dalstation, waar al legendarische feesten werden gevierd.

(c) Klostertal Tourismus

De Sonnenkopf is echter nog lang niet het enige wat het Klostertal te bieden heeft. Niet voor niets is de kampioen van de Freeride World Tour 2013, Nadine Wallner, afkomstig uit dit dal, of om precies te zijn uit het ca. 8 km van Dalaas vandaan gelegen Klösterle. Van de heerlijke woudafdaling tot de diepsneeuwhelling vinden powder fans hier alles wat het hartje begeert. Geliefd is bijvoorbeeld de gigantische noordvleugel van de Albonagrat, waarop men tot aan Stuben kan afdalen. Vanuit het bergstation van de Albonalift, die hier start, starten talrijke afdalingen in alle richtingen, bijvoorbeeld de route via de Milchböden tot het Rasthaus Verwall.

Het Klostertal is een ideaal uitgangspunt voor diepsneeuwtochten, maar ook voor uitstapjes naar het grote, beroemde skigebied bij de Arlberg. De gunstige prijs en de rustige ligging nabij de skibergen bieden uitstekende omstandigheden en de talrijke recreatiemogelijkheden naast de piste maken het aanbod compleet. Bijvoorbeeld de geprepareerde en bewegwijzerde winterse wandelpaden die in het dal beginnen en tot op een hoogte van 2.000 m leiden. Een van de mooiste routes leidt naar de Mutterjöchle. Wie ook naast de diepsneeuwpistes het risico zoekt, die probeert de ijsklimtochten, bijvoorbeeld bij de Fallbach waterval, waar in de winter de langste ijsroute van Europa ontstaat.

Het Klostertal, een geheime tip veraf van de drukte met veel potentieel. Hebt u er zin in gekregen? Dan vindt u hier ons aanbod in Dalaas-Wald.

  • vrijdag, 29. november 2013
  • auteur: Fabienne Thomma
  • categorie: Skigebieden
Print Friendly and PDF
Effectief regenereren na het skiën

Rust voor je spieren hoort net zo bij de skivakantie als de binding van je ski’s. ...

Fit voor de winter: uithoudingsvermogen en coördinatie

Wie in de zomer fit blijft, zal in de winter nog meer wintersportplezier hebben. De ...