Exotische Skigebieden – IJsland

13-08-2012 - Kathrin Esser

Voor alle wintersportvrienden, die hun skivakantie niet elk jaar in de skigebieden van Oostenrijk of Frankrijk willen doorbrengen, stellen wij vandaag twee skigebied op IJsland voor. Zo koud als sommige mensen denken, is het in de winter op IJsland niet. Door de warme Golfstroom bedraagt de gemiddelde temperatuur in Reykjavik in januari 0,4° Celsius. De twee grootste skigebieden van IJsland liggen slechts ca. 30 autominuten van Reykjavik vandaan.

Het grootste en bekendste is Bláfjöll (blauwe berg) in het zuidwesten van de hoofdstad. Het skiseizoen duurt hier van midden november tot mei. In totaal zijn 11 liften en 19 pistes, die zowel voor beginners als ook voor gevorderden veel te bieden hebben. Een dagskipas kost omgerekend ca. € 14,- . Veel pistes worden constant verlicht. Doordat er slechts weinig servicemogelijkheden zijn, is zelfverzorging aan te raden. Er zijn een paar overnachtingmogelijkheden voorhanden, de hutten zijn echter het eigendom van 3 skiclubs. Het hoogste punt van het skigebied ligt op 700 m.

Het tweede skigebied (max. 680 m hoog) heet Skálafell en ligt ten oosten van Reykjavik. Het beschikt over 5 liften en 6 pistes, waarvan een met 1,2 km de langste skipiste van IJsland is.

De skibus rijdt in het seizoen de skibus direct vanuit het centrum van Reykjavik naar de beide skigebieden. Na het skiën kan men zich in het woelige nachtleven van Reykjavik storten. Hier vindt u talloze pubs, bars en restaurants. Aanbiedingen voor een vlucht naar IJsland vindt u bij KLM of Icelandair.

Bronnen:

Forsíða

http://www.skiresort.de/

  • maandag, 13. augustus 2012
  • auteur: Kathrin Esser
  • categorie: Skigebieden
Print Friendly and PDF
Fit voor de winter: yoga voor skiërs en snowboarders

Wie in de zomer fit blijft, zal in de winter nog meer plezier aan de wintersport ...

Warme tips voor koude voeten

Skiën is geweldig – de hele dag frisse lucht, beweging, zon. Maar wat als je ...