5 dingen die men moet hebben gedaan in Lech-Zürs

11-04-2017 - WinterTrex

Omdat wij altijd opzoek zijn naar dé unieke vakantie, hebben wij in onze serie skigebieden een aantal heel bijzondere bergbelevenissen uitgekozen. Vandaag: de schitterende Arlberg. Deze 5 dingen in Lech-Zürs moet men echt niet missen.

Het schitterende uitzicht over het Lechtal.

65 km Skironde aan de ski Arlberg testen

Er is er een nieuwe, heel aantrekkelijke skiroute in Oostenrijk: de “run of fame”. De route is 65 km lang en rijkt langs de Skiregio Arlberg. Het komt door de Mammut-kabelbaan aan de Arlberg met 4 nieuwe banen: de Flexenbaan, die vorige winter opende. Maar 4 jaar geleden werd de liftverbinding van Warth-Schröcken en Lech-Zürs over het Auenfeldjet gemaakt en nu kwam de volgende stap naar de mega verbinding. De Flexenbaan verbindt de Vorarlberger kant van de Arlberg met de dorpen Lech-Zürs en Stuben/Rauz. Voor de doorreis naar de anderen gedeelten van het skigebied worden nog drie andere banen gebouwd: de Trittkopfbaan I en II in Zürs en de Albonabaan II in Stuben/Rauz. Alleen deze drie projecten zijn een investering van 45 miljoen euro. Maar dat is het wel waard, want als alle banen er zijn groeit de Arlberger Liftverbinding met 305 Pistenkilometer en 87 liften en wordt het grootste samenhangende skigebied in Oostenrijk.

 

Panoramakaart van de nieuwe liftverbinding tussen Stuben/Alpe Rauz en Zürs.

Adrenaline bij de Heliskiing

De Zuger Schafberg bij Lech is een van de weinige plekken in Oostenrijk waar heliskiing wordt aangeboden. De ritten aan de “Mehlsack” zijn alleen iets voor echte freeride experts en de kosten voor de helivlucht zijn ook niet echt goedkoop. Wie ervaren genoeg is en het geld ervoor over heeft moet deze kans zeker niet laten slippen. Wie liever voor de normale afrit kiest, vindt rond om de Arlberg dorpen ongeveer 200 km hooggelegen afdalingen.

Één keer rond de “Weiße Ring”

In vergelijking met de nieuwe Run of Fame heeft deze skiroute al een historische status. Bij de skirun “Der Weiße Ring” ga je over 22 km en 5.500 m hoogte een keer rond Lech,Zürs, Zug en Oberlech. Het maakt niet uit of je deelnemer of toekijker bent, iedereen is er gek van. Iedereen kan aan deze gebeurtenis deelnemen, mits er voldoende conditie is. In totaal starten er 1.000 lopers. Wie liever van het heerlijke uitzicht wil genieten, kan het rondje natuurlijk ook op een ander moment skiën.

“Der Weiße ring” is een groot sportspektakel. Het begint bij de Rüfikopf met een massale start.

Na het skiën in de zon in het danscafeetje

Après-ski aan de Arlberg heeft historie. Alleen vierde men 100 Jahr geleden in Bars en Café’s iets chiquer, met chiquere kleding en op nette salonmuziek. De unieke sfeer in Lech en Zürs bestaat nog steeds. Bij het “ Tanzcafé Arlberg” nodigt de gastheer in april uit voor het oorspronkelijke aprés-ski. Twee weken lang treden internationale muzikanten uit verschillende genres op het terras en in Lech en Zürs op.  Er wordt van alles gespeeld: Swing, Boogie, Jazz etc., nostalgische jazz wordt met electro-beats gemengt en moderne pop muziek meets vintage-sounds. De entree is gratis.

Wijnproeverij in de gondel

Tevens bij de voorjaar skirun in april vindt ook een bijzondere wijnproeverij plaats. Bij het “Weingondeln” worden edele wijnen van Oostenrijkse wijnboeren in de gondels van het Auenfeldjets geserveerd. Deze baan verbindt sinds 2013/2014 Warth-Schröcken met Lech-Zürs. Deze rit inclusief wijn en hapjes kost € 15 per persoon. Aanmelden kan bij het middenstation van de Auenfeldjets.

Genieten in april: wijnproeferij in de Auenfeldjet

 

Waar gaat de winterreis naartoe?

Ontspannen lukt ook op andere plekken dan op een zonovergoten strand. Wist je dat een ...

WinterTrex-Award 2018 – De beste skigebieden en accommodaties van het seizoen

Dit jaar ontvangen 69 accommodaties en 56 skigebieden de WinterTrex-Award 2018. Basis ...