Wereldkampioenschappen alpineskiën 2018/2019 – alle wedstrijden op een rijtje

06-06-2018 - Marien Le Comte

Elk jaar weer kijken skiliefhebbers geboeid naar de wedstrijden van het FIS wereldbeker alpineskiën, waar alleen de crème de la crème van de skiwereld aantreedt – met onder andere professioneel skiër en trexpert Felix Neureuther. Over de hele wereld zitten skifans op het puntje van hun stoel wanneer de sterren hun krachten meten. Wintertrex geeft je een overzicht van alle wedstrijden voor het komende seizoen 2018/2019:

Het wereldbeker skiën zorgt elk jaar voor enthousiasme in de skiwereld.

27 en 28 oktober: Opening wereldbeker in Sölden (Oostenrijk)

In Sölden klinkt op 27 oktober het startschot voor de wereldkampioenschappen alpineskiën. Het seizoen wordt geopend op de Rettenbachgletsjer, waar de dames en de heren met de traditionele reuzenslalom beginnen. En ´s avonds wordt er, ook volgens traditie, groots feest gevierd.

10 en 11 november: Levi (Finland)

Voordat hun wegen zich scheiden bewijzen de dames en heren zich in het Finse Levi nog één keer samen – wederom voor de slalom.

24 en 25 november: Lake Louise (Canada) & Killington (VS)

We volgen de heren naar Lake Louise bij de Super-G en het oudste onderdeel van het alpine wedstrijdskiën: de afdalingen. De vrouwen zijn in Killington aan de beurt, waar zij bij de slalom en reuzenslalom zullen moeten presteren om de eerste punten voor de wereldbeker in de wacht te slepen.

30 november t/m 2 december: Lake Louise (Canada) & Beaver Creek (VS)

Deze keer bevinden de dames zich in de Canadese bergen, waar de afdalingen en Super-G plaatsvinden. Tijdens deze paar dagen zijn de heren in Beaver Creek voor hun Super-G, afdalingen en reuzenslalom.

8 en 9 december: Sankt Moritz (Zwitserland) & Val d’Isère (Frankrijk)

Terug in Europa zijn de vrouwen in Sankt Moritz voor de alpine combinatie en de Super-G. De mannen zijn op dat moment in de Franse Alpen van Val d’Isère, waar zij zich op de reuzenslalom en de slalom bewijzen voor de wereldbeker.

14 en 15 december : Gröden (Italië) & Val d’Isère (Frankrijk)

De heren zijn weliswaar alweer een adres verder getrokken, maar voor de dames staat de afdaling in Val d’Isère nog op het programma. In het Italiaanse Gröden wordt er door de heren met de prachtige Dolomieten op de achtergrond om de felbegeerde titels bij de Super-G en de afdalingen gestreden.

16 en 17 december: Alta Badia (Italië) & Val d’Isère (Frankrijk)

In de Franse Alpen van Val d’Isère gaan de vrouwen verder met de Super-G. Voor de heren is het tijd om zich op de pistes van Alta Badia tijdens de reuzenslalom en parallelslalom te bewijzen.

De opening van de wereldbeker vindt wederom plaats in Sölden.

21 december: Courchevel (Frankrijk)

Terwijl de heren van hun welverdiende pauze genieten, staat er voor de dames veel op het spel. In Chourchevel strijden zij om de titels bij de reuzenslalom en slalom.

22 december: Courchevel (Frankrijk) & Madonna di Campiglio (Italië)

De dames zijn nog niet klaar in Courchevel en de heren moeten na hun pauze weer flink aan de bak in Madonna di Campiglio. Hier vindt de slalom twee dagen voor Kerst plaats.

28 en 29 december: Bormio (Italië) & Semmering (Oostenrijk)

Kort voor Oud en Nieuw zijn de heren op de pistes van Bormio te vinden. Hier staan de afdalingen en de alpine combinatie op het programma. De vrouwen hebben ondertussen Frankrijk voor Oostenrijk verruild en meten zich in Semmering bij de reuzenslalom en slalom.

1 januari: Oslo (Noorwegen)

Het nieuwe jaar wordt afgetrapt met het grote City-Event in Oslo. De stad staat bekend om zijn volksfeesten en belooft ook dit jaar een groot evenement te leveren. Dit maal zien we de skiërs niet in de bergen, maar midden in de stad om de titels strijden.

5 en 6 januari: Zagreb (Kroatië)

We zijn alweer op de helft van de kampioenschappen om de wereldbeker. Na deze bijzondere happening in Oslo gaan zowel de vrouwen als de mannen naar Zagreb, om met het onderdeel slalom te starten.

8 januari: Flachau (Oostenrijk)

Dit jaar mag Flachau wederom niet ontbreken. De vrouwen meten zich hier bij het slalommen.

12 en 13 januari: Adelboden (Zwitserland) & St. Anton (Oostenrijk)

De Chuenisbärgli roept! In Adelboden wagen de heren zich aan de slalom en reuzenslalom. De dames bevinden zich in het Oostenrijkse St. Anton en moeten hier bij de afdaling en Super-G presteren.

18 januari: Wengen (Zwitserland)

Ook dit jaar staat de adembenemende Jungfrau-regio weer op het programma. Met het uitzicht op de Mönch, Eiger en Jungfrau staat de heren in Wengen een druk schema te wachten met de alpine combinatie, de afdaling en de slalom. De vrouwen hebben pauze voordat ze hun weg naar Italië vervolgen.

De legendarische Streif in het skigebied Kitzbühel.

19 en 20 januari: Wengen (Zwitserland) & Cortina d’Ampezzo (Italië)

De heren zijn nog even in Wengen voor de alpine combinatie, afdaling en slalom. Voor de dames begint hun stop in Cortina d’Ampezzo met de onderdelen afdaling en Super-G.

25 januari: Kitzbühel (Oostenrijk)

Vanuit Wengen gaan de heren naar het Oostenrijkse Kitzbühel. Hier strijden ze om de wereldbeker op de onderdelen afdeling, Super-G en slalom terwijl de dames pauze hebben.

26 en 27 januari: Garmisch-Partenkirchen (Duitsland) & Kitzbühel (Oostenrijk)

Wanneer de welbekende naam Garmisch-Partenkirchen valt, denkt de kenner direct aan Kandahar. Deze moeten de dames bij de afdalingen en reuzenslalom trotseren. In Kitzbühel geven de heren alles bij hun onderdelen afdaling, Super-G en slalom.

29 januari: Schladming (Oostenrijk)

De dames hebben nog even te tijd om op adem te komen. Voor de heren gaat het in Schladming verder met de slalom.

1 februari: Maribor (Slovenië)

De maand februari start voor de dames in Slovenië, waar zij met de onderdelen slalom en reuzenslalom beginnen. Voor de heren begint deze maand iets rustiger, zij hebben pauze.

2 en 3 februari: Maribor (Slovenië) & Garmisch-Partenkirchen (Duitsland)

Op de tweede dag gaan de vrouwen door met deze twee onderdelen. In Duitsland staat de reuzenslalom en de afdalingen voor de heren klaar.

5 t/m 17 februari: Åre (Zweden)

Ondanks het feit dat de behaalde punten hier niet meetellen voor de wereldbeker, zijn de wedstrijden in Åre één van de grootste highlights.

19 februari: Stockholm (Zweden)

We blijven nog even in Zweden want voor zowel de heren als voor de dames staat de parallel-reuzenslalom op het programma.

De pistes voor de wereldbeker zijn adembenemend steil.

22 t/m 25 februari: Bansko (Bulgarije) & Crans-Montana (Zwitserland)

Van vrijdag tot en met zondag richten de heren zich op de onderdelen slalom, reuzenslalom en de alpine combinatie. Voor de dames is het tijd om zich van zaterdag tot en met maandag in Crans-Montana bij de afdalingen, slalom en alpine combinatie te bewijzen.

2 en 3 maart: Kvitfjell (Noorwegen) & Sotsji (Rusland)

Met een klein uitstapje naar Noorwegen en Rusland worden de wedstrijden voor zowel de vrouwen als de mannen met de afdalingen en Super-G voortgezet.

8 t/m 10 maart: Kranjska Gora (Slovenië) & Špindleruv Mlýn (Tsjechië)

Ook in dit weekend delen de dames en heren hetzelfde schema en strijden ze om de wereldbeker tijdens de slalom en reuzenslalom. Dit vindt plaats in Kranjska Gora en Spindlermühle.

13 t/m 17 maart: Soldeu & El Tarter (Andorra)

Aan alles komt een eind. De strijd om de wereldbeker eindigt met een groot evenement in Andorra. Hier halen de skiërs nog één keer bij alle onderdelen het onderste uit de kan. Wie neemt de felbegeerde trofee van de wereldkampioenschappen 2018/2019 mee naar huis?

 

Pure adrenaline: van deze 10 extreme pistes suizen de professionals naar beneden.

  • woensdag, 06. juni 2018
  • auteur: Marien Le Comte
  • categorie: Evenement
10 goede redenen voor skiën in het Zillertal

Wie een skivakantie naar het Zillertal plant of al geboekt heeft, heeft alles goed ...

Wedstrijden & acties – meedoen en winnen!

Hier vind je de wedstrijden van WinterTrex. Regelmatig geven wij hier een gratis ...