Top events: tegen het einde van het seizoen halen de skigebieden alles uit de kast

19-02-2014 - WinterTrex

Nee, maakt u zich geen zorgen, het winterseizoen is natuurlijk nog lang niet voorbij. Toch loont het zich om over de talrijke events die het seizoen afsluiten op de hoogte te zijn. Want ook dit jaar zal er weer veel worden gefeest. Wie erbij wil zijn, die moet snel boeken, want deze events zijn altijd zeer populair. Wij hebben enkele events uitgezocht:

2 tot 4 april: Electric Mountain Festival, skigebied Sölden

Het is nog een zeer jong festival, maar daarvoor niet minder geslaagd. De organisatoren van het Electric Mountain Festival kunnen ook dit jaar weer met bekende namen pronken. Dit geldt vooral voor het highlight van het event: het festivalweekend in april. Het festival is al eind november van start gegaan. Op het podium bij de Giggijoch hebben onder anderen al Tujamo en Plan B een concert gegeven. Ook dit jaar heeft het programma veel te bieden: Klingande (2.4.), Chuckie (3.4.) en Martin Solveig (4.4.). Het festival begint telkens om 13 uur. Als supportacts zijn onder meer Juliet Sikora en Tube & Berger (beide 4.4.) aanwezig. De dag-skipas geldt op deze dagen ook als festivalticket.

Bij het Electric Mountain Festival © Ötztal Tourismus Rudi Wyhlidal

3 tot 6 april: Ibiza Snowflake, Saalbach-Hinterglemm

Ibiza-flair in de bergen – dat is het doel van deze première in Saalbach-Hinterglemm. Dj’s uit Ibiza, Amsterdam, München en Wenen treden in 3 clubs, 1 skihut en op het open-air podium van het oord op. De ster van het evenement zal George Morel zijn, die een 4-uur set speelt. Verder biedt de line-up onder anderen: Marcello, Joy de la Rosa, Alex Kentucky, Steve Hope en Angel Linde. De tickets zijn voor 1, 2 of 3 avonden verkrijgbaar en kosten in de voorverkoop tussen 20 en 35 euro.

8 tot 12 april: Zermatt Unplugged

Een festival, dat over het hele oord aan de voet van de Matterhorn is verspreid. Zermatt Unplugged biedt meerdere locaties: bijvoorbeeld een tentpodium, het Vernissage, Sunnegga Paradise en het Alex. Ook dit jaar worden er veel acts geboden: Aloe Blacc (8.4.), Tom Odell (8.4.), Katie Melua (9.4.), Jamie Cullum (10.4.), Mick Hucknall (11.4.) en Milow (11.4.). De ticketprijs voor aparte concerten start bij ca. 50 Franken.

17 tot 20 april: Snowdown Hochfügen, Zillertal

In het skigebied Hochfügen sluit men het seizoen met een sport- en muziekevent af. Het ‘Seilrennen’ vindt op 20 april voor de 51ste keer plaats. Voor de 2de keer kunnen ook kinderen aan deze wedstrijd deelnemen (19.4.). Tot het programma behoren bovendien liveconcerten en de traditionele ‘Winterverbrennung’ op 20 april.

3 mei: Top of the Mountains seizoensafsluiting, skigebied Ischgl

Dit is het highlight van het jaar. Ischgl heeft dit jaar met de seizoensafsluiting een superster op het open-air podium bij de Idalp gehaald. En die komt direct met een big band. Want Robbie Williams heeft natuurlijk zijn nieuwe album ‘Swings Both Ways’ meegebracht. Om 13 uur begint op 3 mei het programma. En het beste: de toegang is met een geldige skipas gratis.

Met deze vooruitzichten wordt zelfs het seizoenseinde ietwat draaglijker…

  • woensdag, 19. februari 2014
  • auteur: WinterTrex
  • categorie: Evenement
Kort, maar krachtig: funcarvers zorgen voor bijzonder skiplezier

Terwijl de korte, leuke carvers lange tijd werden uitgelachten, ontdekken steeds meer ...

In de sporen van de professionals: beroemde en beruchte wereldcuppistes

Elk jaar in de herfst begint voor de elite van de skisport weer de wereldcup. De ...