Reeds in de herfst op de piste!

10-10-2012 - WinterTrex

Voor alle die al smachtend op de winter zitten te wachten om eindelijk weer op de ski’s of het snowboard te staan, is er goed nieuws: het is mogelijk om reeds in oktober de pistes onveilig te maken!

Veel grote skigebieden openen het nieuwe seizoen al begin oktober en bieden de wintersportfans een vroege vakantie in de sneeuw. Sterk gereduceerde en zeer aantrekkelijke aanbiedingen lokken de skiërs en snowboarders op de pistes. De kernspreuk van dit seizoen is dus niet “wachten op een beter aanbod” maar “meteen boeken, want beter kan het niet”. Een skivakantie in de herfst loont vooral voor families met kinderen. Men kan van de sneeuw genieten zonder de duurdere aanbiedingen van het hoofdseizoen in februari te moeten boeken.

Een van de beste bestemmingen voor de herfstvakantie is natuurlijk Oostenrijk met zijn talrijke gletsjergebieden. Zo kan men reeds vanaf oktober in Hintertux, Sölden en in het Kaunerdal, het Mölldal, het Pitzdal en in het Stubaidal lekker skiën of snowboarden . Ook Dachstein en Kaprun bieden sneeuw.

Zwitserland is met Engelberg van de partij evenals met de gletsjer Diavolezza bij St. Moritz.

Uiteraard mogen Frankrijk en Italië niet ontbreken bij de planning van de skivakantie. Aan de Franse kant is Tignes aan te bevelen. In Italië beschikken Val Senales en Passo Stelvio vanaf eind oktober over twee mooie gletsjers voor de winterpret.

In de VS is het skigebied Timberland in Oregon al geopend voor de skicracks. In de loop van de herfst zullen de gebieden Arapahoe Basin, Copper Mountain en Loveland in Colorado volgen.

Dus beste wintersportvrienden: Naar de piste!

Bron:

http://magazin.skiinfo.de

  • woensdag, 10. oktober 2012
  • auteur: WinterTrex
  • categorie: Evenement
Kort, maar krachtig: funcarvers zorgen voor bijzonder skiplezier

Terwijl de korte, leuke carvers lange tijd werden uitgelachten, ontdekken steeds meer ...

In de sporen van de professionals: beroemde en beruchte wereldcuppistes

Elk jaar in de herfst begint voor de elite van de skisport weer de wereldcup. De ...