Lekkernijen op de piste – speciale bergrestaurants

18-07-2013 - SnowTrex

Wie de hele dag op de piste doorbrengt heeft tussendoor ook eens een pauze en een hapje te eten nodig. Nieuwe krachten kan men natuurlijk ook met een zelf meegebracht broodje of een bord spaghetti opdoen. Maar dat kan ook op een betere manier. Meer en meer vinden wintersporters meteen bij de piste ook edele hutten met fijne keuken en een speciale sfeer. Wij hebben 15 van deze bergrestaurants voor u samengesteld:


Wedelhütte (skigebied Hochzillertal, 2350 m)

Op het hoogste punt van het skigebied Hochzillertal ligt de Wedelhütte. In edele chaletsfeer kunnen de gasten bij housemuziek op het zonneterras ontspannen of in het restaurant van de specialiteiten van de chef-kok Christian Siegele genieten. ’s Avonds serveert de chef-kok de gasten van het exclusieve bijbehorende hotel een 4- tot 5-gangen menu in de Premium Lounge – inclusief fijne wijnen uit de wijnkelder.

Kristallhütte (skigebied Hochzillertal, 2147 m)

Op het zonnige terras kunnen wintersporters lekker bijkomen met klassieke muziek, jazz of live-DJ sounds. En daarmee het tijdens het ontspannen niet te koud wordt staan er zelfs ligstoelen met lamsvacht en verwarmde waterbedden voor de gasten klaar. Op het menu vindt men zowel traditionele gerechten als gourmet maaltijden met internationale invloeden. De Kristallhütte is coole lounge, eersteklas restaurant en luxe hotel in eens.

Adler Lounge (skigebied Großglockner Resort, 2500 m)

De futuristische kubus uit glas en beton is niet te overzien. Gastheer Walter Hartweger hecht in zijn bekroonde restaurant ((1 muts in de Gault Millau) niet alleen belang aan op haute cuisine maar ook aan design. Hier staan designer meubelen, houten vloeren en moderne kunst centraal.

La Marmite (skigebied St. Moritz, 2486 m)

Het hardgele gourmet restaurant behoort tot de zes bedrijven van Mathis Food Affairs. De beroemde kok Hartly Mathis is hier in 1967 begonnen om kaviaar en truffels te serveren. Op de dag van vandaag staat zijn zoon Reto bekend voor zijn extraordinaire creaties met fijne ingrediënten. Wie liever iets eenvoudiger wil eten dan tarte met truffel vindt hier ook een familie- en een zelfbedieningsrestaurant.

Chez Vrony (skigebied Zermatt, 2100 m)

“Chez Vrony” is een meer dan 100 jaar oud houten chalet waar zich typisch Zwitserse sfeer mengt met modern design. Wat hier op de tafel komz is gegarandeerd gezond. Het vlees is biologisch en komt van de eigen dieren die alleen het gras van de Alpen krijgen. Gedroogd vlees, zelfgemaakte worst en Alpenkaas worden volgens traditionele recepten bereid.

Verwallstube (skigebied St. Anton, 2085 m)

Het bekroonde restaurant ligt meteen bij het bergstation van de Galzig-Bahn en staat bekend om zijn visspecialiteiten die door chef-kok Bernhard Neuhold worden bereid. Verder beschikt het restaurant over een grote keuze aan fijne wijnen. In plaats van goulash soep eten de gasten hier liever bouillabaisse. Romantici kunnen een tafel voor een candlelight diner met pianobegeleiding reserveren.

Cabane des Violettes (skigebied Crans-Montana, 2200 m)

Chef Franck Renaud is wel een sterkok maar hij serveert op zijn hut liever hartige gerechten zoals stoofschotels, fondue en aardappelpannenkoekjes. Misschien als compensatie voor de gerechten die hij in zijn tweede restaurant “Le Pas de l’Ours ” creëert, dat in dezelfde plaats ligt en dat met een Michelin ster is bekroond.

Hospiz Alm (skigebied St. Anton, 1880 m)

In St. Christoph denkt men in een traditionele skihut te zijn maar eigenlijk bevindt men zich in een gastronomische tempel. Chef Gunnar Huhn serveert zijn gasten buiten op het balkon graag kreeft en jakobsschelpen bij de champagne. In zijn eigen grote kelder is er een van de grootste collecties van wijn in grote flessen ter wereld: meer dan 5000 flessen van maximaal 15 liter.

Club Moritzino (skigebied Alta Badia, 2100 m)

Verse vis uit de Adriatische Zee op de berg? Dit is mogelijk. Althans in de “Club Moritzino” op de Piz la Ila. Chef-kok Marco Spinelli heeft zijn fijne visspecialiteiten zelfs al voorbereid voor Prins Albert van Monaco. Legendarisch zijn de avonden met DJ muziek en nachtafdaling.

Angerer Alm (skigebied St. Johann in Tirol, 1300 m)

De Alm wordt gerund door een moeder-dochter- team. Annemarie Foidl is voorzitter van de Oostenrijkse Sommelier Bond. Overdag serveert zij samen met haar dochter Tiroolse gerechten en ’s avonds zijn er 3 – tot 5-gangen menu’s. Het wordt met producten uit de regio, van de eigen zuivelindustrie en uit de kruidentuin of van de omliggende boerderijen gekookt. Bovendien zijn er natuurlijk ook heerlijke wijnen uit de wijnkelder.

Schneekarhütte (skigebied Mayrhofen-Hippach, 2250 m)

De hut wordt vooral gekenmerkt door zijn unieke architectuur. Twee piramiden en een toren sieren het gebouw. De hut is gebouw van lokale ecologische bouwmaterialen. De gasten kunnen op het relaxterras met een champagneontbijt ontspannen. Er worden verder galadiners en champagne proeverijen aangeboden – en de exclusieve mogelijkheid om in de grote piramideruimte te verblijven.

El Paradiso (St. Moritz skigebied, 2181 meter)

Het bergrestaurant houdt twee concepten klaar: een concept met een klassieke “hutten gerechten “en een concept met exclusieve gerechten. Deze omvatten kaviaar, kreeft en truffels. In de club van de “El Paradiso” moeten gasten een minimale omzet van CHF 75 betalen. De 99 leden van de “St. Tropitz Circle ” genieten van een voorkeursbehandeling: zij beschikken bijvoorbeeld over een aparte lade met bestek.

Bergrestaurant Sonnbuhel (Kitzbühel skigebied, 1700 m)

Het bergrestaurant werd gebouwd als luxe privé accommodatie. Tegenwoordig is het een luxe herberg voor de high society van Kitzbühel. Topkok Eckart Witzigmann beschreef de accommodatie als “de beste keuken boven de 1000 m “en ook diverse beroemdheden houden van de leuke après-ski party’s.

Rifugio Emilio Comici (Val Gardena skigebied, 2154 m)

In het “Rifugio” kunnen wintersporters zowel hun passie voor fijne maaltijden als goede wijnen met elkaar combineren. Het goede eten – in het bijzonder vis en zeevruchten – komt uit de eigen fokkerij in de buurt van Grado en de witte wijn uit de eigen wijngaard in Zuid-Italië.

La Folie Douce (skigebieden Espace Killy, Val d’Isère en Trois Vallées, op ongeveer 2400 m)

Stijlvol. Innovatief. Young. Op deze manier laat zich prima het concept van “La Folie Douce” beschrijven. Een succesvol concept dat nu al op drie locaties in Tignes / Val d’Isère, Meribel en Val Thorens bestaat. Er is altijd een brasserie “La Fruitière” met fijne gerechten gemaakt van regionale producten, het luxe selfservice restaurant “Le Nuvo Zelf” en een terras dat ’s middags verandert in een openlucht club met cabaretvoorstelling. De design is een mix van alpine boerderij en trendy big city-restaurant.

12 buitengewone feiten over sneeuw

Het is wit, bestaat uit kristallen, smaakt naar niets en het is koud – dit zijn ...

5 goede redenen om te skiën in Hawaï

Hawaï is zeker een paradijs voor surfers. Het vakantieparadijs staat bekend om ...

$stickyFooter