WinterTrex enquête: Ischgl is après-ski plaats nr. 1

26-09-2013 - WinterTrex

De skivakantie wordt niet voor niets skivakantie genoemd. Deze vakantie wordt zo genoemd, omdat vooral het plezier op de piste belangrijk is. Vooral, maar niet enkel, want ook wat er naast de piste gebeurd wordt voor de meeste, voornamelijk jonge, wintersporters steeds belangrijker. Dit hebben ook de klanten van WinterTrex bevestigd. Wij hebben 2.000 klanten gevraagd, en bijna 64 procent zeggen dat het après-ski aanbod voor hun net zo belangrijk is als het aanbod aan pistes dat aan hun wensen voldoet.

Voor ons was dit resultaat een reden om na te vragen: waar hebben de klanten van WinterTrex de beste feestjes gevierd? Welke après-ski bar is meest populair? De uitslag was duidelijk: bijna de helft (ca. 44 procent) van de WinterTrex klanten vindt Ischgl hét après-ski paradijs, Sölden heeft de 2e plaats bereikt (27 procent) en St. Anton de 3e plaats (22 procent). Op plaats 4 en 5 zijn Saalbach-Hinterglemm en Mayrhofen geëindigd, beide met ca. 17 procent.

Echt verrassend is het niet, dat Ischgl op de 1e plaats is geëindigd. Dit oord in het Paznauntal staat immers bekend als het “Ibiza van de Alpen”, en is tevens populair bij veel prominente personen. Niet enkel omdat tijdens de “Top Of The Mountain” concerten drie keer jaarlijks internationale topsterren zoals Rihanna, Roxette, Deep Purple, Elton John, Mariah Carey of Lionel Richie optreden, maar ook omdat in Ischgl de populairste après-ski locaties te vinden zijn. De WinterTrex klanten hebben de rustikale Kuhstall (25 procent), de Trofana Alm (24 procent) en de trendy Feuer & Eis (11 procent) tot de meest populaire locaties verkozen. Er wordt echter nog meer geboden: daadwerkelijk uit Ibiza geïmporteerd is het Pacha, de populaire discotheek waar Paris Hilton al haar verjaardag heeft gevierd. In de buurt van het dalstation van de Pardatschbahn ligt tevens de Schatzi Bar en Niki’s Stadl.

Sölden: muziekfestival in het skigebied

De top 3 locaties in Sölden vormen samen de zogenoemde “Bermudadriehoek” van het oord: Schirm Bar (15 procent), Fire & Ice (11 procent) en Almrausch (7 procent) eindigden in onze enquête op de eerste plaatsen. Ze liggen allemaal direct naast elkaar, dus eigenlijk hoeft niemand hier ver te lopen. Toch is het aan te raden ook buiten de “Bermudadriehoek” te kijken, omdat u anders het resterende après-ski aanbod misloopt. Hiertoe behoren bijvoorbeeld het Philipp en de Giggi Treff. Wie in plaats van après-ski hits liever naar elektronische muziek luistert, komt hier eveneens aan zijn trekken. Bijvoorbeeld tijdens het Electric Mountain Festival, waar men reeds David Guetta en DJ Antoine mocht ontvangen.

(c) Ötztal Tourismus Rudi Wyhlidal

De waarschijnlijk slechtste skihut bij de Arlberg staat in St. Anton. Tenminste werft de MooserWirt met deze titel op zijn website. Dat dit niet zo is, bewijzen de hordes aan mensen die dagelijks vanaf de vroege middag op het terras van de legendarische après-ski locatie direct bij de dalafdaling zitten. In St. Anton zijn er echter ook enkele andere locaties die direct aan de piste liggen, zoals de Sennhütte, de Heustadl en de Krazy Kanguruh, waarvan de alpineskiër Mario Matt eigenaar is, en direct aan de beroemde Kandahar afdaling ligt. In het oord zelf zijn de Funky Chicken, Scotty’s Bar en de Kandahar Bar populaire après-ski locaties.

In Saalbach-Hinterglemm danst men de Herzerltanz

Saalbach en Hinterglemm vormen samen niet enkel een skicircus, maar hebben ook voor de après-ski fans veel te bieden. Legendarisch is bijvoorbeeld de “Herzerltanz”, die de waardin Evi dagelijks om 17 uur in de Hinterhag Alm danst. Grappige namen hebben de verschillende gedeeltes van de Bauers Schi-Alm: ze heten bijvoorbeeld Kuhlimuuh-Bar of Wurst-Himmel. Hevig gaat het er in de Goaßstall aan toe, en in de Megaalm kunnen zich de feestbeesten op optreden van beroemdheden verheugen.

Het centrum van het nachtleven in het Zillertal sluit onze top 5 af. Mayrhofen scoort vooral bij de jonge bezoekers van het “actiefste dal ter wereld”. Zij feesten in de Harakiri Bar of in de Brück’nstadl. Direct bij de Horbergbahn zijn de Yeti Bar en de Hiata Madl gelegen. Later op de avond kan er in de Schlüssel Alm of in de Arena Night Club worden gedanst.

Heeft ook u zin in après-ski feestjes gekregen? Dan boekt u toch gewoon direct!

  • donderdag, 26. september 2013
  • auteur: WinterTrex
  • categorie: Après-Ski
Korte vakantie in de sneeuw: een skiweekend in de bergen

Hebben uw benen tintelingen? Roepen de bergen? Valt er zonder onderbreking verse ...

Vakantiefoto’s en grote bestanden gratis versturen

Wie op vakantie gaat, komt vaak met veel foto’s en video’s op de ...