Skigebieds-consultant
Vind het skigebied dat perfect bij u past!
  1. Geef van onderstaande punten aan hoe belangrijk ze voor u zijn.
  2. Als resultaat ziet u de skiplaatsen met een skigebied, dat optimaal bij uw wensen aansluit.
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Uw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht
Klantbeoordeling

Zoldo

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
Civetta
Het hoogste punt: 2.100 m
Het laagste punt: 1.000 m
Hoogte skioord: 1.177 m
Liften in totaal: 23
Sleepliften: 10
Stoeltjesliften: 10
Gondelbaan: 3
Pistes in totaal: 80 km
Pistes:
30 km
Pistes:
44 km
Pistes:
6 km

Skigebied Civetta

Skigebied Civetta

Met de skipas "Civetta" heeft u de beschikking over 80 km pistes en 23 liften in een zeer gezinsvriendelijk skigebied. De pistes zijn gelegen tussen 1.000 en 2.100 m en bieden voldoende sneeuwzekerheid. Indien gewenst kunnen ook sneeuwkanonnen worden ingeschakeld. Van de 80 km pistes zijn 30 km blauw, 44 km rood en 6 km zwart gemarkeerd.

In totaal zijn de afdalingen in het skigebied Civetta zeer beginnersvriendelijk. Er zijn meerdere skischolen die de kinderen in grote kinderlanden lesgeven en op een speelse manier met het skiën vertrouwd maken. De kleine gasten worden verzorgd in het "Happy Park", in het "Zoldoland" en op het oefenterrein "Santa Fosca". Bovendien zorgen een dozijn bergrestaurants voor de innerlijke mens.

Vanuit het dorpsdeel Pecol in Zoldo Alto bereikt u met de gondelbaan Pian del Crep het skigebied. Bij de Crep de Pecol (1.764 m) liggen vooral rode en enkele blauwe afdalingen. Een echt hoogtepunt voor zeer goede skiërs is de zwarte wk-afdaling "Foppe". Deze is 1,5 km lang en eindigt in Pecol op 1.388 m. De zwarte Foppe en de rode piste Cristelin worden op dinsdag tot zaterdag voor het nachtskiën verlicht. Hier ligt ook het snowpark Zoldo met een setup van kickers en jibs. Freestylers kunnen meerdere keren per week dan ook tot in de avonduren shredden.

Boven Alleghe liggen vooral blauwe pistes. Met de zwarte afdaling "Nera" is er echter ook een steilere afdaling voor gevorderden bij. Onder het bergstation van de Col dei Baldi-lift ligt het aanzienlijke snowpark "Central Park" met kickers en boardercross.

Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Zoldo

In het gezinsvriendelijke skigebied Civetta duurt het wintersportplezier tot in de nacht. In het kleine maar fijne wintersportparadijs wordt meermaals per week het populaire nachtskiën aangeboden. Bij Zoldo op de Crep de Pecol (1.764 m) worden van dinsdag tot zaterdag drie pistes met een totale lengte van 5 km aangeboden. Onder de nachtelijke afdalingen vallen de blauwe piste 45, de rode piste 39 alsmede de zwarte piste 38. De laatste is tot in het dal verlicht. De gondelbaan Pian del Crep, de stoeltjeslift Cristelin en de sleeplift Campetto hebben tijdens de nachtskidagen verlengde openingstijden. IN het nachtskigebied bevindt zich ook het snowpark, waarin dankzij de verlichting in de avond het freestyleplezier ook in de avonduren mogelijk is.

Après-ski Zoldo

Het après-ski aanbod in Zoldo is zeer veelzijdig. Zowel in het skigebied als bij de dalstation nodigen meerdere hutten en bars uit tot een gezellige tijd samen. Bij het dalstation in Zoldo-Pecol kan je na sluiting van de liften terecht voor de klassieke après-ski in de "Zoldo Dome", een populaire cocktailbar met dj en live muziek. In de plaatsen, vooral in Zoldo Alto en Forno di Zoldo, zijn er meerdere bars, trattoria's en natuurlijk ijswinkels, die het beroemde gelato verkopen. Bovendien vinden er regelmatig evenementen zoals kinderdisco, ski-show en muziekevents in het skigebied plaats. Wie in februari in Zoldo is, moet het carnavalsfeest "La Gnaga" in het dorpsdeel Fornesighe bekijken. Hier worden in parades prachtig versierde houten maskers gepresenteerd.

Wie graag actief in de natuur onderweg is, vindt in het dal romantische winterwandelroutes, sneeuwschoenpaden bij de Monte Rite en uitdagende skitouren bij de Civetta en Pelmo. Zoldo beschikt bovendien, net zoals Alleghe in het naburige dal, over een ijsstadion waarin u kunt schaatsen en ijshockeyen.

Snowpark: Alleghe Central Park Zoldo

Het skigebied Civetta beschikt over twee snowparken. Bij de Crep de Pecol bij Zoldo ligt het "Snowpark Zoldo". Het wordt bij de rode piste nr. 39 "Cristelin" geprepareerd, waar verlichting voor verlengd skiplezier tot in de avond zorgt. Zo is het shredden op de zes hindernissen van dinsdag tot zaterdag tot in de avonduren mogelijk.

De belangrijkste attractie voor freestylers in het skigebied is het "Alleghe Central Park" bij de stoeltjeslift Col dei Baida. Het park is 210 m lang en biedt een s-, m- en l-line voor beginners, gevorderden en pro's. Voor de pro's zijn er vijf kickers van verschillende hoogte alsmede elf jibs. Bij voldoende sneeuw wordt er bovendien een halfpipe geshaped. Bij het gebied hoort ook het "Mini Central Park", dat speciaal aangelegd is voor kleinere jibbers en freestyle-beginners. Hier bevindt zich één line met jumps alsmede vier jibs. Alsof dat nog niet genoeg is, is er bovendien een big air bag, die waaghalzen aan nog meer airtime met een veilige landig helpt. Het snowpark is regelmatig het toneel van freestyle-evenementen.

Het skigebied Civetta is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Civetta

Het testrapport Civetta is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3,7 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski

Accommodaties in Zoldo

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Zoldo

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs