Skigebieds-consultant
Vind het skigebied dat perfect bij u past!
  1. Geef van onderstaande punten aan hoe belangrijk ze voor u zijn.
  2. Als resultaat ziet u de skiplaatsen met een skigebied, dat optimaal bij uw wensen aansluit.
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Uw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht
Klantbeoordeling

Varzo

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
San Domenico Ski
Het hoogste punt: 2.500 m
Het laagste punt: 1.420 m
Hoogte skioord: 568 m
Liften in totaal: 6
Sleepliften: 0
Stoeltjesliften: 6
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 35 km
Pistes:
10 km
Pistes:
14 km
Pistes:
11 km

Skigebied San Domenico Ski

Skigebied San Domenico Ski

Vanuit het centrum van Varzo liggen de liften van het skigebied San Domenico op slechts 10 km afstand. Direct in San Domenico ligt de toegang tot het skigebied, dat onder wintersporters en ook onder inwoners erg populair is. En dat niet zonder reden: het skigebied ligt op een hoogte tussen 1.420 m en 2.500 m. Wintersporters hebben de beschikking over in totaal 35 km piste, die door zes stoeltjesliften perfect bereikbaar zijn. Gezinnen of singles, ambitieuze carvers of freeriders - iedereen vindt hier wat hij zoekt. Beginners en kinderen kunnen op tien blauwe pistekilometers hun eerste kunstjes leren. De brede pistes bieden hiervoor de optimale voorwaarden. Bovendien zijn er voor de kleintjes twee tovertapijten op de beide oefenhellingen van het skigebied. Natuurlijk kunnen ook gevorderde wintersporters de blauwe pistes gebruiken of terecht op de 14 rode pistekilometers. Experts komen op de zwarte pistes met een totale lengte van elf kilometer aan hun trekken. Naast een goede techniek moeten de skiërs en snowboarders op deze afdalingen over een goede conditie beschikken. Freeriders die de kick op routes in de ongerepte poedersneeuw zoeken. vinden op routes die door de bossen van het skigebied lopen alles wat hun hartje begeert. In het Sando Snowpark hebben de luchtacrobaten de mogelijkheid om hun nieuwste trucjes te showen.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Varzo

Het is een hele bijzondere ervaring om in de avonduren van de verlichte pistes te razen. Dit mag je echt niet missen. In het skigebied San Domenico is het ook 's nachts mogelijk van enkele afdalingen gebruik te maken, want het skigebied wordt regelmatig na het invallen van de duisternis geopend. Normaal gesproken vindt het nachtelijke skiplezier op zaterdagavond plaats. Sneeuwliefhebbers die hiervan willen genieten, moeten wel van tevoren informeren wanneer de liften geopend zijn. Wintersporters die nog nooit onder de nachtelijke hemel hebben geskied, moeten dit echt eens uitproberen!

Après-ski Varzo

Wintersporters kunnen ook naast de piste in Varzo en omgeving genieten van een veelzijdig aanbod. Het prachtige berglandschap wat rond Varzo ligt, maakt van winterwandelingen op de omliggende, beboste hellingen een hele bijzondere ervaring. In het skigebied San Domenico zijn er enkele routes speciaal voor sneeuwschoenwandelingen. Ook het wildpark Parco Naturale Alpe Veglia in Varzo overtuigt met een adembenemende natuur en biedt optimale voorwaarden voor een wandeling door de witte pracht.

Rodelliefhebbers moeten ook eens de omliggende heuvels en bergen met een slee ontdekken. Tijdens een spannende afdaling komen niet alleen kinderen aan hun trekken.

Cultuurliefhebbers moeten een uitstapje naar Domodossola inplannen. Op slechts 20 km van Varzo ligt de stad, die onder cultuurliefhebbers niet zonder reden populair is: je vindt hier vele interessante bezienswaardigheden. Aan de rand van de stad kan bijvoorbeeld de Monte die Domodossola worden bezichtigd. Deze is begin 2000 ook opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier vind je meerdere kapellen die voor een hele bijzondere sfeer zorgen.

Snowpark: Varzo

In het skigebied San Domenico ligt het Sando Snowpark, dat het hart van elke freestylers sneller laat kloppen. Het snowpark biedt een breed aanbod kickers en hindernissen voor verschillende niveaus. Het park ligt op een hoogte van ca. 2.000 m en is ongeveer 600 m lang. Terwijl beginners terecht kunnen op de kleinere kickerline, kunnen gevorderde luchtacrobaten op de medium line hun nieuwste trucjes presenteren. De jib line biedt vele hindernissen, waarop skiërs en snowboarders hun techniek kunnen perfectioneren.

Het skigebied San Domenico Ski is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Italië