Skigebieds-consultant
Vind het skigebied dat perfect bij u past!
  1. Geef van onderstaande punten aan hoe belangrijk ze voor u zijn.
  2. Als resultaat ziet u de skiplaatsen met een skigebied, dat optimaal bij uw wensen aansluit.
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Uw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht
Klantbeoordeling

Alleghe

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
Civetta
Het hoogste punt: 2.100 m
Het laagste punt: 1.000 m
Hoogte skioord: 1.000 m
Liften in totaal: 23
Sleepliften: 10
Stoeltjesliften: 10
Gondelbaan: 3
Pistes in totaal: 80 km
Pistes:
30 km
Pistes:
44 km
Pistes:
6 km
Skiroutes: 0 km
Pistekaart

Wintersportvakantie Alleghe – Populair wintersportdorp aan de Monte Civetta!

Alleghe

Alleghe is een rustige gemeente aan de voet van de Monte Civetta (3.220 m) in de provincie Belluno. Het wintersportdorp met ongeveer 1.200 inwoners ligt ongeveer 37 km ten zuiden van Cortina d'Ampezzo aan de oever van het Lago di Alleghe. Dankzij de vele toeristische bezienswaardigheden valt Alleghe onder de populairste wintersportdorpen van de Bellunese Dolomieten.

De huizen in het dorp liggen in de bossen op of aan de licht glooiende berghellingen, met richting het westen de machtige Marmolada, de hoogste top van de Dolomieten. Een onder bergliefhebbers beroemde bezienswaardigheid in Alleghe is de Parete delle pareti ("wand der wanden") aan de noordflank van de Monte Civetta. Dit is één van de grootste verticale oppervlakken van de Dolomieten en daarom gevreesd onder bergbeklimmers. De landschappelijke omgeving van Alleghe met panorama op berg en meer is gewoon een sprookje en bovendien een perfect uitgangspunt voor ontspanning.

Al sinds de jaren '80 is Alleghe het belangrijkste wintersportdorp van de regio. Ver weg van het massatoerisme is hier een zeer gastvrije vakantiebestemming ontstaan, die traditionele waarden in stand houdt, u verwent met regionale lekkernijen en veelzijdige bergsport tegen een unieke achtergrond biedt. Voor wintersporters ligt in Alleghe de directe toegang tot de Civetta, met 80 pistekilometers het grootste skigebied van Veneto.

Alleghe is bovendien bekend dankzij het succesvolle ijshockey-elftal en daarom beschikt het dorp over een moderne ijshal met schaatsbaan.

Civetta

De regio Civetta ligt in het fascinerende berglandschap van de Bellunese Dolomieten. Het landschap wordt gekenmerkt door de hoogste top van de Dolomieten, de Marmolada (3.343 m) en andere imposante bergen zoals de Monte Pelmo, maar ook bossen en weiden alsmede traditionele dorpen. De regio bestaat uit drie prachtige dalen: het Val di Zoldo, waar het beroemde Italiaanse ijs "Gelato artigianale" oorspronkelijk vandaan komt, de Val Fiorentina met het skioord Selva die Cadore alsmede de Val Cordevole met de bekende plaats Alleghe.

De regio is benoemd naar de meest markante top, de Civetta ('Uil'). Met 3.220 m is dit één van de hoogste bergen in de Dolomieten en maakt deel uit van de machtige Civetta-Moiazza-groep in het noordoosten van de provincie Belluno. Bij de Civetta ligt het grootste skigebied van Veneto: Ski Civetta. Het bezit 80 km pistes van alle moeilijkheidsniveaus en hoort bij de skiregio Dolomiti Superski. Rondom de berg liggen in totaal vier pittoreske bergdorpjes, die toegang tot het skigebied mogelijk maken: Alleghe, Selva di Cadore, Zoldo en Palafavera.

Aan de noordwestelijke kant van het Cordevole-dal bevinden zich de meeste toeristen in de hoofdplaats Alleghe, die aan een idyllisch bergmeer ligt. Naburig dorp van Alleghe en een andere belangrijke plaats voor het skiën bij de Civetta is Selva di Cadore op 1.317 m hoogte. Vanuit hier brengt een stoeltjeslift u naar het skigebied. Aan de andere kant van de gebergteketen ligt de Val di Zoldo met de gemeente Zoldo. Vanuit de dorpen Zoldo Alto en Palafavera is de toegang tot het skigebied Civetta eveneens mogelijk.

Vervoer Alleghe

  • Trein: geen directe verbinding
  • Vliegtuig: Venetië (ca. 150 km), Verona (ca. 220 km)