Skigebieds-consultant
Vind het skigebied dat perfect bij u past!
  1. Geef van onderstaande punten aan hoe belangrijk ze voor u zijn.
  2. Als resultaat ziet u de skiplaatsen met een skigebied, dat optimaal bij uw wensen aansluit.
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Uw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht
Award
Informatie over het skigebied
Galibier-Thabor
Het hoogste punt: 2.750 m
Het laagste punt: 1.430 m
Hoogte skioord: 1.800 m
Liften in totaal: 31
Sleepliften: 12
Stoeltjesliften: 17
Gondelbaan: 2
Pistes in totaal: 160 km
Pistes:
75 km
Pistes:
70 km
Pistes:
15 km
Klantbeoordeling

Chalets Grand Panorama II [Aanbieding]

997 Aantal beoordelingen:

82 % Aanbeveling:

Accommodatie 7,0
Plaats 8,6
Skigebied 8,9

Skigebied Galibier-Thabor

Skigebied Galibier-Thabor

Met de skipas "Galibier Thabor" heeft u de keuze uit 33 liften en 86 pistes met een totale lengte van 160 km. Het vijfde grootste skigebied van Savoye omvat de plaatsen Valmeinier 1500, Valmeinier 1800 en Valloire (u kunt uw skipas enkel in Valmeinier krijgen!).

Boven het mooie bergdorp Valmeinier bevinden zich aan Le Gros Crey eindeloze sneeuwhellingen met prachtige pistes om te carven en te skiën. De bergflank aan de andere zijde is daarentegen nauwelijks ontwikkeld en biedt fantastische diepsneeuwmogelijkheden. Snowboarders vinden in Crey du Quart bij Valloire een dagelijks geprepareerd snowpark met halfpipe en een boardercrossroute. Wie er niet genoeg van kan krijgen, kan in Valmeinier 1800 tevens nachtskiën. De hoogte van het skigebied - 70% ligt boven de 2.000 m - en meer dan 400 sneeuwkanonnen staan garant voor de grootst mogelijke sneeuwzekerheid.

Orelle, dat slechts 18 km van Valmeinier ligt, biedt u een perfecte toegang tot het skigebied van Val Thorens - het centrum van Les 3 Vallées. Deze trip naar het grootste skigebied ter wereld mag u zeker niet missen!
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Valmeinier

Nachtskiën is in Frankrijk een populaire vrijetijdsbesteding. Zo is het ook in het gezinsvriendelijke, veelzijdige skigebied Galibier Thabor 's avonds nog niet afgelopen met het skiën. Aan de dalzijde van Valmeinier ligt een klein, maar fijn nachtskigebied dat u uitnodigt tot skiën buiten de dagelijkse openingstijden. In het dorpsdeel Valmeinier 1800 wordt een ongeveer 600 m lange piste verlicht. De 4-persoonsstoeltjeslift Pré Aynard brengt u tot op een hoogte van 1.949 m naar het begin van de gemiddeld moeilijke afdaling die tot aan het dalstation loopt. Deze eindigt praktisch op de drempel van de kroegen en bars die daar aanwezig zijn. Vanuit Valloire aan de andere kant van het skigebied komen nachtbrakers via een liftverbinding op de nachtskipiste. Een skibus brengt hen dan weer terug.

Après-ski Valmeinier

Valmeinier is een overzichtelijk plaatsje, waar kwaliteit belangrijker is dan grootte. De gezellige hutten zijn daarom ietwat kleiner dan op andere locaties en in plaats van goulashsoep worden lekkere regionale gerechten geserveerd. Na het skiën nodigen talrijke zonneterrassen en cafés uit tot après-ski. ’s Avonds heeft u de keuze uit diverse bars, restaurants, bioscopen en een discotheek. Verder zijn er een openluchtschaatsbaan, verschillende winterwandelwegen rond het dorp, een bowlingbaan, begeleide sneeuwschoenwandelingen met gids, een rodelbaan, paragliding en ijsklimmen. En voor wie helemaal niet genoeg kan krijgen van het skiën vindt er twee keer per week nog nachtskiën plaats (seizoensafhankelijk).

Snowpark: Lac de la Vieille Valmeinier

In het skigebied Galibier-Thabor wacht het 'Snowpark du Lac de la Vieille' op u. Het park ligt bij de Crey du Quart, naast de 'Chateau Ripaille' lift, op een hoogte van 2.200 tot 2.400 m, precies tussen Valmeinier en Valloire. In het park vindt u eigenlijk alles, waar freestylers van houden. Diverse rails en kickers van 4 verschillende niveaus (blauw, groen, rood en zwart) maken het voor elke rider mogelijk om aan zijn skills te werken.

Naast de easy en de medium zone wacht de expert zone met big airs en handrails op de profs. Er is een boardercross-route, die ook voor beginners geschikt is, evenals een 120 m lange halfpipe.

Wie na of tussen zijn rides wil ontspannen, die kan naar de chill zone gaan, waar goede sounds wachten. En als u geluk hebt krijgt u er zelfs nog een lekkere barbecue bij. Het 'Snowpark du Lac de la Vieille' is definitief een bezoekje waard!

Het skigebied Galibier-Thabor is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Frankrijk

Beoordelingsrapport van experts Galibier-Thabor

Het testrapport Galibier-Thabor is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,7 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski