Skigebieds-consultant
Vind het skigebied dat perfect bij u past!
  1. Geef van onderstaande punten aan hoe belangrijk ze voor u zijn.
  2. Als resultaat ziet u de skiplaatsen met een skigebied, dat optimaal bij uw wensen aansluit.
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Uw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht
Award
Klantbeoordeling

Valloire

37 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 9,4
Skigebied 9,3
Informatie over het skigebied
Galibier Thabor
Het hoogste punt: 2.750 m
Het laagste punt: 1.430 m
Hoogte skioord: 1.430 m
Liften in totaal: 31
Sleepliften: 12
Stoeltjesliften: 17
Gondelbaan: 2
Pistes in totaal: 160 km
Pistes:
75 km
Pistes:
70 km
Pistes:
15 km

Skigebied Galibier Thabor

Skigebied Galibier Thabor

Met de skipas "Galibier Thabor" heeft u de keuze uit 31 liften en 86 pistes met een totale lengte van 160 km. Het op vier na grootste skigebied van Savoye omvat de plaatsen Valloire, Valmeinier 1500 en Valmeinier 1800.

Boven het prachtige bergdorp Valmeinier liggen aan de berg Le Gros Crey eindeloze besneeuwde bergwanden met de beste pistes om te carven en brede afdalingen voor beginners en skiërs die liever op hun gemak doen. De bergwand aan de overkant is daarentegen nauwelijks afgesloten en biedt de echte pro's fantastische mogelijkheden om offpiste hun handtekening in de poedersneeuw te zetten. Voor snowboarders is er aan de Crey du Quart bij Valloire een snowpark, met een halfpipe en een boardercrosspiste, dat dagelijks geprepareerd wordt. Door de hoge ligging van het skigebied (70% bevindt zich boven de 2.000 m) en door meer dan 400 sneeuwkanonnen is het skigebied heel erg sneeuwzeker.

Wilt u meer afwisseling? Het plaatsje Orelle, dat op ca. 23 km afstand van Valloire ligt, biedt u toegang tot het reusachtige skigebied "3 Vallées", het grootste samenhangende skigebied ter wereld! In Orelle krijgt op vertoon van uw skipas voor Valloire een mooie korting op dagkaartjes voor het skigebied Val Thorens.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Valloire

In Frankrijk hoort het nachtskiën op veel plaatsen bij het vaste pisteaanbod. Ook in het veelzijdige skigebied Galibier Thabor is het 's avonds mogelijk om tot in de nacht te skiën. Vanuit Valloire aan de andere kant van het skigebied bereiken nachtbrakers via een liftverbinding de nachtskipiste. Het kleine, maar fijne nachtskigebied ligt aan de dalzijde van Valmeinier en nodigt u buiten de dagelijkse openingstijden uit tot skiën. Een ongeveer 600 m lange piste wordt in het dorpsdeel Valmeinier 1800 verlicht. Met de 4-persoonsstoeltjeslift Pré Aynard komt u op 1.949 m hoogte, waarvandaan de rood gemarkeerde afdaling tot aan het dalstation loopt. De piste eindigt dus praktisch direct voor de daar aanwezige kroegen en bars. Na het skiplezier in de avond brengt de skibus u over de 10 km lange bergweg terug naar Valloire.

Après-ski Valloire

Niet zo veelzijdig als alle wintersportevenementen, maar minstens zo interessant zijn de horecagelegenheden in Valloire. In het bowlingcentrum "La Mafayo" kunt u niet alleen kegels omverwerpen of biljarten, maar ook gezellig kletsen onder het genot van een cocktail. Af en toe worden in de pub "Le Moussequif" en in het alternatieve café "Mast'Rock" concerten gegeven. Bij echte après-ski hoort ook een groot glas bier. Hoe klein het plaatsje Valloire ook mag zijn, het heeft wel een eigen brouwerij - en weliswaar de hoogstgelegen brouwerij van Frankrijk. Het met gletsjerwater gebrouwen "Gali-bier" zorgt voor een heerlijk frisse smaak. Elke vrijdag wordt de bierspecialiteit bij de brouwerij genuttigd en verkocht. Het après-ski-feestje gaat daarna verder in de club "Le Slalom", waar de entree gratis is.

Na het skiën en feesten kunt u ook in de sauna, in het hamam en in de jacuzzi van het fitnesscentrum "Le Val Form" ontspannen. En Valloire heeft zelfs nog veel meer te bieden: lamatouren, een ritje met de hondenslee, segway rijden in de sneeuw of paragliden - in Valloire is voor ieder wat wils!

Snowpark: Valloire

In het skigebied Galibier Thabor staat het "Snowpark du Lac de la Vieile" voor u klaar. Het park dat zich op de Crey du Quart naast de lift "Chateau Ripaille" bevindt, ligt op een hoogte van 2.200 tot 2.400 m precies tussen Valmeinier en Valloire in. In het park ontbreekt het aan werkelijk waar niets. Freestylers kunnen hun hartje ophalen met meerdere rail en kickers voor 4 verschillende niveaus. Iedere freestyler kan hier zijn skills verbeteren. Een Big Airbag zorgt voor de nodige veiligheid

Naast de zones easy en medium, is de expert-zone met big airs en handrails echt alleen voor de pro's onder de freestylers. Een boardercrosspiste die ook voor beginners geschikt is, vindt u in het snowpark "Lac de la Vieille", waar o.a. een halfpipe van meer dan 120 m staat!

Wie tussen de rides door of erna wil ontspannen, kan natuurlijk naar de chillzone met muziek gaan. Wie geluk heeft, kan zelfs nog een worstje of een hamburgertje van de bbq meepikken. Het "Snowpark du Lac de la Vieille" is dus absoluut de moeite waard!

Het skigebied Galibier Thabor is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Frankrijk

Beoordelingsrapport van experts Galibier Thabor

Het testrapport Galibier Thabor is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,7 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski

Accommodaties in Valloire

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Valloire

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs