Skigebieds-consultant
Vind het skigebied dat perfect bij u past!
  1. Geef van onderstaande punten aan hoe belangrijk ze voor u zijn.
  2. Als resultaat ziet u de skiplaatsen met een skigebied, dat optimaal bij uw wensen aansluit.
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Uw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht
Klantbeoordeling

Scheidegg

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
Skigebied Luggi Leitner-Lift Scheidegg
Het hoogste punt: 1.000 m
Het laagste punt: 800 m
Hoogte skioord: 804 m
Liften in totaal: 2
Sleepliften: 2
Stoeltjesliften: 0
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 1,5 km
Pistes:
15 km
Pistes:
0 km
Pistes:
0 km

Wintersportvakantie Scheidegg - Skivakantie in de Allgäuer Voor-Alpen

Scheidegg

Scheidegg is een Kneipp- en kuuroord op ongeveer 20 km ten oosten van de Bodensee, dicht bij het Drielandenpunt Duitsland-Oostenrijk-Zwitserland. Het plaatse ligt in de Allgäu in de bondsstaat Beieren, ligt op een hoogte van 804 m en telt 4.236 inwoners.

Al aan het begin van de 20e eeuw ontwikkelde Scheidegg zich tot kuuroord en ontving na verloop van de tijd de titel 'Heilklimatischer Kurort'. Naast de genezende lucht overtuigt Scheidegg ook met een unieke natuur en een geweldig uitzicht op de met sneeuw bedekte toppen van de Alpen. In en rondom de plaats, die op een hoogteplateau ligt, zijn prachtige wandelingen met of zonder sneeuwschoenen door de diep besneeuwde bossen of over uitgestrekte velden mogelijk. De traditionele huizen van het dorp zorgen, vooral als de daken door de witte sneeuw bedekt zijn, voor een hele bijzondere sfeer. Bovendien zijn er vele bezienswaardigheden zoals de Pfarrkirche St. Gallus.

Vooral onder sneeuwliefhebbers is het dorp zeer populair, want het wintersportaanbod laat geen enkele wens onvervuld. Dicht bij het centrum ligt het skigebied rondom de Luggi Leitner-lift, dat zeer populair is onder inwoners en toeristen. Langlaufliefhebbers kunnen bovendien uitkijken naar goed geprepareerde loipes, terwijl gezinnen met kinderen of avonturiers op een slee van de heuvels en bergen rondom Scheidegg razen.

Allgäu

Het Allgäu is een deel van de regio Oberschwabens en strekt zich uit over het zuidwestelijke deel van Beieren, het uiterste zuidoosten van Baden-Württemberg en over enkele Oostenrijkse grensgebieden. Het ligt tussen de Alpen en de Schwäbische-Beierse heuvels. De bergen van de Allgäu strekken zich uit tot 2.657 m, waarbij de Nebelhorn de bekendste top is. Maar het is niet alleen daarom dat Allgäu een geliefde toeristenregio en het grootste wintersportcentrum van Duitsland is. Voor alpine skiërs is er een uitgebreid aanbod met goed geprepareerde pisten – voor moedige beginners en voor kenners met hoge eisen. De pisten zijn grotendeels met kunstsneeuw bedekt, die afwisseling en sneeuwzekerheid bieden tot eind maart. Na het skiën, kunt u met elkaar afspreken in een van de talrijke hutten, cafés of pubs, en later op de avond ook in de clubs.

Vervoer Scheidegg

  • Trein: Wangen (ca. 20 km), Lindau (ca. 30 km)
  • Vliegtuig: Friedrichshafen (ca. 40 km), St. Gallen (ca. 50 km), München (ca. 220 km)